The Chinese University of Hong Kong, Faculty of Arts

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Etableret i 1963, samme år, som det kinesiske universitet i Hongkong blev grundlagt, har fakultetet for kunst altid været afgørende for CUHKs forpligtelse til at integrere kinesiske og vestlige traditioner, for tosproget uddannelse og innovativ forskning. Vi mener, at studiet af sprog, kulturer, religioner, kreativ kunst, historie og filosofi fremmer en humanistisk ånd og giver os bedre mulighed for at engagere os i et forskelligt globalt samfund. Vi sætter en ære i at være det intellektuelle hjem for mange en verdenskendt lærd, især i studiet af kinesisk tanke og kultur. Vi er også stolte over at have over 30.000 alumner, der bor og arbejder i alle dele af verden.

I dag er CUHK Arts det største fakultet dedikeret til humanioraforskning og -uddannelse i Hongkong med 11 afdelinger, der dækker akademiske discipliner fra antropologi til oversættelse, et center for kinesiske studier, 2 sprogundervisningsenheder og over 30 forskningscentre. Vi tilbyder 16 større programmer på bachelor niveau og over 30 underviste og forsker postgraduate programmer, hvoraf 15 er til en ph.d.-grad. Vores akademiske personale med tæt på 300 professorer og undervisere hjælper med deres brede vifte af ekspertise og forskningsinteresser med at træne ikke kun nye generationer af forskere inden for forskellige områder, men også fantasifulde elever og ansvarlige borgere i samfundet.

Mission og Vision

Mission

Fakultetet er forpligtet til følgende strategiske mål:

  • At formulere, styrke og fremme humanioraernes kerneværdier gennem undervisning og forskning og gennem kommunikation med den bredere offentlighed
  • At udmærke sig i studiet af sprog, folk, kulturer, religioner, kreativ kunst, historie og filosofi fra et sammenlignende perspektiv informeret af internationalt stipendium med særlig henvisning til Kina og regionen;
  • At udvikle tværfaglige initiativer til at forbedre dialogen og samarbejdet på tværs af humanistiske discipliner og mellem humaniora og andre vidensfelter for at imødekomme udfordringerne ved de hurtigt skiftende vidensgrænser
  • At uddanne studerende til at blive ansvarlige borgere i samfundet og verden, formulere sig i at udtrykke ideer på både kinesisk og engelsk med kapacitet til kreativ tænkning og kritisk undersøgelse og følsomhed over for de æstetiske, etiske og kulturelle dimensioner af personlige og sociale spørgsmål .

Vision

  • At blive et af de bedste læringscentre i Asien inden for forskning inden for kunst og humaniora, især inden for forskning relateret til Kina;
  • At blive anerkendt i regionen som et innovativt og levende centrum for videregående uddannelse dedikeret til kerneværdierne inden for kunst og humaniora, tosproget uddannelse, kulturel mangfoldighed og udvikling af kinesisk kultur.

142924_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Dean's Message

Jeg er både ydmyg og beæret over at tjene som dekan for fakultetet for kunst ved det kinesiske universitet i Hong Kong.

Siden etableringen i 1963 har fakultetet for kunst dedikeret sig, altid fra et komparativt og transregionalt perspektiv, til fremme af en humanistisk ånd og til integration af øst og vest, tradition og modernitet. Centralt for vores mission i den moderne verden er at formulere og fremme kerneværdierne for kunst og humaniora gennem undervisning, forskning og ved at interagere med samfundet.

Det er min overbevisning, at uddannelse inden for humaniora eller liberal kunst er uundværlig for enhver meningsfuld indsats for at værdsætte den rigdom, som menneskets historie har eller forestille sig en delt og ønskelig fremtid. En sådan uddannelse udstyrer os også bedre til at forstå de komplekse og udfordrende problemer, vi står over for i øjeblikket.

Hos CUHK Arts stræber vi efter at blive et af de bedste og mest respekterede læringscentre i Asien i studiet af kunst og humaniora, med forskning i Kina og regionen som et strategisk fokus. Vi søger at forberede vores studerende som kreative og stringente elever med både en humanistisk følsomhed og en global vision. Gennem innovativ undervisning, et rigt udvalg af aktiviteter uden for undervisningen, off-campus og oversøiske lærings- og udvekslingsprogrammer, sætter vi vores studerende i stand til at udvide deres intellektuelle horisont, tilegne sig nye ideer og sprog og få nye livserfaringer.

Som en del af et førende forskningsuniversitet er vi forpligtet til at forfølge solidt, kreativt og virkningsfuldt humanistisk stipendium. Vores akademiske personale er godt positioneret til at foretage banebrydende, tværfaglig forskning såvel som at udvikle samarbejdsprojekter på tværs af afdelinger og andre steder. Som humanistiske forskere forsker vi ikke kun for at bidrage med ny viden og ideer som reaktion på skiftende tider, men også for at blive indsigtsfulde og engagerende undervisere i klasseværelset.

Som dekan styres jeg af vores fakultets kollektive mål og ambitioner, og mit engagement er at styre vores indsats i den retning, vi har sat os selv. Vi arbejder sammen om at gøre CUHK Arts til en institution i verdensklasse inden for forskning og uddannelse. Placeret som vi er i verdensbyen Hong Kong, vil vores vision og rækkevidde altid være global.

Max Xiaobing Tang
Dekan, Det Humanistiske Fakultet
Sin Wai Kin professor i kinesisk humaniora

Placeringer

Hong Kong

Address
Fung King Hey Building, Faculty Office of Arts, 2/F, of, Hong Kong
Hong Kong, Hongkong

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig