Université de Pau et des Pays de l'Adour

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Et tværfagligt universitet

Universitetet i Pau og Pays de l'Adour (UPPA) er et tværfagligt universitet, der dækker tre hovedområder:

 • Lov, økonomi, business, ledelse
 • Videnskab og teknologi
 • litteratur, sprog, kunst, samfundsvidenskab og humaniora og sport

UPPA tilbyder sine studerende grund- eller efteruddannelse, arbejde / studieprogrammer eller praktikpladser til at få bachelor-, kandidat- og erhvervsuddannelser og doktorgrader gennem sine 5 UFR'er (undervisnings- og forskningsenheder) og to doktorgradsskoler.

Universitetet inkluderer også to IUT'er (University Institute of Technology), en IAE (University School of Management), to ingeniørskoler (ENSGTI, der dækker industriteknologi og ISA BTP, der dækker byggeri), en efteruddannelsesafdeling og et lærlinguddannelsescenter.

Et ideelt arbejdsmiljø

Et af de særlige forhold ved UPPA er dets beliggenhed tæt på den spanske grænse, mellem bjergene og havet, på 5 universiteter i en meget menneskelig skala: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-de-Marsan og Tarbes.

Hver campus tilbyder studerende moderne og effektive kommunikationsmidler, et universitetsbibliotek, sportsaktiviteter, et kulturelt program og en række studerendes foreninger.

Undervisningsholdene på UPPA forbereder vores 11.500 studerende til at fuldføre deres kursus, men de er også opmærksomme på elevernes behov og er altid tilgængelige og engageret i vores kvalitetsproces.

Karrierevejledning og professionel rådgivning er også kernen i hvert studieprogram: studerendes professionelle projekt, møder med tidligere studerende, jobmesser, hjælp til at finde praktikpladser og job.

For andet år i gang har ministeriet rangeret UPPA 12. nationalt (ud af 80 universiteter) til studiestøtte og succes i deres kurser og 18. for deres mestere.

Videnskabelig forskning på internationalt niveau

Med 24 forskningsenheder, der er tilknyttet forskningsorganer som CNRS, INRA og INRIA, dækker forskning ved UPPA:

 • 5 strategiske temaer:
  • Miljø og materialer
  • Geo-ressourcer
  • Vandmiljøer og ressourcer
  • Retfærdighed og territorier
  • Områder, grænser og blanding
 • og et tværgående og tværfagligt tema: energi, miljømæssige og sociale overgange.
 • Institut Carnot ISIFoR (Institut for bæredygtig konstruktion af fossile ressourcer).
 • Equipex MARSSEquipex MARSS (Massespektrometri-center for reaktivitet og specifikationsvidenskab).
 • Equipex i XYLOFORESTXyloforest Program-netværket (udvikling af træsektoren).
 • Labex i STORE-EX netværket (elektrokemisk opbevaring af energi).
 • LabCom, delt laboratorium med URGO.

Et universitet med solid forankring i sin region

Siden oprettelsen i 1970 har UPPA dannet forbindelser med lokale institutionelle og industrielle partnere, hvilket gør det til en vigtig aktør i den økonomiske udvikling i det sydlige Aquitaine.

Det har smedet nogle meget stærke forbindelser med store entreprenører, såsom Total, Turboméca, Arkema, Toyal, Messier-Dowty og det understøtter SMV / SMI gennem hundrede samarbejdsaftaler.

UPPA støttes også af lokale myndigheder og er en del af ComUEA, Universitetet og Universiteterne i Aquitaine. Det er også medlem af SATT Aquitaine (Aquitaine Sciences Transfer)

Et universitet åbent for verden

På grund af sin geografiske situation er UPPA særlig godt rustet til at udvikle oprindeligt grænseoverskridende samarbejde med Spanien ved at oprette:

 • PYREN-projektet: IDEFI (Initiative for Excellence in Innovation Training) finansieret af "investering for fremtiden" fra regeringen,
 • specifikke stipendier,
 • praktikophold i virksomheder,
 • 10 dobbeltgrader og fælles afhandlinger (34 i 2015).

UPPA er vært for 1700 internationale studerende og tilbyder sine egne studerende mulighed for international mobilitet gennem sine mange partnerskaber:

 • 51 partnerlande over hele verden,
 • 80 samarbejdsaftaler mellem universiteterne,
 • 179 Erasmus partneruniversiteter.

Energi og Miljø, nøgleord til I-SITE projektet ledet af UPPA

Som en del af programmet "Fremtidige investeringer", der blev lanceret af regeringen, forelagde UPPA et forslag til I-SITE-projektet (Initiativer - Videnskab - Innovation - Territorier - Økonomi) med projektet E2S - Energy Environment Solutions. Forudvalgt i juni 2016 er projektet baseret på et konsortium med INRA og lnria knyttet til regionens stærke private og offentlige R

Konsortiet vil drive dette projekt om energi og miljøovergang , i synergi med virksomheder (Total, Arkema, TIGF og Safran Helikoptermotorer) og akademiske partnere (CEA, CNRS, Universitetet i Baskerlandet og Universitetet i Saragossa). E2S støttes også af lokale myndigheder: Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes-regionen, Pyrénées-Atlantiques og Landes Départements , Pau Béarn Pyrénées Communauté d'agglomération , Mont-de-Marsan Agglomération og Lacq-Orthez og Basker Communautés de communes .

E2S-hold vil møde udfordringer relateret til energiovergang, geo-ressourcer, akvatiske levesteder og miljøeffekterne af naturlige og menneskeskabte ændringer i tråd med forsknings- og innovationsudviklingen fra store industrielle partnere. Målet er at nedbryde målrettede videnskabelige barrierer (lagring af CO2, produktion af biogas, nye batterier, udvikling af fuldt elektrisk fly osv.).

Specialister i videnskaber, humaniora, sociologi og jura vil således øge UPPAs internationale tiltrækningskraft inden for banebrydende områder med verdens bedste institutioner (Stanford, Berkeley, MIT osv.), Især gennem fælles stole; en politik med stadig højere kvalitet, postgraduate-kurser undervist på engelsk inden for E2S-området.

Projektet involverer også ændringer i universitetets ledelse og organisation, som vil bevæge sig hen imod en struktur baseret på tre større fakulteter, der hver omfatter undervisning, forskning og innovation. Der vil blive gjort særlig indsats med hensyn til menneskelige ressourcer for at øge antallet af akademiske forskere inden for E2S-temaer. Lokale industrielle partnerskaber vil supplere styrkerne i konsortiet og give betydelig gearing til forskning og innovation på disse områder.

Placeringer

Anglet

Address
Allée du Parc Montaury
64600 ANGLET

64600 Anglet, Nouvelle-Aquitaine, Frankrig
Telefonnummer
00 33 5 59 40 70 00

Bayonne

Address
8 allées des platanes
64100 BAYONNE Cedex

Bayonne, Nouvelle-Aquitaine, Frankrig

Mont-de-Marsan

Address
371, rue du Ruisseau - BP 201
40004 MONT-DE-MARSAN

40000 Mont-de-Marsan, Nouvelle-Aquitaine, Frankrig

Pau

Address
Université de Pau et des Pays de l'Adour
Avenue de l'Université
BP 576
64012 PAU cedex

64000 Pau, Nouvelle-Aquitaine, Frankrig

Tarbes

Address
11 Rue Morane-Saulnier, 65000 Tarbes, France
Tarbes, Occitanie, Frankrig

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig