Læs den officielle beskrivelse

Om os

Vores akademi blev født i 60'erne, fra en ide om den napolitanske skrædder Domenico Lettieri.

Historien begyndte i 50'erne i Vico Equense, en lille by nær Sorrento fyldt med amerikanske og engelske turister og skuespillere. Unge Domenico Lettieri ville beundre de herrer, der ønskede at være som dem.

Så startede han sin forskning i rigdommen til fin dressing og skræddersyning, der sluttede som en lærling i en lille skræddersyet butik. Ældre skræddere kunne imidlertid ikke lide at træne deres unge hjælpere, som kun var ansat til at rydde op.

Domenico vidste, at den eneste måde at lære noget på var at observere sin herre og forsøge at stjæle så mange hemmeligheder som han kunne. Den første beklædningsgenstand var den traditionelle napolitanske jakke.

Den napolitanske jakke særprægede funktioner er: unpadded skuldre og bløde ærmer, bølget ærmehoved, lommelygter, halv foring eller ingen foring overhovedet, sideventiler.

Fra skrædderbutikken til branchen

I 1960'erne havde Domenico chancen for at arbejde hos en af de store italienske tekstil- og beklædningsindustrier, Marzotto. Det var her, han lærte skræddersyning kunne være blevet en industri, fordi skræddere ikke kunne holde trit med den voksende efterspørgsel efter valg og komfort. Domenico Lettieri oplevede en stigende efterspørgsel efter professionelle skræddere og mønsterproducenter fra industrien, en gylden mulighed for at øge skræddersyet.

Domenico opdagede en ny skræddersyningsmetode, en geometrisk mønstreringsteknik, som han besluttede at udvikle i Napoli ved at forenkle sin matematiske tilgang. Denne nye variation blev derefter en patenteret mønstringsfremgangsmåde.

Vores patenterede metode

Metoden skabt af Domenico Lettieri er nu en hjørnesten i akademiet, og den er hovedsagelig baseret på forenkling. Mønsterfremstilling starter fra en grundlæggende geometrisk tilgang, der er let at forstå og egnet til industriens behov.

Mønster design er strippet tilbage til sine grundlæggende regler for at strømline processen fra papir til stof.

Fra skoler til akademiet

Fra det øjeblik åbnet Domenico Lettieri flere skræddersyende skoler over hele Italien og introducerede dametøj, fordi tiderne skiftede, og kvinder begyndte at hævde deres rolle i samfundet.

IUADAD - Accademia della Moda er i dag det eneste videregående uddannelsesinstitut i det sydlige Italien, som er anerkendt af det italienske undervisningsministerium, universitet og forskning blandt institutterne AFAM (højere uddannelse for kunst, musik og dans) for sine bachelorgrader.

Vores tradition for beslutningstagere holdes levende hver dag på Akademiet. Vi forbereder vores studerende til at forlade akademiet som professionelle, fordi deres studieplaner er udformet efter virksomhedernes og arbejdsmarkedets efterspørgsel, og fordi de er involveret i en række praktiske aktiviteter som workshops, udstillinger, møder i industrien.

Fra Napoli til Milano

Vi har for nylig lanceret en ny afdeling i en historisk bygning i Milano ved Milano Centrale banegård.

Vi betragter denne filial som en milepæl i vores historie, da Milano er hjemsted for mange mode skoler og akademier, og det er både en ære og en udfordring at bringe vores unikke synspunkt, vores kreativitet og skræddersyede tradition i Milano.

Programmer undervist i:
  • Engelsk
  • Italiensk

Denne skole tilbyder også:


IUAD Accademia della Moda

Den toårige specialkursus i Art ... [+]

Den toårige specialkursus i Art

Det er primært rettet mod studerende, kandidater og undervisere i humanistiske eller kommunikations- og marketingkurser, der har til hensigt at specialisere sig i kunstretning eller copywriting, ledet af fagfolk i sektoren.

Dit studiumJeg årlærdomme II årAfsluttende test Eksperiment og arbejde at lære

Akademiens metode består af 30% af forelæsningerne og 70% af den praktiske anvendelse. Studerende vil arbejde i et åbent laboratorium, hvor de kan eksperimentere og lære med klasseværelset simuleringer af virkelige situationer, for eksempel realiseringen af en prototype for en klient.

Testene og det endelige projekt

I slutningen af toårsperioden vil forelæsningerne evaluere din vej for at give dig adgang til slutprøven, som består i at præsentere dit projekt.... [-]

Italien Naples Milan
Oktober 2019
Italiensk
Fuldtid
2 år
på universitet
Online
Læs mere på dansk
IUAD Accademia della Moda

Den italienske stil er noget unikt og efterspurgt over hele verden. Lær hvordan man styrer virksomheder i deres internaliseringsprocesser med vores markedsføring og kommu ... [+]

Oversigt

Den italienske stil er noget unikt og efterspurgt over hele verden. Lær hvordan man styrer virksomheder i deres internaliseringsprocesser med vores markedsføring og kommunikation af italiensk stil mester.

For at udvikle kulturspecifikke strategier for stigende markeder skal marketingfolk imidlertid erhverve både tekniske og kulturelle kompetencer. For at tilmelde sig dette program, kræver vi en bachelorgrad, andre kvalifikationer inden for mode, design, liberal arts eller tilsvarende titler.

Din faglige rejse

Ting du vil lære

Du vil forstå markedsføring og forskellige kulturelle, økonomiske og lovgivningsmæssige scenarier i forbindelse med de stigende markeder (Asien, Rusland, Nordafrika, Arabiske lande, Østeuropa), og du vil erhverve et sæt tekniske færdigheder og digitale værktøjer til støtte for dine strategier (web, grafiksoftware og retouchering).... [-]

Italien Naples Milan
Oktober 2019
Engelsk
på universitet
Læs mere på dansk
IUAD Accademia della Moda

Gennem denne tekniske tegning til mode master kursus, vil du erhverve begge kompetencer gennem omfattende uddannelse, der omfatter planlægnings-ekspressive og tekniske dr ... [+]

Oversigt

At skabe en klar teknisk tegning kan strømline og forbedre mønsterudviklingsprocessen.

Gennem denne tekniske tegning til mode master kursus, vil du erhverve begge kompetencer gennem omfattende uddannelse, der omfatter planlægnings-ekspressive og tekniske driftsmetoder, til herretøj, dametøj og børnetøj.

For at tilmelde dig skal du have en bachelorgrad eller andre kvalifikationer inden for mode, design, liberal arts eller tilsvarende titler.

Din faglige rejse

Ting du vil lære

I løbet af dette etårige kursus vil du studere historie og teknikker til teknisk tegning, erhverve praktiske og historiske forestillinger for at opbygge et grundigt sæt færdigheder.... [-]

Italien Naples Milan
Oktober 2019
Italiensk
12 måneder
på universitet
Læs mere på dansk
IUAD Accademia della Moda

Den toårige periode har til formål at uddanne en høj professionel figur, der kan styre design og udvikling af tilbehørssamlinger (lædervarer og fodtøj), både stilistisk, ... [+]

Den toårige periode har til formål at uddanne en høj professionel figur, der kan styre design og udvikling af tilbehørssamlinger (lædervarer og fodtøj), både stilistisk, teknisk og produktionsmæssigt. Det giver støtte til forskning og analyse af modetrends og i alle faser af produktudvikling: fra materialforskning og definition af modeller, til stilistisk design, op til prøvetagning, gennem definitionen af modellering.

Du vil have store færdigheder med hensyn til processerne i forsyningskæden og materialerne / komponenterne i produkterne. Du vil lære at bruge innovative digitale informationsteknologier (2D og 3D CAD), anvende virksomhedsprocedurer for at sikre høje kvalitetsstandarder.... [-]

Italien Naples Milan
Oktober 2019
Italiensk
Fuldtid
2 år
på universitet
Online
Læs mere på dansk

https://youtu.be/udrZRYZ_wyw

https://youtu.be/BWDd6ffW62A

Address
Via G. Pica 62
Naples, Campania, Italien
Address
Via Copernico 3
Milan, Lombardy, Italien