Université de Lorraine

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Velkommen til Université de Lorraine !

Université de Lorraine er et fransk offentlig universitet

Det tilbyder sine næsten 52.000 studerende et komplet udvalg af studier på alle områder og i overensstemmelse med Bologna-modellen (bachelor / master / doktorgrad).

Det foreslår også specifikke franske eksamensbeviser som DUT inden for en række områder (et 2 års erhvervsmæssige eksamensbevis, som ofte efterfølges af et ekstra år for at opnå en erhvervsfaglig bachelorgrad) eller diplomme d'ingénieur, en kandidatgrad inden for ingeniør og industri ledelse.

Undersøgelserne er forbundet med forskning på højt niveau inden for de forskellige områder og drager fordel af specialiserede færdigheder på højt niveau og højteknologiske faciliteter og infrastrukturer, når det er nødvendigt. Du er velkommen til at udforske mere detaljeret organisationen og arbejdet med det franske uddannelsessystem.

Internationale studerende har mulighed for at tilbringe et eller flere semestre ved Université de Lorraine gennem en række udvekslingsprogrammer. De inviteres også til at ansøge om en af vores internationale læseplaner, hvor alle eller dele af kurserne undervises på engelsk. Og det er selvfølgelig en meget god ide at benytte lejligheden til et ophold hos os for at lære fransk; For det har vi et komplet tilbud om sprogundervisning på fransk.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Knowledges dialog

Université de Lorraine fremmer innovation gennem vidensdialog , udnytter forskelligheden og styrken af sine videnskabelige felter og sigter mod at fremme vidensoverførsel til at irrigere innovation og økonomisk vækst samt udviklingen i grundvidenskaben.

At være universitet i en hel region er Université de Lorraine en vigtig faktor i dens økonomiske og sociale udvikling, der bygger på forbindelser mellem kulturer og generationer, koordinerer en regional forskningspolitik og giver adgang til højere uddannelse til så mange indbyggere som muligt.

Université de Lorraine tilbyder læseplaner inden for alle områder af viden: videnskab, sundhed, teknologi, ingeniørvidenskab, human- og samfundsvidenskab, lov, økonomi, ledelse, kunst, litteratur og sprog. Der lægges særlig vægt på krydsninger mellem felter og færdigheder for at hjælpe eleverne med at udvikle deres egen Pathway .

Université de Lorraine foreslår et stort spektrum af internationale aktiviteter

 • Indgående og udgående studentudveksling (ca. 1.500 af vores studerende tilbringer mindst et semester i udlandet i løbet af deres studier, 15% af vores studerende startede deres studier i et af cirka 100 fremmede lande).
 • Delte eksamensbeviser med andre universiteter: omkring 60 fælles eksamensbeviser, herunder 7 Erasmus Mundus-masterprogrammer.
 • Forskningssamarbejde:
  • Talrige fælles ph.d.'er: 11% af vores ph.d.'er deles med et udenlandsk universitet;
  • Fælles grupper eller laboratorier med udenlandske universiteter
  • Næsten 30% af vores publikationer er medunderskrevet med forskere fra andre lande.
 • Mobilitet af studerende, ph.d. studerende og postdokumenter, fakultetets medlemmer og administrativt personale, for at konsolidere vores internationale integration. Universitetet har en aktiv politik til fremme af udadgående mobilitet, og at lette og forenkle velkommen hos indkommende personer.

Ud over denne generelle åbenhed bygger vores internationale strategi på 3 gradvise niveauer

 • Efter grænsen til 3 andre lande er det helt naturligt, at Lorraine er involveret i opbygningen af grænseoverskridende forbindelser inden for den større region (Luxembourg, fransk og tysktalende dele af Belgien, Lorraine, de tyske delstater Rheinland-Pfalz og Saarland ). Université de Lorraine er en vigtig aktør i denne konstruktion gennem talrige bilaterale samarbejder med universiteterne i disse regioner, men også gennem sin aktive rolle i udviklingen af universitetet i den større region , hvor det er forbundet med universiteterne i Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxembourg og Liège.
 • Université de Lorraine har til hensigt gradvis at opbygge bånd til et netværk af europæiske universiteter, der deler sine hovedretninger: tværfaglighed og dialog inden for vidensområder inden for universiteter, der dækker et bredt videnskabeligt spektrum, men med en strukturel orientering omkring ingeniørvirksomhed, taget i vid forstand.
 • Mens vi har mange internationale partnerskaber overalt i verden , har nogle steder potentiale til at fokusere flere samarbejder, i forskning og undervisning, på en lang række discipliner. Université de Lorraine ønsker at understrege partnerskabet med disse websteder ved at strukturere sine samarbejder inden for anerkendte og stærkt støttede enheder. Dette gælder først og fremmest for det fransk-tyske samarbejde, for hvilket Université de Lorraine har oprettet et specifikt fransk-tysk center for Lorraine , (CFALOR). Denne form for partnerskab er også etableret i Marokko , Kasakhstan og Kina (især i Wuhan), og målet er at fokusere på omkring 10 steder eller regioner i verden.

