L’École De Design Nantes Atlantique

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Partner af Handelskammeret Nantes, L'École De Design Nantes Atlantique er en privat institution for videregående uddannelse dedikeret til Design-professioner i samarbejde med University of Nantes.

Grundlagt i 1988 og anerkendt af staten, er skolen en non-profit organisation.123700_LEcoledeDesignNantesAtlantique1ervisuel.jpg

Fire kerneværdier

Skolens projekt er baseret på fire værdier, der er udtryk for vores vision om design:

 • Anerkendelsen af kreative medarbejdere som ægte fagfolk.
 • Fremme af design som et stærkt økonomisk aktiv.
 • Design som en trigger til innovation.
 • Design som en praksis, der håndterer sociale, økonomiske og miljømæssige spørgsmål på en ansvarlig måde.

Design Ekspertise af L'École de design

 • En 3-årig bacheloruddannelse, hvor de studerende har specialiseret sig i en af 8 muligheder: Interiørarkitektur, scenografi, grafisk design, Bevægelsesdesign, interaktionsdesign, spildesign, produktdesign eller transportdesign.
 • Et 2-årigt postgraduate kursus, der fører til en kandidatgrad i design (MDes) certificeret af det franske ministerium for videregående uddannelser. Postgraduate vælger mellem et af de 10 tværfaglige tilbud, der tilbydes, herunder en 2-årig pensum i læretid.
 • Erhvervsuddannelseskurser under tilsyn af Erhvervsuddannelsescentret dedikeret til Uddannelse og Industriel Innovation uddannelsescenter (CFA), der fører til et avanceret faglig eksamensbevis (BTS), en bachelorgrad eller en kandidatuddannelse grad.
 • Fortsat uddannelse.
 • Forretningstjenester og designfremmende aktiviteter.

Op til 1.465 studerende blev registreret i efteråret 2018.123701_LEcoledeDesignNantesAtlantique2emevisuel.jpg

En institution har rod i sit territorium og åben for verden

Siden 1998 har L'École De Design Nantes Atlantique været placeret på den teknologiske campus Atlanpole La Chantrerie i det nordøstlige Nantes (Frankrig), der er indrettet i en specialbygget facilitet takket være de lokale myndigheders støtte (Nantes Saint-Nazaire Handelskammeret, de regionale myndigheder i Pays de la Loire, lokalrådet for Loire-Atlantique, Nantes Métropole). Den eneste designinstitution i det vestlige Frankrig, har skolen en fordel af en unik regional situation.

I ti år har den proaktivt fulgt en udadvendt international udviklingspolitik: akademiske udvekslingsprogrammer, deltagelse i den internationale sammenslutning Cumulus, åbning af fire internationale studier (Kina Studio i Shanghai, Indien Studio i Pune, Brasilien Studio i São Paulo, Le Studio Montréal i Canada) flere internationale MDes

L'École De Design Nantes Atlantique er et aktivt medlem af forskellige akademiske netværk og professionelle organisationer: Conférence des Grandes Écoles (franske højere læreanstalter), Campus Frankrig ... I mange år har dens studerende fået tildelt priser i prestigefyldte konkurrencer. De succesrige karrierer, som vores kandidater forfølger, er et godt bevis på kvaliteten af vores undervisningsmetoder.

Et center for design og innovation

L'École de design har opbygget ekspertise inden for fire socioøkonomiske områder, der kombinerer uddannelse, eksperimentel forskning og innovation gennem fire designlaboratorier:

 • READi Design Lab dedikeret til digital kultur
 • Sustainable Cities Design Lab dedikeret til udviklingen af mobilitet og bygget miljø
 • Nyt spisevaner designlaboratorium dedikeret til madsystemer
 • Care Design Lab dedikeret til sundhed, livskvalitet og social innovation

Placeringer

Nantes

Address
Rue C. Pauc
Nantes, France

Nantes, Pays de la Loire, Frankrig

Sao Paulo

Address
9 - R. Itambé, 143 - Higienópolis, São Paulo - SP, 01302-907
Sao Paulo, State of São Paulo, Brasilien

Shanghai

Address
Fineart college of Shanghai University
S Outer Ring Rd, Baoshan Qu, Shanghai Shi, China

Shanghai, Shanghai, Kina

Pune

Address
MIT Pune
Survey No. 124, MIT College Campus, Paud Road, Rambaug Colony, Kothrud, Pune, Maharashtra 411038, India

Pune, Maharashtra, Indien