Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Velkommen til Erasmus School of Social and Behavioral Sciences (ESSB)

ESSB er hjemsted for en bred vifte af uddannelser og videnskabelige discipliner: Offentlig administration, pædagogiske videnskaber, psykologi og sociologi. Desuden er Erasmus University College, IHS og to forskningsinstitutter RISBO og DRIFT knyttet til fakultetet. Vores uddannelse er lille og baseret på problembaseret læring (PBL). At være forbundet med fagområdet er et andet kendetegn ved vores uddannelser.

Dekan

Det endelige ansvar for fakultetets bestyrelse og ledelse af Erasmus School of Social and Behavioral Sciences (ESSB) ligger hos dekanen. Dekanen understøttes af hans personale, der består af dekan, et elevmedlem, fakultetsdirektøren og politikrådgiverens uddannelse og forskning og virksomhedskontrollen. Siden 1. september 2015 er dette personale sammensat som følger:

 • Prof.Dr. VJJM Bekkers (dekan)
 • Mw.dr. Amph. de Jong (fakultetsdirektør)
 • Mw. J. Dekkers-de Leeuw MSc (politikrådgiverforskning)
 • Dhr. MGJM Adriaans MSc (politikrådgiveruddannelse)
 • Dhr. B. Looije (virksomhedskontrollør)
 • Mw. Nicky van de Lagemaat (studentemedlem)

Fakultetsrådet

I tilfælde af vigtige fakultetsspørgsmål konsulterer dekanen med fakultetsrådet. Fakultetsrådet fungerer også som medbestemmelsesorgan på fakultetsniveau. Fakultetsrådet består for 50% af eleverne og 50% af medarbejderne i ESSB.

Organisatoriske komponenter

Fakultetet har følgende kapacitetsgrupper, hvor det akademiske personale og support- og ledelsespersonale er placeret:

 • Institut for Offentlig Administration og Sociologi. Formand: prof.dr. RJ van der Veen
 • Psykologisk Institut, Uddannelse
 • Erasmus University College. Dekan: prof.dr. MA Frens

Uddannelses- og forskningsdirektører

Uddannelsen og forskningen inden for offentlig forvaltning, psykologi, sociologi og pædagogiske videnskaber er indbygget i programmer. Ledelsen over disse programmer ligger hos uddannelses- og forskningsdirektørerne. I øjeblikket er følgende direktører på plads:

Offentlige Administration - Sociologi

 • Uddannelsesdirektør: prof.dr. M. Haverland
 • Forskningsdirektør: prof.dr. PA Dykstra

Psykologi - pædagogiske videnskaber

 • Uddannelsesdirektør: dr. AACM Smeets
 • Forskningsdirektør: prof.dr. PJ Prinzie

Fakultetskontoret

Alle support- og ledelsesmedarbejdere, der ikke specifikt arbejder for et videnskabsbaseret område, er placeret i fakultetets kontor. Fakultetets kontor ledes af fakultetets direktør: mw.dr. Amph. de Jong.

Fælles beslutningstagning

Fælles beslutningstagning betyder, at forskellige interessenter kan deltage i drøftelser om vigtige emner. På ESSB-studerende, enten i en gruppe eller individuelt, kan deltage i diskussioner med professorer og medarbejdere i Erasmus School of Social and Behavioral Sciences for at repræsentere eleverne og deres mening. Studerende er aktive i fælles beslutningsprocesser på forskellige niveauer, hvorved deres ideer og klager overføres.

Denne del af hjemmesiden giver information om de forskellige muligheder for at deltage i fælles beslutningstagning på ESSB, hvordan dette organiseres og hvor skal man henvende sig i tilfælde af klage over uddannelsen.

Der er forskellige fælles beslutningstagende organer

 • Uddannelsesudvalg
 • Fakultetets råd
 • Universitetsrådet
 • Studerende i bestyrelsen
 • Studieledelsens elevmedlem

Fakultetets rådgivende organ

Ovennævnte organer og interessenter er repræsenteret i fakultetets rådgivende organ (forkortelse på nederlandsk: FSO). Under et månedligt møde samles repræsentanter for de forskellige fælles beslutningstagende organer i ESSB for at drøfte spørgsmål vedrørende uddannelse. Kommissæren Uddannelse af studenterforening Cedo Nulli er formand for dette møde. Han eller hun forvalter fakultetets rådgivende organ og stimulerer fælles beslutningstagning.

Under mødet diskuteres spørgsmål vedrørende uddannelse, der kan være af interesse for studerende. Alle interessenter diskuterer aktuelle anliggender, udveksler information og forsøger at lære af hinanden.

Desuden sendes alle de klager, som Cedo Nulli indsamler, videre til det fælles beslutningstagende organ, som er mest tilbøjelige til at håndtere den specifikke klage. For mere information om klager: Læs venligst afsnittet 'Klageforordning' på hjemmesiden.

Historie

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet 1963 -

Det er vigtigt at registrere og fortælle samfundsvidenskabens historie *. Således kan fakultetets aktuelle situation forstås, og organisationens hukommelse bevares. Siden fakultetets grundlæggelse i 1963 er fakultetets historie blevet nedskrevet to gange. Første gang var, da fakultetet fejrede sit 40 års jubilæum. Fejringen af fiftietårsdagen for fakultetet var anden gang fakultetshistorien blev offentliggjort.

* Siden 1. september 2017 er fakultetets navn Erasmus School of Social and Behavioral Sciences.

Denne skole tilbyder programmer i:
 • Engelsk
 • Hollandsk

Se MSc » Se Kandidatuddanninger » Se Bachelor »

Studier

Denne skole tilbyder også:

MSc

Master i Uddannelsesvidenskab

på universitet Fuldtid 1 år September 2019 Holland Rotterdam

Er du interesseret i unge, familier og skoler med flere og komplekse byproblemer? Bliv politiker, konsulent eller forsker ved at tilmelde sig kandidatuddannelsen i uddannelsesvidenskab. [+]

Studieprogram

Denne specialisering omhandler de vigtigste emner, der aktuelt er relevante i uddannelsen: pædagogiske innovationer, vurdering og testning og den voksende mangfoldighed i baggrunden for eleverne.

Læreplanen for hver pædagogisk fagspecialisering består af en række tema-relaterede kurser. Alle aktiviteter under dette kursus, dvs. forelæsninger, øvelser, praktiske møder og opgaver, er specifikt fokuseret på dette tema. Hvert kursus består af en teoretisk del (viden) og en praktisk del (færdigheder).

Vær opmærksom på, at følgende læseplan repræsenterer det nuværende akademiske år. Tilpasninger til studieplanen og beskrivelser af kurser vil blive tilføjet i løbet af året En endelig læseplan kan ses i foråret af indeværende akademiske år.... [-]


Master

Forskning Master i offentlig administration og organisatorisk videnskab

på universitet Fuldtid 2 år September 2019 Holland Rotterdam

I løbet af programmet får du indgående kendskab til samfundsproblemer og udfordringer hos offentlige organisationer. Du vil kombinere teorier om offentlig administration, organisatorisk videnskab og ledelse med dybdeuddannelse i forskningsmetoder. [+]

Studieprogram

Denne udfordrende toårige forskningskandidatuddannelse fokuserer på centrale spørgsmål vedrørende offentlig administration og organisationsteori.

I løbet af programmet får du indgående kendskab til samfundsproblemer og udfordringer hos offentlige organisationer. Du vil kombinere teorier om offentlig administration, organisatorisk videnskab og ledelse med dybdeuddannelse i forskningsmetoder. Der er fokus på de udfordringer, som regeringerne i dag står over for, såsom mediatisering, aldring, faldende tillid til regeringen og samfundsmæssig fragmentering. Udfordringer inden for offentlige organisationer analyseres, såsom ledelsesmæssige professionelle konflikter og risikos rolle, når de nyskabes. Efter at have opnået denne forskningschef er du et skridt foran andre jobsøgende, når du ansøger om stillinger inden for forskning, rådgivning eller politikrådgivning.... [-]


Master i bystyring

på universitet Fuldtid 1 år September 2019 Holland Rotterdam

Programmet tilbyder et varieret sæt kurser (obligatorisk og valgfrit), seminarer, arbejdsgrupper sessioner, og en række gæstelesninger af internationalt kendte forskere. Desuden vil du gennemføre dit eget forskningsprojekt (afhandling), hvor du vil anvende teorier og samfundsvidenskabelige forskningsmetoder til at undersøge spørgsmål vedrørende bystyring. [+]

Studieprogram

Programmet tilbyder et varieret sæt kurser (obligatorisk og valgfrit), seminarer, arbejdsgrupper sessioner, og en række gæstelesninger af internationalt kendte forskere. Desuden vil du gennemføre dit eget forskningsprojekt (afhandling), hvor du vil anvende teorier og samfundsvidenskabelige forskningsmetoder til at undersøge spørgsmål vedrørende bystyring.

Uddannelsesform

Programmet giver kurser og træning i virkelige livsindstillinger, der giver mulighed for at lære og praktisere videnskabelige og ledelsesmæssige færdigheder. Det omfatter en række undervisningsmetoder rettet mod samspillet mellem lærere og studerende, mellem studerende og praktikere og mellem studerende selv.... [-]


Master i Engaging Public Issues

på universitet Fuldtid 1 år September 2019 Holland Rotterdam

Hvis du er interesseret i hvordan algoritmer kan være racistiske, hvordan din smartphone er et politisk objekt, eller hvordan klimaændringerne bliver et problem for en voksende befolkning, er dette kandidatprogram til dig! [+]

Studieprogram

Hvis du er interesseret i hvordan algoritmer kan være racistiske, hvordan din smartphone er et politisk objekt, eller hvordan klimaændringerne bliver et problem for en voksende befolkning, er dette kandidatprogram til dig!

De fleste af nutidens store problemer, som klimaforandringer, racisme eller automatiserede teknologier, er ikke begrænset til traditionel parlamentarisk politik, men spiller ud på det offentlige område af (online) medier, sociale bevægelser, ekspertise, aktivisme og politisk beslutningstagning. Dette kandidatprogram giver dig mulighed for at forstå, hvordan sådanne bekymringer bliver offentlige spørgsmål. Det giver dig værktøjer til at navigere og mægler komplekse problemer, at udvikle dit eget engagement med dem og at gribe ind i dem.... [-]


Master i international offentlig forvaltning og politik

på universitet Fuldtid 1 år September 2019 Holland Rotterdam

Kandidatuddannelsen International Public Management and Policy fokuserer på den stadig mere internationale karakter af offentlig forvaltning og offentlig politisk beslutningstagning. [+]

Studieprogram

Kandidatuddannelsen International Public Management and Policy fokuserer på den stadig mere internationale karakter af offentlig forvaltning og offentlig politisk beslutningstagning.

Mange kollektive problemer i vores tider, som klimaforandringer, terrorisme, korruption, fattigdom og ulighed, har en international karakter. For effektivt at håndtere disse og lignende problemer skal nationalstaterne øge deres egen kapacitet gennem lovgivningsmæssige og administrative reformer. Derudover skal de lære af hinanden og samarbejde i internationale organisationer som FN og EU.

Hvordan kan globale problemer som fattigdom og klimaændringer løses?

Kandidatuddannelsen International Public Management and Policy (IMP) er et etårigt kandidatprogram, der stimulerer eleverne til at blive opmærksom på den stadig mere multinationale og internationale karakter af offentlig forvaltning og offentlig politik. Det giver dem de videnskabelige teorier, begreber og værktøjer, der er nødvendige for at analysere dette internationale og multi-niveau miljø. Desuden udstyrer den dem med viden og erfaringer, der er relevante for offentlige karriere med en international dimension.... [-]


Master i klinisk psykologi

på universitet Fuldtid 1 år September 2019 Holland Rotterdam

Læreplanen for kandidatuddannelsen Klinisk Psykologi består af en række kursusperioder. I første halvår dækker hver kursusperiode en såkaldt blok og en praktisk træning. Hver blok dækker et bestemt psykologisk tema. [+]

Studieprogram

Denne specialisering fokuserer på psykopatologi hos voksne, med den videnskabelige tilgang som et centralt element.

Læreplanen for kandidatuddannelsen Klinisk Psykologi består af en række kursusperioder. I første halvår dækker hver kursusperiode en såkaldt blok og en praktisk træning. Hver blok dækker et bestemt psykologisk tema. Alle de aktiviteter, du vil gennemføre i denne periode, dvs. forelæsninger, tutorials og opgaver, er relateret til dette tema. Derudover omfatter hver kursusperiode en praktisk færdighedsuddannelse.

Til den praktiske færdighedsuddannelse tilbyder kandidatuddannelsen klinisk psykologi to forskellige spor: 'Research training track' og 'Clinical training track'. Du bliver nødt til at vælge en af dem. NB: to er ikke en mulighed. Angiv venligst din præference, når du anvender. Adgangskriterierne adskiller sig ikke for begge spor.... [-]


Master i sociale uligheder

på universitet Fuldtid 1 år September 2019 Holland Rotterdam

Hvorfor bliver sociale spaltninger i samfundet stigende? Dette masterspor giver indsigt i årsager og konsekvenser af social ulighed, og lægger lys på måder, hvorpå socialpolitik kan reducere det. [+]

Studieprogram

Hvorfor bliver sociale spaltninger i samfundet stigende? Dette masterspor giver indsigt i årsager og konsekvenser af social ulighed, og lægger lys på måder, hvorpå socialpolitik kan reducere det.

Curriculum

Programmet består af 60 ECTS. Tre kerne kurser og en afhandling sammen tilføje op til 45 ECTS fokuseret på kandidatuddannelsen specialisering sociale uligheder. De resterende 15 ECTS er afsat til et metodik og et valgfag. Klik på et af kurserne i programoversigten herunder for at se kursusbeskrivelserne.

Valgfag

Programmet har ét valgfag i blok 2, men et valgfag kan også vælges fra kurser, der tilbydes i andre Masteruddannelser i Sociologi.... [-]


Master i styring af migration og mangfoldighed - sociologi

på universitet Fuldtid 1 år September 2019 Holland Rotterdam

Hvorfor migrerer folk? Hvordan integrerer migranter i modtagerlande, eller nogle gange undlader det at gøre det? Denne specialisering fokuserer på sociologiske teorier og forskning på international migration. [+]

Studieprogram

Hvorfor migrerer folk? Hvordan integrerer migranter i modtagerlande, eller nogle gange undlader det at gøre det? Denne specialisering fokuserer på sociologiske teorier og forskning på international migration.

Uddannelsesform

Masteruddannelsen Governance of Migration and Diversity giver state-of-the-art kurser og træning givet af dedikerede lærde fra fem akademiske discipliner. I løbet af klasserne stimuleres interaktion mellem studerende og mellem studerende og professorer.

Curriculum

Ud over den generelle del med obligatoriske disciplinære kurser følger du sporspecifikke kurser. De generelle og de sporspecifikke dele hver udgør 50% af kandidatuddannelsen. Nedenfor finder du læseplanen for Sociology-sporet, der tilbydes af alt = "Erasmus University Rotterdam.... [-]


Videoer

Why choose Erasmus University?

Kontakt

Erasmus University Rotterdam

Adresse, linje 1 Erasmus Universiteit Rotterdam Faculteit der Sociale Wetenschappen Mandeville Building, T15-19 Postbus 1738 3000 DR Rotterdam
Rotterdam, South Holland, Holland
Hjemmeside http://www.eur.nl/
Telefon +31 10 408 1111