Strategiske partnerskaber

Université de Lorraine ledsager dig i internationaliseringen af din forskning, hvis du er en forsker, der slutter sig til os fra udlandet, eller du allerede er i Frankrig og på jagt efter international udvikling / udveksling i forbindelse med din forskning.

Europæiske partnerskaber

I det grænseoverskridende område i Hovedregionen udvikler universitetet adskillige samarbejder med sine akademiske partnere i Greater Region Charta og University of the Greater Region .

Det fransk-tyske samarbejde er især stærkt i Lorraine, som er den 2. region i Frankrig efter Ile-de-France (Paris-regionen) med hensyn til grader støttet af det fransk-tyske universitet . For at animere denne dynamik har Université de Lorraine skabt en koordinationsstruktur, det fransk-tyske centrum af Lorraine .

Université de Lorraine er medlem af netværket Campus Europae , der sigter mod at styrke den europæiske erfaring, der er opnået ved udveksling af studerende under studier.

Internationale partnerskaber

Laboratorier, afdelinger, fakulteter og skoler i Université de Lorraine har hundreder af internationale partnerskaber over hele verden. Nogle steder har ikke desto mindre et særligt potentiale i fokus for mange samarbejdspartnere inden for uddannelse og forskning på en lang række discipliner. Université de Lorraine ønsker at konsolidere sit partnerskab med disse sider ved at strukturere sit samarbejde inden for stærkt understøttede og anerkendte enheder.

Denne konsolidering skulle til sidst dække et dusin steder eller prioriterede regioner i verden. Man kan især nævne:

 • Et vigtigt partnerskab med flere universiteter i Kasakhstan
 • Et stort strategisk partnerskab, længe etableret, med Wuhan teknologiske universitet og Wuhan universitet (Kina)

et stort strategisk partnerskab med flere marokkanske institutioner, især Université Internationale de Rabat, Universiapolis Agadir, og adskillige førsteklasses offentlige universiteter såsom Université Hassan II Mohammedia i Casablanca, Université Sidi Mohammed Ben Abdallah i Fès, Université Cadi Ayyad i Marrakech

EURAXESS-partnerskaber

Université de Lorraine er medlem af det europæiske netværk EURAXESS, et initiativ ledet af Europa-Kommissionen, og et aktivt medlem af Euraxess-Frankrig-netværket koordineret af den franske konference for universitetspræsidenter (CPU) .

Euraxess-initiativet sigter mod at styrke det europæiske forskningsområdet (ERA) tiltrækningskraft på tre måder :

 • Euraxess Jobs: videnskabsbaserede jobtilbud og finansieringsmuligheder i Europa
 • Euraxess Services: gratis og tilpasset assistance til besøgende eller indgående forskere og deres familie (2 velkomstkontorer på Université de Lorraine )
 • Euraxess Rights: information om rettigheder og pligter i forbindelse med rekruttering af internationale forskere

Partnerskaber med det socioøkonomiske miljø

Université de Lorraine deltager aktivt i livet i de konkurrenceevne klynger, der findes i Lorraine-regionen:

 • Materalia om materialer og processer,
 • Fibre på fiberbaserede materialer (f.eks. Træ og tekstil),
 • Hydreos om vandets kvalitet og styring.

Université de Lorraine opretter også gateways med virksomhederne gennem støtte fra 3 Carnot-institutter, der er implanteret i regionen: Institut Carnot Énergie et Environnement i Lorraine (1. Carnot-institut i Lorraine med hensyn til antallet af repræsenterede forskere, nemlig mere end 1400), Institut Carnot ARTS og Institut Carnot INRIA.

Carnot-mærket er et mærke af videnskabelig ekspertise, der gavner laboratorierne og forskningsinfrastrukturen ved Université de Lorraine ; det afspejler også deres evne til at levere videnskabelig og teknologisk forskning som svar på industrielle behov på kort og mellemlang sigt. For at supplere finansieringen af forskningsaktiviteterne fra UL, CNRS og Lorraine-regionen muliggør Carnot-finansieringen udvikling af multidisciplinære projekter, regionalt og tværnationalt rettet mod industriel innovation.

Placeringer

Nancy

Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Frankrig

Metz

Address
Metz, Grand Est, Frankrig

Marseille

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrig

Prag 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Prag 6, Hlavní město Praha, Tjekkiet

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Ile-de-France, Frankrig

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Madrid-samfundet, Spanien

Stuttgart

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Tyskland

Gent

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Gent, Flandern, Belgien

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig