Laikipia University

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Universitetet har en unik historie, der har udviklet sig gennem forskellige pædagogiske faser. Det blev startet i april 1929 af en britisk Colonial landmand cum pædagog ved navn William Thomas Alfred Levet. Institutionen var da hvide 'kun folkeskole med en stor gård, som blev solgt til Guy Bullen i februar 1959. Mellem 1965 og 1970 institutionen fungerede som en Storstilet Landmænd uddannelse (LSFTC) college. Den LSFTC blev administreret af ministeriet for landbrug og husdyrhold. I oktober 1979 blev det omdannet til et husdyrhold og Industry Training Institute (AHITI) tilbyder en to års kursus, der fører til et certifikat i Dyresundhed. Fra 1988 til 1990 det drives som en Diploma naturfagslærer college hvorefter den blev overtaget af Egerton University den 1. juli 1990. Til dato har universitetet uddannet over 5000 studerende på området Bachelor of Education (Arts).

Laikipia University blev etableret som et Campus Egerton University. Dette fulgte anbefalingerne fra et regeringsudvalg, der er udpeget til at undersøge vilkårene for at absorbere en dobbelt indtag af studerende fra ungdomsuddannelserne. Det var meningen, at tilbyde uddannelse kurser for kandidat læreruddannelse. Siden da har universitetet vokset i antal studerende og personale og tilbyder nu yderligere akademiske programmer. I betragtning af sin vækst, den øgede efterspørgsel efter universitetsuddannelse og som reaktion på samfundet, udnævnte rektor en Senatets udvalg for opgradering Laikipia Campus til et universitet status.

Siden august 2005 har flere Stakeholder Workshops Der har været afholdt mellem Opgradering udvalget og lokale ledere til at bevidstgøre samfundet om behovet for at partner og samarbejde med universitetet i højere lederuddannelse og leveringen af ​​tjenester. Det blev observeret, at universitetet ville etablere satellit campusser i Maralal, Isiolo, Nyahururu og Nanyuki som læringscentre for forskellige skræddersyede programmer. Den District Education Board (Laikipia District) blev også orienteret om planerne om at opgradere Campus i en bestanddel af Egerton University.

Laikipia University blev tildelt Charter 19 Februar 2013 ved den daværende formand og øverstbefalende for forsvarschef Republikken Kenya; Hans Excellence Hon. Mwai Kibaki EGH, Dette gjorde institutionen en fuldgyldig University.

Den første kansler i Laikipia University, som blev udnævnt 19 Februar 2013 til Professor Raphael Munavu, PhD. Han var grundlægger rektor laikipia Campus, tidligere vice-rektor (A & F) af Egerton University og næstformand tidligere rektor Moi University.

Placeringer

Nyahururu

Address
Nyahururu, Nyandarua County, Kenya