University of Calabria

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Unical. En særlig karakter

Hvad gør vores universitet særlige er ensemble af personer og ting, som skaber en stor, historisk, strategisk og kulturelt projekt.

Denne funktion virker ikke gå ubemærket hen, når du besøger Arcavacata Campus, Især hvis vi betragter historien om Syditalien og Calabria, Der på få andre lejligheder har opnået tilsvarende enestående og meningsfulde resultater.

Faktisk, på trods af hvad desværre sket i flere tilfælde i det sydlige Italien var der ikke en forhastet og forvirret koncept bag dette projekt. Siden sin undfangelse, har vores universitet bogstaveligt talt havde en sjæl og en samvittighed, der i dag har sin personlighed og dermed dens særlige karakter.

Denne unikke karakter af Arcavacata Campus stammer netop fra det faktum, at det er et af de få tiltag - ikke kun på universitetsområdet - der har fulgt en præcis rute baseret på en strategisk vision for social, økonomisk og teknologisk udvikling. Det var en ambitiøs vision forpligtet til at gøre forskellen.

Projektet med vores universitet blev undfanget i tresserne, i en periode med store forandringer for vores land; det frugtbare økonomiske, politiske og kulturelle debat uundgåeligt påvirket universiteter og deres roller og funktioner i det pågældende historiske øjeblik.

Sådan debat var endnu mere markant fra perspektivet af Calabrien, en region stræben efter sin egen vækst og udvikling.

Det var uundgåeligt at spekulerer på, hvad slags universitet var nødvendigt for Calabrien og hvilke egenskaber dette nye "væsen" måtte funktionen, siden den blev overdraget med bredere og mere udfordrende opgaver end dem, der traditionelt er tildelt et universitet: først at stimulere og derefter at slutte sig ind med den dynamiske og bæredygtige positionering af vores region inden for den nationale økonomiske og sociale kontekst.

Det var en kulturel efterspørgsel kræver en utvetydig reaktion at starte en ny æra af civile engagement og genoplivning, drejes på en institution strategisk placeret i centrum for de behov og perspektiver i regionen.

En sådan reaktion var tilstrækkelig og i overensstemmelse med "profil", at nye universiteter var forpligtet til at vedtage på et internationalt niveau. Profilen for vores universitet blev bygget omkring begrebet Campus og var, og stadig er, tænkt som et stort laboratorium af ideer og inspirationer, der har sat deres præg, og dermed støbning universitetets særlige karakter.

Med University of Calabria, De kulturelle bidrag og innovationer, der var blevet eksperimenteret i nogen tid både i Europa og i USA, blev importeret til vores land og overført til den nationale universitetssystem.

Den første og største campus i Italien blev hurtigt en smeltedigel af internationale og nationale hjerner, der stadig udgør universitetets kendemærke.

Debatten om det nye koncept for universitetet, der blev påbegyndt var opvarmet, men på højt niveau og stor betydning, og involverede fremtrædende politiske ledere og intellektuelle såsom Tristano Codignola, Luigi Firpo og Umberto Caldora, samt flere andre repræsentanter for lay -socialist kultur, der havde spillet en central rolle i landets moderniseringsprocessen i løbet af tresserne.

Spørgsmålet drøftes var, hvordan universitetet kan undfanget ved hjælp af forskellige kriterier til dem, der anvendes i fortiden.

Spædbarnet Universitet Calabrien startede på højre fod, også takket være den ekstraordinære entusiasme og magtfulde bidrag dens grundlægger og første rektor, Beniamino Andreatta. Faktisk Universitet Calabrien banebrydende for en ny, en eller anden måde revolutionerende, organisatorisk tilgang, der består i skabelsen af ​​afdelinger. Sådan organisatorisk layout var helt forskellig fra den model, hvorpå den akademiske videnskabelige aktivitet havde været baseret op til dette øjeblik.

Således er vores universitet startede en reel faglig, såvel som kulturelle og organisatoriske reformer, der ville efterlade et mærke i sin eksperimenterende og innovation-orienteret karakter.

Parallelt med denne nyskabelse, var et andet vigtigt projekt også i støbeskeen: et universitet, der ville spille en central rolle i udviklingen og relation ningsprocesser. Dette førte til beslutningen om at skabe en bolig universitet, et Campus - en anden ejendommelighed af vores institution - for at lette integration og kulturel udveksling. En "fysisk beholder" var derfor nødvendigt at gennemføre denne kulturelle og strategiske projekt. Et sådant formål blev derefter opnået gennem en international konkurrence for projektet ved universitetet i Calabrien, som stadig er enestående i Italien.

Faktisk er vores universitet er den eneste, på nationalt plan, bygget som en Campus: Det er en udvikling uden for byens grænser, med meget store rum strækker sig over 200 hektar jord, og med bygninger, der er udviklet på et samlet overdækket areal på 400 tusinde kvadratmeter.

Kvaliteten af ​​projektet og af sin særlige karakter understøttes også af tallene: ca. 34.000 studerende, 900 lærere, 760 tekniske og administrative personale; 6 Fakulteter, 25 departementer og over 80 studieforløb (omfatter masteruddannelser kurser og single-cyklus, specialist uddannelser); 13 tværtjenstlige centre; 3 Excellence-centre, 2 Postgraduate Skoler (i Klinisk Patologi og ungdomsuddannelser), en skole for Advanced Studies i den offentlige forvaltning; 170 klasseværelser med en samlet kapacitet på 14,273 pladser; det største bibliotek facilitet i det sydlige Italien (ca. 400 tusinde bind, 900 pladser og 300 computer adgangspunkter); 3 fælles servicecentre; en Botanisk Have; et museum for Palaeontology; et sprog Service Center; en samlet indkvartering kapacitet på 3.000 senge; refectories med 1.200 sæder (3.500 daglige måltider, over 1 million måltider om året); 5.000 parkeringspladser; offentlig transport for over 28 tusinde studerende om dagen; avancerede sportsfaciliteter for enhver form for sport aktivitet, også på et professionelt niveau. Endvidere er Campus forsynet med en Health Care Center med en førstehjælp indlæg, en bankfilial, et postkontor, to teatre (med to hundrede og syv hundrede pladser henholdsvis); to biografer, med 250 siddepladser hver; to udendørs teatre; og en vuggestue (en af ​​de få af denne art i Italien) i over 50 tre måneder til seks-årige børn.

Universitetet har også fremmet mere end 220 bilaterale aftaler med europæiske universiteter, der deltager i programmet for livslang læring - Programmet for livslang læring (tidligere Socrates og Leonardo), for studier og forskning (med cirka 320 udgående studerende og over 110 indgående studerende hvert år), og med konsortier, der er etableret med andre italienske og udenlandske universiteter med henblik på at udvikle tjenester til elevernes placering i europæiske virksomheder eller forskningscentre og til at organisere ph.d. kurser.

Disse tal placerer universitetet i Calabrien i en førende position blandt de største italienske universiteter, som til service kvalitet og effektivitet standarder.

Men tallene er ikke den eneste benchmark for at måle succesen af ​​vores universitet. Faktisk har det fået udestående positioner på landsplan, for at have opnået betydelige ressourcer, der skal afsættes til undervisning og forskning gennem konkurrencedygtige midler, efter at have passeret grundig afprøvning valg.

Det er her, i denne Campus flot sat i en fantastisk ramme af lys og farver, hvor vi arbejder, og så mange mennesker har arbejdet for at bedre sig selv og andre; det er herfra, at i løbet af disse få årtier har vi set så mange studerende tager af mod strålende faglige og akademiske karriere.

Det er her, i dette venlige og funktionelle omgivelser, at vi ser så mange unge vokse og træne hver dag, er villige til at arbejde sig op og eksportere universitetets omdømme i hele verden.

Det er dem, vores studerende, som bedre viser den særlige karakter af vores universitet. Og de er så speciel som det sted, hvor de får deres uddannelse. De er speciel, fordi Calabrien og vores måde at leve vænne dem til at være fleksible og tolerante, men alligevel forsætlig og resolut i at vise deres evner og derved bidrage til at bryde nogle velkendte, og generelt ubegrundede, stereotyper.

De er lige så speciel som erfaringerne består af sociale og tværfaglige aspekter samt kulturel udveksling, at kun en stor Campus kan tilbyde. På disse sider, de vigtigste funktioner, samt undervisning og organisatoriske aktiver, hvilket gør dette Campus et Unicum i Italien, vil blive præsenterede kort.

Placeringer

Rende

University of Calabria

Address
Università della Calabria
via Pietro Bucci
87036 Arcavacata di Rende, Cs

Rende, Calabria, Italien
Telefonnummer
+39 0984/495060

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig