Université de Pau et des Pays de l'Adour

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Et tværfagligt universitet

Universitetet i Pau og Pays de l'Adour (UPPA) er et tværfagligt universitet, der dækker tre hovedområder:

 • Lov, økonomi, business, ledelse
 • Videnskab og teknologi
 • litteratur, sprog, kunst, samfundsvidenskab og humaniora og sport

UPPA tilbyder sine studerende grund- eller efteruddannelse, arbejde / studieprogrammer eller lærlingeuddannelser for at opnå bachelor-, kandidat- og erhvervsuddannelser og doktorgrader gennem sine 5 UFR'er (undervisnings- og forskningsenheder) og to ph.d.-skoler.

Universitetet omfatter også to IUT (University of Technology), en IAE (University School of Management), to ingeniørskoler (ENSGTI, der dækker industriteknologi og ISA BTP, der dækker konstruktion), en efteruddannelsesafdeling og et lærlingeuddannelsescenter.

Et ideelt arbejdsmiljø

Et af de særlige forhold ved UPPA er dets beliggenhed tæt på den spanske grænse, mellem bjergene og havet, på 5 universiteter i en meget menneskelig skala: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-de-Marsan og Tarbes.

Hver campus tilbyder studerende moderne og effektive kommunikationsmidler, et universitetsbibliotek, sportsaktiviteter, et kulturprogram og en række studentforeninger.

Undervisningsholdene på UPPA forbereder vores 11.500 studerende til at fuldføre deres kursus, men de er også opmærksomme på elevernes behov og er altid tilgængelige og engageret i vores kvalitetsproces.

Karrierevejledning og faglig rådgivning er også kernen i hvert studieprogram: Studieprojekt, møder med tidligere studerende, jobmesse, hjælp til at finde praktikophold og job.

For andet år i gang har ministeriet rangeret UPPA 12. nationalt (ud af 80 universiteter) til studiestøtte og succes i deres kurser og 18. for deres mestere.

Videnskabelig forskning på internationalt plan

Med 24 forskningsenheder, der er knyttet til forskningsorganisationer som CNRS, INRA og INRIA, dækker forskning ved UPPA:

 • 5 strategiske temaer:
  • Miljø og materialer
  • Geo-ressourcer
  • Vandmiljøer og ressourcer
  • Retfærdighed og territorier
  • Områder, grænser og blanding
 • og et tværgående og tværfagligt tema: energi, miljømæssige og sociale overgange.
 • Institut Carnot ISIFoR (Institut for bæredygtig konstruktion af fossile ressourcer)
 • Equipex MARSSEquipex MARSS (Massespektrometricenter for Reaktivitet og Speciation Sciences)
 • Equipex i XYLOFORESTXyloforest Programnetværket (udvikling af træindustrien)
 • Labex i STORE-EX-netværket (elektrokemisk opbevaring af energi)
 • LabCom, fælles laboratorium med URGO

Et universitet med solid forankring i sin region

Siden oprettelsen i 1970 har UPPA dannet forbindelser med lokale institutionelle og industrielle partnere, hvilket gør det til en vigtig aktør i den økonomiske udvikling i det sydlige Aquitaine.

Det har smedet nogle meget stærke forbindelser med store entreprenører, såsom Total, Turboméca, Arkema, Toyal, Messier-Dowty og det understøtter SMV / SMI gennem hundrede samarbejdsaftaler.

UPPA støttes også af lokale myndigheder og er en del af ComUEA, Universitetet og Universiteterne i Aquitaine. Det er også medlem af SATT Aquitaine (Aquitaine Sciences Transfer)

Et universitet åbent for verden

På grund af sin geografiske situation er UPPA særlig godt rustet til at udvikle oprindeligt grænseoverskridende samarbejde med Spanien ved at oprette:

 • PYREN-projektet: IDEFI (Initiative for Excellence in Innovation Training) finansieret af "investering for fremtiden" fra regeringen,
 • specifikke stipendier,
 • praktikophold i virksomheder,
 • 10 dobbeltgrader og fælles afhandlinger (34 i 2015).

UPPA er vært for 1700 internationale studerende og tilbyder sine egne studerende mulighed for international mobilitet gennem sine mange partnerskaber:

 • 51 partnerlande over hele verden,
 • 80 samarbejdsaftaler mellem universiteterne,
 • 179 Erasmus partneruniversiteter.

Energi og Miljø, nøgleord til I-SITE projektet ledet af UPPA

Som en del af programmet "Fremtidige Investeringer", som regeringen indledte, forelagde UPPA et forslag til I-SITE-projektet (Initiativer - Videnskab - Innovation - Territorier - Økonomi) med E2S - Energy Environment Solutions-projektet. Forudvalgt i juni 2016 er projektet baseret på et konsortium med INRA og lnria knyttet til regionens stærke private og offentlige R

Konsortiet vil drive dette projekt om energi og miljøovergang , i synergi med virksomheder (Total, Arkema, TIGF og Safran Helikoptermotorer) og akademiske partnere (CEA, CNRS, Universitetet i Baskerlandet og Universitetet i Saragossa). E2S støttes også af lokale myndigheder: Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes-regionen, Pyrénées-Atlantiques og Landes Départements , Pau Béarn Pyrénées Communauté d'agglomération , Mont-de-Marsan Agglomération og Lacq-Orthez og Basker Communautés de communes .

E2S-holdene vil imødekomme udfordringer relateret til energitransitionen, geo-ressourcerne, vandmiljøet og miljøpåvirkningerne af naturlige og menneskeskabte ændringer i overensstemmelse med forskning og innovationsudvikling fra store industripartnere. Målet er at nedbryde målrettede videnskabelige barrierer (opbevaring af CO2, produktion af biogas, nye batterier, udvikling af fuldt elektrisk plan ...).

Specialister inden for videnskab, humaniora, sociologi og lov vil således øge UPPAs internationale tiltrækningskraft på banebrydende områder med verdens førende institutioner (Stanford, Berkeley, MIT ...), især gennem fælles stole; en stadig højere kvalitet politik, postgraduate kurser undervist i engelsk på E2S-feltet.

Projektet indebærer også ændringer i universitetets ledelse og organisation, som vil bevæge sig mod en struktur baseret på tre hovedfakulteter, som hver især omfatter undervisning, forskning og innovation. Der vil blive lagt særlig vægt på menneskelige ressourcer for at øge antallet af akademiske forskere i E2S-temaer. Lokale industrielle partnerskaber vil supplere konsortiets styrker og give betydelige løftestang til forskning og innovation på disse områder.

Placeringer

Anglet

Address
Allée du Parc Montaury 64600 ANGLET
64600 Anglet, Nouvelle-Aquitaine, Frankrig
Telefonnummer
00 33 5 59 40 70 00

Bayonne

Address
8 allées des platanes 64100 BAYONNE Cedex
Bayonne, Nouvelle-Aquitaine, Frankrig

Mont-de-Marsan

Address
371, rue du Ruisseau - BP 201 40004 MONT-DE-MARSAN
40000 Mont-de-Marsan, Nouvelle-Aquitaine, Frankrig

Pau

Address
Université de Pau et des Pays de l'Adour Avenue de l'Université BP 576 64012 PAU cedex
64000 Pau, Nouvelle-Aquitaine, Frankrig

Tarbes

Address
11 Rue Morane-Saulnier, 65000 Tarbes, France
Tarbes, Occitanie, Frankrig