Læs den officielle beskrivelse

Om IUA

Iceland University of the Arts er en selvstyrende institution, der yder højere uddannelse inden for billedkunst, teater, dans, musik, design, arkitektur og kunstuddannelse.97834_97705_DSCF7410.JPG

Rolle og mål

Iceland University of the Arts rolle er at fremme progressiv tænkning i kunsten og stimulere innovation og udvikling på forskellige områder. IUA tilbyder uddannelse i kunst på universitetsniveau og formidler både viden og professionalisme i kunsten til islandsk samfund. Det opererer i et globalt miljø og måler sig mod akademier, der udmærker sig i kunstuddannelse i nabolandene.

Tre hovedværdier styrer IUA's fokus og retning i alt dens arbejde:

  • Nysgerrighed
  • forståelse
  • Mod

Nysgerrighed beder os om at stille spørgsmål og søge efter nye tilgange, løsninger og svar. Vi dissekerer disse svar og stræber efter at forstå, hvad der er fremmed for os. Gennem forståelse og træning udvikler vi de talenter og færdigheder, vi har brug for. På den måde styrker vi vores mod til at følge op på vores overbevisninger og vores kunstneriske vision.

Samarbejde

Iceland University of the Arts lægger vægt på at styrke samarbejdet med andre videregående uddannelsesinstitutioner i landet og forskellige andre institutioner og virksomheder. Dens partnere omfatter: Island Islands Universitet, Reykjavik Universitet, Islands Landbrugsuniversitet, Bifröst Universitet, Reykjavik Kunstmuseum, Islands Galleri, Levende Kunstmuseum, Isafjördur Musikskole, Skaftfell Kultur Center, Islands Symfoni Orkester, den islandske opera, salurmusikhallen, caput, byens stadsteater, nationalteatret, akureyri teater, islandsk danseliv, Reykjavik kunstfestival og den islandske radiospredningstjeneste, RÚV.

Iceland University of the Arts er en aktiv deltager i internationalt samarbejde. IUA har indgået bilaterale aftaler med ca. 120 højere læreanstalter i Europa gennem Erasmus-programmet. Inden for NordPlus samarbejder universitetet med ca. 90 kunsthøjskoler i Norden og Baltikum. Der arbejdes på samarbejde med kunstskoler i Asien, herunder Kina, Japan og Thailand. Studerende kan derfor gennemføre en del af deres studier på fremmede steder. I almindelighed varer en elevudveksling et semester. Et stort antal udenlandske studerende studerer også på Iceland University of the Arts , og adskillige udenlandske gæstelærere underviser på universitetet i længere eller kortere perioder.

Ledelse

Iceland University of the Arts er en selvstyrende institution, der yder højere uddannelse inden for billedkunst, teater, dans, musik, design, arkitektur og kunstuddannelse. IUA's operationer er tre gange: en fælles direktion, universitetsafdelinger og supportafdeling / fælles administration.

IUA-bestyrelsen er den højeste beslutningstagende instans og fører tilsyn med alle spørgsmål vedrørende almindelig skolevirksomhed. Det tjener til at beskytte IUA's interesser og sikre, at det fungerer i overensstemmelse med de fastsatte målsætninger. Bestyrelsen er ansvarlig for institutionens administration, økonomi og ejendom, fastsætter studieafgift og udpeger rektor.

Rektor fungerer på vegne af bestyrelsen for at udføre IUA's drift og administration og har det ultimative ansvar. Rektor har ansvaret for at sikre, at praksis udføres i overensstemmelse med de roller, mål og standarder, som universitetet fastsætter, især med hensyn til læseplaner og undervisning. Rektor leder møder i IUAs Forvaltningsråd og Akademisk Råd og indkalder Akademiforumets møde. Rektor fungerer også som IUA's talsmand.

Forvaltningsrådet er et samarbejdsforum for IUA's ledende medarbejdere. Rådet drøfter spørgsmål af fælles interesse for afdelinger og støtteafdelinger og støtter rektor i den daglige drift af institutionen.

Akademisk Råd er et samarbejdsforum for administratorer, instruktører og elever på IUA. Rådet drøfter universitetets faglige standarder, kvaliteten og ydeevnen af ​​sit arbejde og støtter rektor og ledelse i beslutninger om akademiske forhold.

IUA Forum er et åbent mødested for at diskutere faglige forhold inden for IUA samt akademisk politik. Rektor og bestyrelse kan søge sin mening om alle spørgsmål vedrørende skolens drift og udvikling. IUA Forum holdes mindst en gang om året.

Programmer undervist i:
  • Engelsk
  • Islandsk

Denne skole tilbyder også:

Ledelseskurser

Iceland University of the Arts

Music Master for New Audiences og Innovative Practice giver fremtidige professionelle musikere viden og færdigheder til at blive kunstnerisk fleksible praktikere, der er ... [+]

Music Master for New Audiences og Innovative Practice giver fremtidige professionelle musikere viden og færdigheder til at blive kunstnerisk fleksible praktikere, der er i stand til at tilpasse sig en bred vifte af samfundsmæssige sammenhænge.

Programmet er rettet mod elever med højtydende præstationsevner, der er interesserede i at nå nye målgrupper ved at lære at udvikle og lede kreative projekter i forskellige kunstneriske, samfunds- og tværsektorielle rammer. Som et resultat heraf vil de udvikle deres ledelsesmæssige færdigheder og samarbejdspraksis i en række kunstneriske og sociale sammenhænge.

Mesteren er et samarbejdsprogram, der tilbydes af flere højere musikuddannelsesinstitutioner fra lande i Europa. Studerende ansøger til en af ​​de deltagende institutioner som deres værtsinstitution, som også vil tildele graden. De kan vælge at deltage i deres studier på en af ​​de andre institutioner eller ved andre udvekslingsmuligheder, som aftales af programmet, afhængigt af deres behov og fagområde.... [-]

Island Reykjavík
August 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk

MA

Iceland University of the Arts

MA Design: Explorations ... [+]

MA Design: Explorations

For at oversætte denne personlige vision beder MA Design Program dig om at realisere og manifestere mulige realiteter gennem relevante medier: Du kan f.eks. Udvikle et koncept for industrien, foreslå en ny sensorisk oplevelse eller udforme et fiktivt scenario for en fremtidig virkelighed. Ved at bruge både ægte og fiktive designstrategier arbejder vi på at opbygge etisk bevidsthed, danne dialoger for at engagere sig i nutidskultur.

Du får adgang til en række hands-on og media faciliteter. Gennem programmet udvikler du din egen arbejdsproces gennem en række besøg, møder med eksperter, sonderende workshops og samarbejde. Du vil deltage i publikationer og udstillinger og udvikle online platforme til mægling af dine projekter.... [-]

Island Reykjavík
August 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Iceland University of the Arts

Det internationale MA-program på Islands Kunstakademi støtter din individuelle og progressive kunstpraksis. Der lægges vægt på kunstpraksis og forskning med henblik på at ... [+]

Det internationale MA-program på Islands Kunstakademi støtter din individuelle og progressive kunstpraksis. Der lægges vægt på kunstpraksis og forskning med henblik på at styrke indsigt i kompleksiteten af ​​nutidskontekster. Vi søger fleksibilitet og specialisering i materialer og metoder, der kræver, at du kan positionere dig selv, kritisere og udfordre problemer og situationer inden for feltet.

Du bliver medlem af et kunstnerisk og intellektuelt samfund engageret i samtidskunst og kunstuddannelse. Du vil blive placeret i byen Reykjavik i nærheden af ​​en voksende men levende kunst-scene på tværs af en række kunstdiscipliner. En af de unikke egenskaber ved Islands Kunstakademi er elevernes nærhed til andre fagområder inden for kunst. Samarbejde opmuntres på tværs af forskellige kunstdiscipliner på individuel basis såvel som gennem workshops og specifikke projekter.... [-]

Island Reykjavík
August 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Iceland University of the Arts

Masters programmet i musik sammensætning giver den studerende midler til at etablere og udvikle hans / hendes specialeområde som komponist. Der lægges vægt på at sætte de ... [+]

Masters programmet i musik sammensætning giver den studerende midler til at etablere og udvikle hans / hendes specialeområde som komponist. Der lægges vægt på at sætte den studerende i stand til at udforske, forbedre og udvikle sin personlige kompositionsstrategi.

Udover hovedfaget kan den studerende tilpasse studieprogrammet. Studerende kan vælge mellem forskellige moduler indenfor musikvidenskab, musikteori, elektroakustik, instrumentering / orkestration og tværfaglige studier for at understøtte hans / hendes interesseområde. Med det formål at udvikle elevens faglige færdigheder kan den studerende også vælge mellem moduler i iværksætteri og projektledelse.

I løbet af programmet udføres elevernes kompositioner af professionelle kunstnere og ensembler, der specialiserer sig i nutidsmusik. Siden 2015 har Caput New Music Ensemble været ensemblet i bopæl. Afdelingen arbejder også med Ensemble Adapter, Siggi String Quartet, Hljómeyki og Spilmenn Ríkinís.... [-]

Island Reykjavík
August 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Iceland University of the Arts

Dette tolvmåneders kandidatuddannelse er et spørgsmålstegnet studie, der støtter performance-relaterede kunstnere og kunstfolk til at eksperimentere og udvikle sig som pr ... [+]

Dette tolvmåneders kandidatuddannelse er et spørgsmålstegnet studie, der støtter performance-relaterede kunstnere og kunstfolk til at eksperimentere og udvikle sig som praktikere og forskere gennem streng rådgivning, omfattende workshops og møder med førende kunstnere, tænkere og kuratorer fra hele verden - som såvel som intensiv peer-to-peer-udveksling.

Over tre semestre indgår kunstnere et miljø, der er rettet mod at udvide og uddybe deres egen praksis - samt deres evne til at skabe diskurs omkring denne praksis.

Kandidatuddannelsen tager hver indskrevet kunstnerens praksis som udgangspunkt for studiet, og som sådan forventes det, at hver studerende kunstner kommer ind i kurset med et performance-relateret projekt, som de ønsker at udvikle og realisere gennem hele 12 måneder. Dette projekt skal være specifikt for deres interesser, spørgsmål og bekymringer som kunstner - og trække på deres eksisterende kunstneriske praksis.... [-]

Island Reykjavík
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
3 semestre
på universitet
Læs mere på dansk