MEL Erasmus Center for Maritime Economics & Logistics

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Rotterdam er verdens 8. største havn og langt den ubestridte europamester som et globalt maritime nav, men også som et stort industrielt kompleks. Ved generel anerkendelse er Nederlandene, porten til Europa, i spidsen for innovation inden for transport og logistik.

Landets fragtpolitik giver virksomheder et af de mest attraktive forretningsmiljøer i Europa, der udfordrer alle traditionelle fragtcentre. Erasmus, Rotterdams eget universitet, står i centrum for alt dette, og destillerer landets videninfrastruktur i sin MSc-kursus i Maritime Økonomi og Logistik (MEL); et internationalt post-graduate / post-experience-program med det formål at omdanne lovende unge fagfolk til morgendagens ledere i erhvervslivet og regeringen. Og allerede for 466 af vores alumner har det vist sig at være sandt.

Programmet forbereder eksperter med moderne økonomiske og ledelsesværktøjer til effektiv beslutningstagning og giver dem samtidig metoder. begreber; og teorier, der gør det muligt for dem at forstå og analysere, på en holistisk og tværfaglig måde, kompleksiteten af globale maritime forsyningskæder. På denne måde forventes MEL-kandidater at kunne handle og beslutte, med ledelsesstil og beslutsomhed under komplekse og usikre forhold i et globalt økonomisk og socialt miljø.

Stats

Vægtenes vægt lægger på grundlæggende industrielle, økonomiske og ledelsesmæssige koncepter og metoder, der har varig virkning, der kan bruges til at forklare forretningspraksis på den ene side og politiske processer på den anden side. Til dette formål kræves en kombination af teori og praksis. De mere konceptuelle spørgsmål behandles af universitetspersonalet, mens praktiske aspekter diskuteres af vores partnere, såsom Maersk Line; Rotterdam havn; Europe Container Terminal (ECT); BIMCO; DVB Bank; TBA, Rabobank, Stolt Tankers, APMT osv.

Med studerende kommer fra hele verden; mere end 50 akademiske og professionelle medarbejdere fra Erasmus Fakulteter for økonomi og erhvervsliv; industri partnere; gæsteprofessorer; og et omfattende corporate netværk er MEL-programmet på Erasmus University Rotterdam et spydspids i den nederlandske maritime klynge og en ambassadør for nationens ledende rolle i maritime og portrelaterede logistikforhold.

Classroom

MEL er det eneste kursus af sin art, der kombinerer holistisk, havn, terminaladministration og maritime logistik inden for det akademiske miljø i to af Europas største skoler: Erasmus School of Economics og Rotterdam School of Management. Sammen med akademisk ekspertise stræber MEL med at opnå en fin balance mellem teori og praksis. Dette er sikret ved udvælgelsen af vores partnere og involveringen af vores Corporate Network. Gennem gæsteforelæsninger, seminarer og virksomhedsbesøg konfronteres MEL-studerende løbende med forudsætningerne for "konventionel visdom" og lærer at placere dem i deres rette og bredere økonomiske perspektiv.

Derudover giver vores omfattende Corporate Network MEL-studerende mulighed for at søge beskæftigelsesmuligheder i de mest prestigefyldte "blue chip" -organisationer og i nogle tilfælde udnytte deres infrastruktur og informationssystemer, mens de skriver deres speciale.

Universitetets lange tradition inden for transportstudier startede med arbejdet med shipping og skibsbygning af vores sene kollega, professor Jan Tinbergen, Nobelprisvagter i økonomi. Denne tradition fortsætter i dag gennem ph.d.-uddannelserne inden for transport og logistik hos Tinbergen Instituttet, Erasmus Research Institute of Management (ERIM) og Transport, Infrastruktur og Logistik (TRAIL) Research Schools. Således finder avanceret forskning, ofte eksternt finansieret, sin vej til klasseværelset på en top-down måde. Fokus på anvendt forskning er baseret på vores faste overbevisning om, at forskellen på forskningen er uafhængig af betydningen af "forskning af hensyn til forskning" i en disciplin, som er anvendt som transport og logistik.

Testimonial2

Rotterdam er en ung dynamisk international by, kendt for sin kultur og internationalt anerkendte arkitektur. I 2014 satte New York Times Rotterdam i top 10 af de 52 steder i verden til at besøge. Som det økonomiske hjerte i Holland, Europas største havn og en levende by, er Rotterdam det ideelle sted at studere Maritime Economics and Logistics.

Jeg stoler på, at denne hjemmeside besvarer dine spørgsmål om MEL, og jeg glæder mig til at byde dig velkommen til Rotterdam og til vores universitet.

Prof.Dr. Bert de Groot

MEL Administrerende direktør

Top 10 grunde til at studere MEL

Omdømme for Erasmus University Rotterdam (EUR)

Konsekvent placeret som en af de bedste universiteter i verden af The Wall Street Journal, Financial Times, Times Educational Supplement, etc. EUR er stolt af sine tre vindere af Nobelprisen i økonomi: Jan Tinbergen (1969), Tjalling Koopmans 1975) og Sir Clive Granger (2003).

Testimonial3Fuldt akkrediteret

Ved afgørelse fra EUR-bestyrelsen tilbydes MEL-programmet i fællesskab af Erasmus School of Economics og Rotterdam School of Management. Begge skoler er i fællesskab de graderende organer. MEL har en dobbelt akkreditering af NVAO (nederlandske flamske akkrediteringsorganisation) og AACSB (Association for Advance Collegiate Schools of Business). Det betyder, at MEL-graden kan certificeres officielt af Undervisningsministeriet, og det er derfor en fuldt anerkendt grad på verdensplan.

Corporate Network

MEL Corporate Network består af mere end 50 "blue chip" multinationale virksomheder og organisationer. Mest bemærkelsesværdige blandt dem er Rotterdam havn; Maersk Line; APM-terminaler; BIMCO; Stolt Tankers; Vopak; DVB Bank; og Hutchison Port Holdings (ECT). Virksomheder, der deltager i Corporate Network, gør det ved at anerkende MELs rolle med at uddanne top maritime fagfolk, gennemføre forskning og være et viden- og ekspertcenter i branchen. Corporate Network medlemmer giver peer råd om fremtidig MEL retning, interagere med MEL studerende gennem foredrag, sociale arrangementer og rekruttere blandt MEL studerende.

Alumni Fællesskab

Vores alumni netværk er en af vores mest værdifulde aktiver; vi følger de professionelle resultater af vores kandidater med stolthed. Som kandidat til MEL kan du deltage i alumni-samfundet og få adgang til MEL-alumni-netværkets område. En række MEL alumni vender også tilbage til klasseværelset og leverer Alumni Lecture Series (ALS). MEL-alumni, der nu er aktive fagfolk, deler deres erfaringer siden afgang med den nuværende MEL-klasse og giver MEL-klassen mulighed for at lære om, hvordan MEL bidrog til at fremme deres karriere.

Testimonial1Toplærere

MEL-foredragsholderne er en blanding af Erasmus University fakultet medlemmer og succesfulde forretningsmænd og kvinder. På denne måde sikrer vi, at MEL-studerende instrueres af både iværksættere og akademikere. En række MEL-forelæsere er blevet nomineret til og modtaget priser.

Omfattende læseplan

MEL lægger stor vægt på at inkludere branchens synspunkter, erfaringer og krav i design, indhold og udvikling af MEL-læseplanen. Intensiv industrihøring har vist sig vellykket, ikke kun ved at tiltrække topstuderende, men også ved at opnå anerkendelse af MEL som den førende MSc i sektoren. MEL er det program, der udgjorde begrebet maritime logistik, dvs. den holistiske, integrerede tilgang til undersøgelsen af international transport, havne, terminaler og global logistik. Efter en omfattende høring af industrien har MEL udarbejdet en læreplan på 15 moduler, der målrettet - gennem deres filosofi og individuelle læringsmål - at komponere en holistisk og tæt strikket integreret tilgang til forståelse og analyse af globale maritime forsyningskæder i produktions-transport- distribution, hvor havtransport og havn og terminalforvaltning spiller en afgørende rolle.

ERIM Research Institute

Med hensyn til forskning og uddannelse deltager de fleste MEL residente fakulteter i Erasmus Research Institute of Management (ERIM) i Business Processes, Logistics and Information Systems (LIS). ERIM blev for nylig vurderet som en af de tre bedste lederskoler i Europa, og den er akkrediteret af Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW).

MEL Research

I mange år har MEL-forskning "defineret" maritim økonomi og logistik. Den meste af vores forskning er blevet finansieret af eksterne organisationer som Europa-Kommissionen og Verdensbanken. Konsulentarbejde har taget MEL til de fire hjørner af jorden, fra Korea til Brasilien og fra Norge til Grækenland. Det akademiske personale udgiver i førende tidsskrifter. Avanceret forskning præsenteres på akademiske konferencer.

Virkelig International

Flere bachelorer, majors og næsten alle kandidatuddannelser på vores universitet er givet på engelsk. I de senere år er EUR-campus blevet så international, at man i løbet af disse dage vil have svært ved at høre et andet sprog, men engelsk. MEL klasseværelset har typisk statsborgere fra 15 til 20 forskellige lande.

Rotterdam

Rotterdam er en ung dynamisk international by, kendt for sin kultur og internationalt anerkendte arkitektur. I 2014 satte New York Times Rotterdam i top 10 af de 52 steder i verden til at besøge. Som det økonomiske hjerte i Holland, Europas største havn og en levende by, er Rotterdam det ideelle sted at studere Maritime Economics and Logistics.

Rotterdam

Placeringer

Rotterdam

Center for Maritime Economics and Logistics - Erasmus University Rotterdam

Address
Burgemeester Oudlaan,50
3062 PA Rotterdam, Sydholland, Holland

Akkrediteringer

AACSB Accredited