Læs den officielle beskrivelse

historie

Kort efter afslutningen af ​​den tyske besættelse af Grækenland, blev spørgsmålet om oprettelse af et universitet på Kreta opdraget og nåede sit højdepunkt i løbet af 1960'erne. Men selv om den offentlige efterspørgsel for etablering af et universitet på Kreta var enstemmig, var der også en intens rivalisering mellem de to store byer på øen, hvor man ville blive sæde for dette universitet. Endelig blev løsningen på problemet givet i 1977 af den daværende premierminister Konstantinos Karamanlis, der gjorde en afbalanceret beslutning om godkendelse både etableringen af ​​et universitet med fakulteter i Heraklion og Rethymnon og etablering af en Technical University i Chania. Den Technical University of Crete blev etableret ved lov 545/77 på "Etablering af en teknologisk Institution under titlen Tekniske Universitet Kreta og andre bestemmelser".

Den 17. juli 1977 den første forretningsudvalget i institutionen indkaldt under forsæde af Professor Perikles Theoharis og i nærværelse af den daværende Undervisningsminister G. RallisBestående af borgmesteren i byen Chania og formanden for den vestlige Kreta Sektion for Det Tekniske Afdeling Grækenland, der repræsenterer den lokale element, som havde vist stor interesse i oprettelsen af ​​universitetet.

Den vigtigste opgave for denne første forretningsudvalg i 1977 var at finde jord til opførelse af permanente universitetsfaciliteter ved proceduren på 350 hektar jord ekspropriation påbegyndes. Det er værd at nævne, på dette tidspunkt, den enorme støtte fra lokalsamfundet i denne sag. Samtidig, forretningsudvalget behandlede også med organisationen og rekruttering af universitetets tjenester, men for det meste med de juridiske rammer for driften. Som et resultat af forretningsudvalget dedikerede arbejde, blev et stort antal dekreter udstedt, den vigtigste af dem er præsidentens dekret 1140/80 om den "højere læreanstalt skoler, afdelinger og forskningsinstitutter samt stillinger som professorer på Tekniske Universitet Kreta ", som gav for etablering af tre skoler: a) Tekniske Videnskaber, b) Applied Sciences og c) Arkitektur og fysisk planlægning. Hver skole vil omfatte fire Afdelinger.

Bortset fra sit arbejde med de juridiske rammer for institutionen den første forretningsudvalg var, ansvarlig for erhvervelsen af ​​tre historiske bygninger (Gamle Fængsler, Gamle Rådhus, eller Arsenal og den venetianske Loggia), udarbejdelse af undersøgelser for deres restaurering som samt udarbejdelse af undersøgelser for den første University faciliteter. Udvalget fortsatte i at købe computere, bøger og 479 magasin titler til Centrale Universitetsbibliotek samt i oprettelsen valginstanser for at dømme de kandidaturer for udbud vedrørende Educational & forskning personale positioner.

Efter 1981 blev en ny Eksekutivkomitéen, nedsat under forsæde af professor Thales Argyropoulos (1982-1988) fra Aristoteles-universitetet i Thessaloniki og senere, under forsæde af professor Theodore Lianos (1988-1989), som var et fakultet medlem af Højere School of økonomiske og handelsmæssige Studies (ASOEE).

Det nye forretningsudvalg fuldført eller ændrede afgørelser fra tidligere administration med henvisning til grundlæggende spørgsmål såsom boligproblemet og uddannelsesmæssige programmering. Så vidt boligproblemet var bekymret, det gav prioritet til udvikling af universitetet inde i byen ved at renovere den gamle venetianske Fængsler og Kaserne, erhverve og renovere den tidligere franske Skole, erhverve den militære Division kompleks af bygninger af Ministeriet for National Forsvar, sikring brugen af ​​Hatzidakis lejren i Halepa og fremsætte undersøgelser til opførelse af bygninger på det. Samtidig blev projektet for opførelse af universitetets faciliteter i Akrotiri fremsat mens den eksproprierede jord til dette formål var blevet skåret ned med 60 hektar i forhold til den oprindelige overflade. Fundamentet ceremoni af universitetets faciliteter i Akrotiri fandt sted i december 1988.

Hvad angår den uddannelsesmæssige programmering angik, fandt væsentlige ændringer sted, baseret, selvfølgelig, om den nye retlige ramme, der var begyndt at danne i mellemtiden, men absolut havde vendt programmeringen af ​​forretningsudvalget i 1977. Slutstenen af ​​filosofien i forretningsudvalget i 1981, med henvisning til den uddannelsesmæssige programmering, var udstedelsen af ​​præsidentens Decree52 / 83 om "struktur Tekniske Universitet Kreta i departementer og sektorer, proceduren for valg af permanente fakultet medlemmer og forudsætninger for den uafhængige funktion tekniske Universitet Kreta med folkevalgte styrende organer ". I stedet for tre skoler og 12 afdelinger, der blev fastsat i PD 1140/80, den nye PD 52/83 fastsatte etableringen af ​​6 Akademiske institutioner: Produktion og Ledelse, Mineral Resources Engineering, Electronic Engineering, Chemical Engineering, Mechanical Engineering og Sciences afdeling.

I 1984 blev de første videnskabelige medarbejdere udpeget. I løbet af skoleåret 1984-1985, Produktion og Ledelse Institut begyndte at løbe sit uddannelsesprogram og indrømmede sine første 120 elever sammen med Sciences afdeling. Den mineralressourcer Engineering Department fulgte i 1987-1988 og elektronik og Computer Engineering Department i 1990-1991. Senere, og efter universitetet var blevet uafhængige, den Kemiteknik Institut blev en Miljøteknologi Institut og indrømmede sine første elever i 1997. Endelig i 2004 Architectural Engineering Department blev etableret, og hilste de første studerende.

I september 1989, den nye forretningsudvalget, ledet af professor fra det tekniske universitet i Athen Mr. Ioannis Tegopoulos sammen med professorerne i Tekniske Universitet Kreta Mr. Antonis Foskolos og Mr. Joachim Gryspolakis som næstformænd, besluttede at ændre fysisk planlægning orientering af udbygningen af ​​universitetet. De opgivet tanken om yderligere at udvide universitetet i byen Chania og hurtigt fremmet udviklingen af ​​faciliteterne i universitet i Akrotiri. Universitetet tildelte faciliteter såsom Hatzidakis lejren og den venetianske Loggia til kommune Chania til andre formål. De bygninger, der blev holdt for at blive brugt af selve universitetet omfatte den venetianske Kompleks af de Gamle Fængsler og Kaserne, som nu huser rektoratet kontorer samt kontorer administrative og finansielle tjenesteydelser, mens faciliteterne i den tidligere franske skole i Halepa nu rumme Institut for Architectural Engineering. På denne måde, universitetet fastholder sin nødvendige samhørighed med byen Chania og dens sociale struktur. Men vigtigst af alt, denne politik er aktiveret huset for resten af ​​de faglige afdelinger på universitetet inden for campus i Akrotiri, der tilbydes mulighed for opstilling af egnede auditorier, laboratorier og infrastruktur, moderne krav dikterer en Tekniske Universitet .

I 1993 blev alle de nødvendige lovkrav opfyldes, og dermed alle departementerne universitetet blev selvstændigt og har været i drift siden da med folkevalgte styrende organer. Så snart disse krav er opfyldt, blev proceduren for valg af en Rektoratet igangsat, således oprettelse af uafhængige drift af det tekniske universitet i Kreta. Professor Yannis Phillis blev den første rektor for Det Tekniske Universitet i Kreta bistås i sine funktioner ved næstformændene rektorer professorerne Ioannis Siskos og Theodore Markopoulos, der tog på deres kontor på 8.12.1993.

Siden da har det tekniske universitet i Kreta gjort løbende og betydelige fremskridt. Den høje kvalitet af fakultetets medarbejdere, de videnskabelige partnere og de administrative og tekniske personale garanterer universitetets fremtidige vækst. Campus er helt sikkert en af ​​de bedste i Grækenland, med moderne auditorier og forskningsfaciliteter, bibliotek, studerende hall af boliger, restaurant og rekreative områder. Nye afdelinger er planlagt for fremtiden, og på samme tid, er bidraget fra Det Tekniske Universitet i Kreta i forskning bredt værdsat, som institutionen nu er anerkendt som en af ​​de mest prestigefyldte forskningsinstitutioner i Grækenland med hundredvis af forskningsprogrammer i gang . Tekniske Universitet Kreta anerkendes nu både som uddannelses- og forskningsinstitution i Grækenland og internationalt og kan derfor forestille med stor optimisme sin fremtid.

Fremtidige mål

Fokus på at levere top kvalitet uddannelse (TUC graduate arbejdsløshed mellem 3 & 4%, første gang beskæftigelse 1 til 6 måneder efter endt uddannelse) Gennemførelse af innovativ forskning (Tekniske Universitet Kreta er en af ​​de to mest aktive universiteter i landet med det højeste antal af forskningsresultater) Oprettelse af et regionalt Innovation Pole og teknologisk Park Indsats i støtte innovation (gennem væksthuse) Organisering af seminarer for spredning af teknologi og innovation Samarbejdet med de lokale myndigheder med at løse miljø- og organisatoriske problemer etc.

Campus

Campus er uden tvivl hjertet af TUC: studerende, professorer, laboranter, administrative medarbejdere, alle mødes på campus på en daglig basis.

Fælles referencepunkter for alle elever er biblioteket, IT & Kommunikation Center, Hall of Residences, University Restaurant og Cafeterier samt Idrætsanlæg.

Og fordi din tid som studerende ikke bør kun bruges på bøger og studere, så sørg for du opdager et liv uden klasseværelser og auditorier, endnu mere interessant og spændende, ved at deltage i en af ​​de grupper af studerende og foreninger (kulturelle og politiske) , som tonen på campus!

Programmer undervist i:
  • Engelsk
  • Græsk

Denne skole tilbyder også:

MSc

Technical University of Crete

Petroleumsteknologi postgraduate programmet på Technical University of Crete er et etårigt fuldtids program, der er designet til at give de studerende en videnskabelig ba ... [+]

Master of Science (MSc) grad i petroleumsteknologiI 2019/2020 accepteres de bedste ti ansøgere fra Grækenland, Cypern, Bulgarien, Serbien, Montenegro og Nord Makedonien uden studieafgift.

Indkaldelse af ansøgninger til studieåret 2019-2020

Efter den vellykkede drift af Postgraduate Programmet i "Petroleum Engineering" i de sidste 5 år, opfordrer School of Mineral Resources Engineering Technical University of Crete (Grækenland) ansøgninger til programmet for akademiske år 2019-2020.

Programmet sigter mod at give kandidatstuderende en videnskabelig baggrund og anvendt viden inden for olie og naturgas efterforskning og produktion, og det fører til en kandidatuddannelse i petroleumsingeniør.... [-]

Grækenland Chania
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
12 måneder
på universitet
Læs mere på dansk
Location address
Technical University of Crete
University Campus, Akrotiri
73100 Chania
GREECE

Chania, Chania, 731 00 GR