IUAD Accademia della Moda

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Om os

Vores akademi blev født i 60'erne, fra en ide om den napolitanske skrædder Domenico Lettieri.

Historien begyndte i 50'erne i Vico Equense, en lille by nær Sorrento fyldt med amerikanske og engelske turister og skuespillere. Unge Domenico Lettieri ville beundre de herrer, der ønskede at være som dem.

Så startede han sin forskning i rigdommen til fin dressing og skræddersyning, der sluttede som en lærling i en lille skræddersyet butik. Ældre skræddere kunne imidlertid ikke lide at træne deres unge hjælpere, som kun var ansat til at rydde op.

Domenico vidste, at den eneste måde at lære noget på var at observere sin herre og forsøge at stjæle så mange hemmeligheder som han kunne. Den første beklædningsgenstand var den traditionelle napolitanske jakke.

Den napolitanske jakke særprægede funktioner er: unpadded skuldre og bløde ærmer, bølget ærmehoved, lommelygter, halv foring eller ingen foring overhovedet, sideventiler.

Fra skrædderbutikken til branchen

I 1960'erne havde Domenico chancen for at arbejde hos en af de store italienske tekstil- og beklædningsindustrier, Marzotto. Det var her, han lærte skræddersyning kunne være blevet en industri, fordi skræddere ikke kunne holde trit med den voksende efterspørgsel efter valg og komfort. Domenico Lettieri oplevede en stigende efterspørgsel efter professionelle skræddere og mønsterproducenter fra industrien, en gylden mulighed for at øge skræddersyet.

Domenico opdagede en ny skræddersyningsmetode, en geometrisk mønstreringsteknik, som han besluttede at udvikle i Napoli ved at forenkle sin matematiske tilgang. Denne nye variation blev derefter en patenteret mønstringsfremgangsmåde.

Vores patenterede metode

Metoden skabt af Domenico Lettieri er nu en hjørnesten i akademiet, og den er hovedsagelig baseret på forenkling. Mønsterfremstilling starter fra en grundlæggende geometrisk tilgang, der er let at forstå og egnet til industriens behov.

Mønster design er strippet tilbage til sine grundlæggende regler for at strømline processen fra papir til stof.

Fra skoler til akademiet

Fra det øjeblik åbnet Domenico Lettieri flere skræddersyende skoler over hele Italien og introducerede dametøj, fordi tiderne skiftede, og kvinder begyndte at hævde deres rolle i samfundet.

IUADAD - Accademia della Moda er i dag det eneste videregående uddannelsesinstitut i det sydlige Italien, som er anerkendt af det italienske undervisningsministerium, universitet og forskning blandt institutterne AFAM (højere uddannelse for kunst, musik og dans) for sine bachelorgrader.

Vores tradition for beslutningstagere holdes levende hver dag på Akademiet. Vi forbereder vores studerende til at forlade akademiet som professionelle, fordi deres studieplaner er udformet efter virksomhedernes og arbejdsmarkedets efterspørgsel, og fordi de er involveret i en række praktiske aktiviteter som workshops, udstillinger, møder i industrien.

Fra Napoli til Milano

Vi har for nylig lanceret en ny afdeling i en historisk bygning i Milano ved Milano Centrale banegård.

Vi betragter denne filial som en milepæl i vores historie, da Milano er hjemsted for mange mode skoler og akademier, og det er både en ære og en udfordring at bringe vores unikke synspunkt, vores kreativitet og skræddersyede tradition i Milano.

Placeringer

Napoli

Address
Via G. Pica 62
Napoli, Campania, Italien

Milano

Address
Via Copernico 3
Milano, Lombardiet, Italien