Mater Dei Institute of Education

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Mater Dei Institute of Education er et fundament af den Ærkebispedømmet Dublin, et kollegium af Dublin City University og en udpeget videregående uddannelsesinstitution under den Higher Education Authority. Instituttet blev etableret i 1966 som et tredje niveau Katolsk Seminarium har specialiseret sig i akademiske og faglige dannelse af religiøse Undervisere og lærere for post-grundskoler i Irland. Den romersk-katolske ærkebiskop i Dublin er protektor for instituttet. I 1999 blev instituttet en College of Dublin City University. I forbindelse med sin kobling med universitetet, instituttets strategiplan - Religion, Uddannelse og kunst: Undervisning og læring i en Ændring Irland 2003-2008 blev lanceret af An Taoiseach, Bertie Ahern TD.

Instituttet er karakteristisk i sin vedtagelse af den samtidige model af læreruddannelsen. Instituttet har gennem mange år udviklet flere postgraduate programmer for yderligere at forbedre sit bidrag til skolegang, sjælesorg og chaplaincy. Instituttet har i årene siden grundlæggelsen haft en vigtig og positiv indflydelse på udviklingen af ​​irsk uddannelse - primært, men ikke udelukkende, på området for religiøs uddannelse - i form af dens igangværende arbejde i læreruddannelsen, de meget betydelige bidrag sine kandidater og forskning og publikationer af dets personale. Mater Dei Instituttet har reageret på de skiftende behov i uddannelsessektoren ved banebrydende faglige uddannelse skole feltpræster. Sit engagement i dette område har ført til udvikling af faglig uddannelse for andre former for sjælesorg. Desuden har sin bevidsthed om de enorme forandringer, der har fundet sted i det irske samfund i de sidste 30 år bedt instituttet til at fremme kritisk refleksion og forskning på temaerne 'religion og uddannelse "og" Religion og kultur «. Instituttet gennem sit sammenkædning med Dublin City University, kan også tildele MA og Ph.D. til forskning.

Instituttet er stolt af sit bidrag til den irske lærergerningen løbet af de sidste 35 år og er en villig partner i forsøget på at opretholde og forbedre kvaliteten af ​​læreruddannelsen. I en tid med vanskeligheder for erhvervet, både nationalt og internationalt, Instituttet forpligter sig endnu en gang at værditilvækst læreruddannelsen med hensyn til ansættelse, faglig dannelse, induktion og i-karriere tjeneste af lærere. Den agter at danne lærere, som er selvhjulpne, kritisk bevidst og engageret i at nogensinde at forbedre kvaliteten i både undervisning og læring i andet niveau uddannelse i Irland.

I de seneste år har instituttet udviklet området Irske Studier i sin BA-uddannelse. Undersøgelsen af ​​forholdet mellem religiøse og kulturelle identitet er særlig hensigtsmæssig i den irske sammenhæng. Håbet om forsoning til udtryk i Langfredag-aftalen har brug intellektuelle og analytiske grundlag. Dette program af undersøgelser vil producere kandidater, der kan bidrage til den nationale målsætning om fornyelse irske identitet gennem en dialog, der er beriget af irsk litteratur, historie og religion. Den omhyggelige intellektuelle analyse af disse områder bør give en forståelse bygger på respekt og tolerance forskel. Kombinationen af ​​religiøse studier og Irske Studier er særlig hensigtsmæssig. I nogle få lande har indflydelse religionens været så gennemgribende som i Irland. Både på godt og dårligt, har religiøse bevidsthed gennemsyret hovederne på det irske både hjemme og i diaspora. Denne grad vil give kandidater indsigt i grænsefladen mellem religion og samfund.

I vores strategiplan vi reflektere over, hvad det er at være en katolsk College i en verden i forandring. "Mater Dei Institute hævder sin unikke position som mægler mellem irske katolicisme og irsk kultur i stedet for blot at omfavne de nyeste tendenser i samfundet, uanset om de er drevet af markedet, eller ideologisk. Instituttet er et vigtigt sted, hvor kristendommen kan forhandle åbent med en flerhed af andre kulturer, holdninger og trossystemer og ingen tro, og går ind for nødvendigheden af ​​denne forhandling ved at invitere folk af alle overbevisninger til at deltage i det. "Jeg håber, at dette websted vil give dig en smag af de forskellige aspekter af livet i instituttet.

Andrew G. McGrady Director

Placeringer

Dublin

Mater Dei Institute of Education

Address
Mater Dei Institute of Education,
Clonliffe Road,
Dublin 3, Ireland

Dublin, County Dublin, Irland
Telefonnummer
+353 1 808 6500

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig