Læs den officielle beskrivelse

Om os

Institut for Matematik i Rijeka blev grundlagt i 1960 som en afdeling på Det Fakultet for Uddannelsesvidenskab (siden 1998 Det Filosofiske Fakultet), der i 1973 skulle blive en af de fire grundfakulteter ved universitetet i Rijeka.

Institut for Matematik, som en særskilt institution og en moderne universitetsafdeling, blev oprettet den 1. april 2008 baseret på afgørelsen om oprettelse af universitetsafdelingerne, der blev vedtaget af Rijekas Universitets Senat den 17. december 2007. Institut for Matematik sammen med de tidligere ansatte i Det Humanistiske Fakultet har en tendens til at samle andre matematikere universitetskomponenter fra universitetet i Rijeka. Dermed bliver førsteuddannelsesprogrammet i matematik og andet studieprogram i matematik og datalogi studier af universitetet i Rijeka, som er organiseret og ledet af Institut for Matematik.

Det er beliggende i en ny bygning på universitetskampus med mange kontorer, klasseværelse og laboratorieplads, veludstyret med computer og andet udstyr. Der er 29 forskere, professorer og assistenter, der består af tre forskningsgrupper: algebra- og talteori-gruppen, diskret matematikgruppe og matematisk analysegruppe.117233_rsz_adobestock_108525020.jpg

Missionen og visionen fra Matematisk Institut

Missionen for Matematik er udviklingen af videnskabeligt og fagligt arbejde inden for matematik og bekymringen om menneskelige ressourcer i matematik ved universitetet i Rijeka. Institut for Matematik organiserer og gennemfører matematikstudier og deltager i organisering og gennemførelse af uddannelserne på de øvrige universitetsdeltagere. Institut for Matematik bidrager til universitetets og samfundets udvikling, samtidig med at man stræber mod national og internationalt anerkendt ekspertise inden for forskning og undervisning.

Visionen ved Matematisk Institut er den strategiske positionering som en internationalt anerkendt og accepteret videnskabelig og uddannelsesinstitution samt den aktive komponent i kroatisk og europæisk videregående uddannelses- og forskningsfelt, der uddanner internationalt anerkendte kvalitets- og kvalificerede fagfolk samt udfører internationalt anerkendt forskning.

Programmer undervist i:
Engelsk

Denne skole tilbyder også:

MSc

University of Rijeka Department of Mathematics

Diskret matematik er grenen af matematik, der beskæftiger sig med diskrete matematiske strukturer, dvs. matematiske strukturer over talbare sæt (endelige sæt eller sæt me ... [+]

Beskrivelse

Diskret matematik er grenen af matematik, der beskæftiger sig med diskrete matematiske strukturer, dvs. matematiske strukturer over talbare sæt (endelige sæt eller sæt med samme kardinalitet som de naturlige tal). Emner inden for diskret matematik omfatter blandt andet combinatorics, grafteori, kodningsteori og kryptografi.

Afslutningen af denne form for undersøgelse giver et godt grundlag for den mulige udvikling af en videnskabelig karriere inden for videnskab og teknik, men det giver også potentiel beskæftigelse på forskellige områder, på de stillinger, der kræver en algoritmisk tankegang og evnen at analysere data. Den viden, der er opnået i dette studieprogram, er meget anvendelig i økonomien; Grafteori har bred anvendelse, fra telekommunikation til udformning af vejnet, kodningsteori og kryptografi bruges dagligt i kommunikation. Da der vil være flere og flere job i forbindelse med ikt-teknologi og databeskyttelse, vil behovet for denne profil af personale stige. Optimeringen er meget målrettet i forskellige forretningsprocesser, mens design og analyse af eksperimenter er nødvendige for udførelse af et forsøg, fra fremstilling af nye lægemidler til maskinprøvning. Også kendskabet til eksperimentelt design er meget relevant i undersøgelsen af de færdige produkters egenskaber, og vi forventer, at arbejdsmarkedet viser behovet for vores kandidater.... [-]

Kroatien Rijeka
Februar 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk