Sapienza University of Rome

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Sapienza-universitetet i Rom, der blev grundlagt i 1303 af pave Bonifacius VIII, er et af de ældste universiteter i verden og en høj performer blandt de største universiteter i internationale rankings.

Siden grundlæggelsen over 700 år siden, har Sapienza spillet en vigtig rolle i Italiens historie og har været direkte involveret i vigtige ændringer og udviklinger i samfundet, økonomi og politik. Det har bidraget til udviklingen af ​​italiensk og europæisk videnskab og kultur i alle områder af viden.

Fremtiden for Sapienza starter i dag takket være sin rige fortid og bidraget fra hele universitetet samfund, hvis vigtigste mål er forskning, undervisning og uddannelse. Fakultetet, studerende, tekniske og administrative personale er en del af dette fællesskab og takket være deres respektive kompetencer og ansvarsområder, de alle bidrager til dens omdømme og vækst.

Det vigtigste campus, designet af Marcello Piacentini, blev åbnet i 1935. Det er beliggende tæt på byens centrum, og er den største i Europa - en rigtig by i byen, hvor undervisningen er integreret med biblioteker, museer samt omfattende Studenterservice. Fakulteter og institutter også udøve deres aktiviteter i decentrale adresser i forskellige dele af byen. Der er to andre universiteter andre steder i Lazio.

Sapienza tilbyder en bred vifte af kurser, herunder uddannelser, ph.d.-kurser en til to år faglige kurser og specialisering Skoler i mange discipliner, der drives af 63 afdelinger og 11 fakulteter. Med 2011-2012 akademiske år, universitetet indviede School for Advanced Studies og vurderer kandidaterne på grundlag af uddannelsesmæssige kvalifikationer, der giver de studerende med kurser og aktiviteter, der skal fremme og udvikle deres evner gennem videnskabelig, kulturel og tværfaglig berigelse.

Det er i enhver henseende en forskning og undervisning universitet: Sapienza udfører fremragende videnskabelig forskning i de fleste discipliner, opnå imponerende resultater både på nationalt og internationalt niveau.

Sapienza øger også forskning ved at tilbyde muligheder for at den akademiske verden på globalt plan. Takket være et særligt program for gæsteprofessorer, mange udenlandske forskere og undervisere jævnligt besøge universitetet og i høj grad bidrage til kvaliteten af ​​uddannelses- og forskningsprogrammer.

Nogle 8.000 udenlandske studerende jævnligt indskrevet på Sapienza. Ud over dette, Sapienza fremmer international udveksling: der er over 1.100 indgående og udgående udvekslingsstuderende om året, takket være flere mobilitetsprogrammer.

Mission og Værdier

Sapienza-universitetet i Rom er et fællesskab, hvis vigtigste mål er forskning, undervisning og uddannelse. Fakultetet, studerende, tekniske og administrative personale er en del af fællesskabet og takket være deres respektive kompetencer og ansvarsområder, de alle bidrager til dens omdømme og vækst. Sapienza har til formål at bidrage væsentligt til udviklingen af ​​vidensamfundet gennem forskning, uddannelse af høj kvalitet og internationalt samarbejde. Sapienza er en selvstændig organisation, en vigtigste interessenter i det internationale videnskabelige samfund og en fundamental partner inden for uddannelse og forskning kvalitet. Desuden er det også en vigtig del af den lokale og nationale økonomi.

Grundlæggende værdier, der definerer Sapienza identitet er:

Tanke- og forskning, for at garantere pluralistisk kultur og ideer; Social ansvarlighed, således at forskning og uddannelse bidrager til den sociale og økonomiske udvikling i det italienske samfund, dets byer og nationen; Autonomi, inden for uddannelse, forskning og organisation; Konkurrence, i og uden for universitetet systemet; Deltagelse af alle fakultet, studerende, tekniske og administrative personale; Tæt samspil mellem undervisning og forskning for at fremme større integration; Innovation i forskning og uddannelse som en form for fremtidige investeringer; Gennemsigtighed, især mellem universitetet og de studerende; Løbende forbedring som et ledende princip i sin organisation og forvaltning; Udvikling af faglige evner gennem pædagogiske processer; Effektive tjenester for studerende og andre medlemmer af lokalsamfundet

Placeringer

Rom

Sapienza University of Rome

Address
Piazza Borghese 9
00186 Rom, Lazio, Italien
Telefonnummer
+39 06 49911

Programmer