University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Universitetet i Hong Kong

HKU blev grundlagt i 1911 og er territoriets ældste og mest kendte tertiære institution. Mens vi omfavner vores rige arv og traditioner, bestræber vi os på at drive grænseforskning og udvikle den næste generation af ledere for verden.

Meddelelse fra dekanen

University of Hong Kong (HKU), der sporer sine rødder tilbage over et århundrede, er i dag stolt som en af de førende institutioner for videregående uddannelser i Asien. Og med det er Fakultet for Erhverv og Økonomi (FBE) vokset til at blive en bredt anerkendt og respekteret handelsskole i regionen.

Fakultetet stræber efter at pleje førsteklasses forretningsførere og at fremme både akademisk og anvendt forskning for at imødekomme behovene i Hong Kong, Kina og resten af verden i den hurtigt skiftende globale økonomi. Vi engagerer førende lærde fra alle hjørner af verden, der indusier studerende med global viden. Med den højeste andel ikke-lokale bachelorstuderende blandt alle fakulteter ved HKU og to af vores bacheloruddannelser rangeret blandt universitetets Top 5 og Hongkongs Top 10-programmer, tiltrækker FBE de bedste og lyseste studerende fra Hong Kong og videre.

Fakultetets MBA-program på fuld tid er blevet rangeret Asiens nr. 1 i World MBA Rankings frigivet af Economist Intelligence Unit i ni på hinanden følgende år fra 2010 til 2018. Ud over at tilbyde et elite EMBA-Global Asia-program i samarbejde med Columbia Business School og London Business School for globalt fokuserede seniorledere og fagfolk, vi samarbejder også med top handelsskoler i hele Kina og over hele kloden for at synergisere erhvervs- og økonomiuddannelse. Vores stærke og omfattende alumninetværk, hvor erhvervs- og samfundsledere tjener som nøglepositioner i både offentlig og privat verden, styrker vores rækkevidde og styrker vores indflydelse i forskellige sektorer og samfundslag.

Jeg er virkelig ydmyg og æret over at tage fakultetet for deanship på dette bestemte tidspunkt, da verden oplever måske et af de mest dramatiske socioøkonomiske og politiske skift i moderne historie. Fremgangen i de asiatiske økonomier vil også ledsages af den stigende indflydelse fra asiatiske handelshøjskoler, som giver fakultetet en hidtil uset mulighed for at udnytte Hongkongs unikke styrker.

Med sin traditionelle rolle som den kommercielle og kulturelle port mellem øst og vest nyder Hong Kong en markant fordel i disse skiftende tider. Som en by, der fejrer sin iværksætterånd, mangfoldig kulturel blanding og unik dynamisk energi, har Hong Kong konstant tiltrukket 'det bedste af det bedste' - som det fremgår af de globale tankeledere og undervisere i verdensklasse, der udgør vores fakultet.

Med udgangspunkt i et meget godt fundament er jeg overbevist om, at fakultetet fortsætter med at udvikle, fremme og blomstre - for at give de bedst mulige erhvervs- og økonomiuddannelser til studerende; at producere indsigtsfuld og virkningsfuld forskning for at fremme videnes grænser; at forbedre de offentlige politikker ved at deltage i informativ politisk forskning og diskussioner; at samarbejde med erhvervslivet ved at uddanne og pleje nuværende og fremtidige forretningsførere og ved at adressere og løse presserende problemer i økonomien og samfundet.

HKU stræber efter at være Asiens Globale Universitet i det næste årti, styret af 'tre plus en er' med innovative, internationale, tværfaglige visioner, der fører til større indflydelse. Vores ambitioner på FBE er at være lige så ambitiøse: At blive en førende handelsskole i Asien med betydelig lokal, regional og global indflydelse. Jeg inviterer dig til at komme og besøge os, gå sammen med os eller slå os sammen med os, for at gøre Fakultet for Erhverv og Økonomi til et fyrtårn i akademien og gøre verden til et bedre sted.

Professor Hongbin Cai - dekan, formand for økonomi

placering

No.1 MBA-program i Asien

The Economist MBA Ranking 2018

Nr. 2 fælles EMBA-program i verden

QS Global EMBA Rankings 2019

Vision

At være en førende, globalt indflydelsesrig akademisk institution for erhverv og økonomi.

Unikt forslag

Fakultetet er dybt forankret i Hong Kong, fuldt ud engageret i Kina og virkelig internationalt.

Mission

  • At levere verdensledende erhvervs- og økonomiuddannelse, der plejer dynamiske og ansvarlige ledere.
  • At fremme videnes grænser gennem nyskabende og globalt signifikant forskning.
  • At skabe positive forandringer i verden ved at samarbejde med samfund.

Partnerskab

Da det er det mest internationale fakultet i HKU, har fakultetet et veletableret, strategisk partnerskab med verdenskendte universiteter og virksomhedspartnere gennem årene, hvilket leverer markedsorienteret indhold, overlegen læringserfaring og instrumentelle ressourcer til vores studerende.

Samarbejdsprogrammer

Ved at udvide sin globale rækkevidde konsekvent, har fakultetet slået sig sammen med de førende handelsskoler rundt om i verden. I årenes løb tilbyder fakultetet en række verdensledende programmer på tværs af internationale finansielle knudepunkter, herunder Hong Kong, Beijing, Shanghai, New York og London, der giver studerende globale perspektiver med en unik asiatisk vri.

EMBA-Global Asia-program

Under trepartssamarbejdet med Columbia Business School og London Business School tilbyder EMBA-Global Asia-programmet studerende en globalt fokuseret læringserfaring, netværk og mangefacetterede perspektiver, der vil uddybe deres forståelse af vestlige og østlige forretningspraksis og forberede dem til lederes succes.

HKU-PKU DBA-program

HKU-PKU Doctor of Business Administration (HKU-PKU DBA) -programmet tilbydes i fællesskab med Guanghua School of Management, Peking University. Det er designet til at pleje virksomhedsledere med fremragende forskningskompetence og strategisk global vision, for at forbedre de indenlandske virksomheders konkurrenceevne og styrke den reelle økonomi i Kina.

HKU-PKU EMBA-program

HKU-PKU Master of Business Administration (HKU-PKU EMBA) -programmet vedtager en tværfaglig tilgang med et globalt perspektiv og et Kina-fokus, og tilbyder avanceret erhvervsuddannelse og banebrydende viden inden for erhverv og økonomi til ledere fra alle brancher. Det akademiske partnerskab med Guanghua School of Management, Peking University, trækker ekspertise fra begge universiteter og giver studerende en dyb forståelse af forretningskonteksten i begge regioner.

HKU-Fudan IMBA-program

Siden 1998 har fakultetet tilbudt det en Master of Business Administration (International) (HKU-Fudan IMBA) -program, der sammen samarbejdede med School of Management, Fudan University i Shanghai. Dette er det første fælles program af en Hong Kong og en PRC-institution, der er godkendt af Uddannelsesministeriet og blev rangeret som det bedste program af sin art af Academic Degrees Committee of State Council. I de sidste to årtier har programmet plejet over 4.500 forretningsledere.

International Exchange Partners

Fakultetet har et omfattende netværk med mere end 300 udvekslingspartnere i mere end 40 lande / regioner i form af studerendes udveksling og praktikpladser. Hvert år sendes mere end 400 studerende til udlandsudveksling, mens hundreder af internationale studerende kommer til fakultetet for at studere, hvilket skaber et dynamisk, multikulturelt læringsmiljø på campus.

Fakultetet forbinder også mange partnerinstitutioner i Kina. Gennem forskellige kulturelle udvekslinger og erfaringsmæssige læringsprogrammer er studerende i stand til at forstå erhvervsmiljøet i Kina.

Virksomhedssamarbejde

Fakultetet stræber efter at styrke vores tilstedeværelse i og forbindelse med erhvervslivet og udforske samarbejdsmuligheder i både den offentlige og den private sektor. I løbet af det sidste år dannede fakultetet et nyt partnerskab med CCB, China Life Insurance (Overseas), China Resources, KPMG og New World Development osv. Vi vil fortsætte med at aktivt engagere og udvide vores netværk med nye virksomhedspartnere i Hong Kong, Kina og resten af verden, hvilket bringer banebrydende udvikling inden for strategiske grænser.

Placeringer

Telegraph Bay

Address
4/F., K. K. Leung Building, The University of Hong Kong
Telegraph Bay, Hong Kong Island, Hongkong

Akkrediteringer

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited