Université de Lorraine

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Velkommen til Université de Lorraine !

Lorraine-regionen var allerede en uafhængig hertugdøm i det nordøstlige Frankrig, da den oprettede sit universitet i 1572. I hele historien blev regionen opdelt adskillige gange i en "fransk" del og en "tysk" del, inden de blev genforenet og helt med i Frankrig i begyndelsen af det 20. århundrede. På grund af denne komplekse og rige historie udviklede to store byer: Metz i nord og Nancy i syd.

I Nancy blev der etableret tre universiteter i det 20. århundrede, blandt andet et nationalt polyteknisk institut, der kombinerede flere ingeniørskoler. I Metz kom det første universitet i 1970.

Den 1. januar 2012 fusionerede disse fire universiteter efter flere års forberedelse til en, der dannede Université de Lorraine . Universitetet har over 50 000 studerende, tæt på 6 800 medarbejdere, heraf 3 700 lærere og søgere og mange bygninger og campusser fordelt i hele regionen.

1 time 30 minutter væk fra Paris ved TGV og i hjertet af den store region (Belgien, Luxemburg, Tyskland), giver Lorraine regionen en behagelig beliggenhed sammen med et meget rige kulturliv.

I 2013 ifølge den franske avis, Le Figaro-étudiant, blev Nancy bedømt af studerende for at være den bedste by at studere i!

Université de Lorraine er et fransk offentlig universitet

Det tilbyder sine næsten 52.000 studerende et komplet udvalg af studier på alle områder og i overensstemmelse med Bologna-modellen (bachelor / master / doktorgrad).

Det foreslår også specifikke franske eksamensbeviser som DUT inden for en række områder (et 2 års erhvervsmæssige eksamensbevis, som ofte efterfølges af et ekstra år for at opnå en erhvervsfaglig bachelorgrad) eller diplomme d'ingénieur, en kandidatgrad inden for ingeniør og industri ledelse.

Studierne er forbundet med forskning på højt niveau inden for de forskellige områder og drager fordel af specialiserede færdigheder og højteknologiske faciliteter og infrastrukturer på højt niveau, når det er nødvendigt. Du er velkommen til at udforske i flere detaljer organisation og arbejde af det franske uddannelsessystem.

Internationale studerende har mulighed for at tilbringe et eller flere semestre ved Université de Lorraine gennem en række udvekslingsprogrammer. De inviteres også til at ansøge om en af vores internationale læseplaner, hvor alle eller dele af kurserne undervises på engelsk. Og det er selvfølgelig en meget god ide at benytte lejligheden til et ophold hos os for at lære fransk; For det har vi et komplet tilbud om sprogundervisning på fransk.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Vidensdialog

Université de Lorraine fremmer innovation gennem vidensdialog , udnytter forskelligheden og styrken af sine videnskabelige felter og sigter mod at fremme vidensoverførsel til at irrigere innovation og økonomisk vækst samt udviklingen i grundvidenskaben.

Université de Lorraine er Université de Lorraine hovedrolle og er en vigtig aktør i sin økonomiske og sociale udvikling baseret på interkulturelle og intergenerationsforbindelser, koordinerer en regional forskningspolitik og giver adgang til højere uddannelse til så mange indbyggere som muligt.

Université de Lorraine tilbyder læseplaner inden for alle områder af viden: videnskab, sundhed, teknologi, ingeniørvidenskab, human- og samfundsvidenskab, lov, økonomi, ledelse, kunst, litteratur og sprog. Der lægges særlig vægt på krydsninger mellem felter og færdigheder for at hjælpe eleverne med at udvikle deres egen Pathway .

Université de Lorraine foreslår et stort spektrum af internationale aktiviteter

 • Indgående og udadvendte studenterudvekslinger (ca. 1.500 af vores studerende bruger mindst et semester i udlandet under deres studier, 15% af vores studerende påbegyndte deres studier i en blandt ca. 100 udenlandske lande).
 • Delte eksamensbeviser med andre universiteter: omkring 60 fælles eksamensbeviser, herunder 7 Erasmus Mundus-masterprogrammer.
 • Forskningssamarbejde:
  • Talrige fælles ph.d.'er: 11% af vores ph.d.'er deles med et udenlandsk universitet;
  • Fælles grupper eller laboratorier med udenlandske universiteter
  • Næsten 30% af vores publikationer er medunderskrevet med forskere fra andre lande.
 • Mobilitet af studerende, ph.d. studerende og postdokumenter, fakultetets medlemmer og administrativt personale, for at konsolidere vores internationale integration. Universitetet har en aktiv politik til fremme af udadgående mobilitet, og at lette og forenkle velkommen hos indkommende personer.

Ud over denne generelle åbenhed bygger vores internationale strategi på 3 gradvise niveauer

 • Efter grænsen til 3 andre lande er det helt naturligt, at Lorraine er involveret i opbygningen af grænseoverskridende forbindelser inden for den større region (Luxembourg, fransk og tysktalende dele af Belgien, Lorraine, de tyske delstater Rheinland-Pfalz og Saarland ). Université de Lorraine er en vigtig aktør i denne konstruktion gennem talrige bilaterale samarbejder med universiteterne i disse regioner, men også gennem sin aktive rolle i udviklingen af universitetet i den større region , hvor det er forbundet med universiteterne i Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxembourg og Liège.
 • Université de Lorraine har til hensigt gradvis at opbygge bånd til et netværk af europæiske universiteter, der deler sine hovedretninger: tværfaglighed og dialog inden for vidensområder inden for universiteter, der dækker et bredt videnskabeligt spektrum, men med en strukturel orientering omkring ingeniørvirksomhed, taget i vid forstand.
 • Mens vi har mange internationale partnerskaber overalt i verden , har nogle steder potentiale til at fokusere flere samarbejder, i forskning og undervisning, på en lang række discipliner. Université de Lorraine ønsker at understrege partnerskabet med disse websteder ved at strukturere sine samarbejder inden for anerkendte og stærkt støttede enheder. Dette gælder først og fremmest for det fransk-tyske samarbejde, for hvilket Université de Lorraine har oprettet et specifikt fransk-tysk center for Lorraine , (CFALOR). Denne form for partnerskab er også etableret i Marokko , Kasakhstan og Kina (især i Wuhan), og målet er at fokusere på omkring 10 steder eller regioner i verden.

Placeringer

Nancy

Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Frankrig

Metz

Address
Metz, Grand Est, Frankrig

Marseille

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrig

Prag 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Prag 6, Hlavní město Praha, Tjekkiet

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Ile-de-France, Frankrig

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Madrid-samfundet, Spanien

Stuttgart

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Tyskland

Gent

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Gent, Flandern, Belgien