Universiti Malaysia Sarawak

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Malaysia ottende universitet blev officielt indarbejdet den 24. december 1992. Et universitet, der er moderne i karakter og fremadrettet i outlook, det er forpligtet til at give nationen med ledere, ledere, forskere og tekniske specialister samt eftertænksomme borgere, der er i stand til at håndtere de komplekse udfordringer i vores fælles fremtid - trygt, kompetent og kreativt.

Med omkring 30 videnskabelige medarbejdere, universitetet åbnede dørene for det første parti af 118 elever den 8. august 1993. De studerende blev registreret i de to banebrydende fakulteter, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og Det Naturvidenskabelige Resource Science and Technology. To akademiske support centre blev også etableret: Center for Anvendt Læring og multimedier, og Center for akademisk Information Services.

Det følgende år (1994) oplevede yderligere fire fakulteter åbne deres døre for uddannelser: fakultetet for kognitiv videnskab og menneskelig udvikling, fakultetet for Anvendt og Creative Arts, Det Tekniske Fakultet, og Det Naturvidenskabelige Information Technology. Medarbejdere og antallet af studerende firedoblet. I mellemtiden universitetet voksede også i profil som de fleste fakulteter begyndte at tilbyde postgraduate programmer. Forskningsaktiviteter begyndte at slå rod med etableringen af ​​Institut for biodiversitet og miljø bevaring, som fokuserer på det utal af flora og fauna i Borneo. Links med forskellige universiteter i udlandet blev også etableret. I samme år, Center for Technology Transfer og Rådgivning UNIMAS, vandt kontrakten for VVM undersøgelse af Bakun Hydroelectric Project, den største nogensinde VVM-projekt i landet.

Perioden mellem januar 1995 og udgangen af ​​december 1996 blev yderligere konsolidering i den akademiske og forskning struktur af universitetet. To flere fakulteter begyndte at tage i deres pioner partier af de studerende; Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (1995) og Det Naturvidenskabelige erhvervsøkonomiske (1996). Disse bragte det samlede antal af fakulteter til otte, som oprindeligt planlagt. Center for Sprog og Kommunikation begyndte at tilbyde TESL program, ud over generiske sprogkurser. Institut for Sundheds-og EF-medicin, og Institut for Software Technology blev derefter føjet til listen over forskningsinstitutter.

Den historiske år 1997 var vidne til den banebrydende parti af kandidater, der fik deres grader på den konstituerende indkaldelse af universitetet. Året bød også etablering af Institut for East Asian Studies.

År 2000 var vidne til ændringen i rektor sæde; Professor Dato 'Zawawi Ismail, den første rektor lykkedes af professor Datuk Yusuf Hadi som anden næstformand kansler UNIMAS. Prof Datuk Dr. Abdul Rashid Abdullah blev udnævnt som den tredje rektor den 1. februar 2005. Fra 2001 og indtil den 31. marts 2013 blev professor Datuk Dr Khairuddin Ab Hamid udnævnt som den fjerde rektor UNIMAS. YBhg Prof Dr Morshidi bin Sirat blev senere udnævnt som femte VC den 1. april 2013. Hans embedstid var imidlertid kort, da han blev kaldt til at besætte stillingen som generaldirektør i Undervisningsministeriet, Malaysia. Derfor tog YBhg Prof Dato 'Dr. Mohamad Kadim Suaidi over som den sjette rektor UNIMAS den 16. april 2013.

Pr. september 2013 UNIMAS samlet tilmelding er 16.085, der består af 14.033 bachelorstuderende, 1.343 kandidater og 709 pre-universitetsstuderende. Derudover har i alt 2.189 medarbejdere været ansat i august 2013.

UNIMAS er en ISO-certificeret universitet. Den blev ydet den prestigefyldte MS ISO 9001:2000 certificering for ekspertise på sine kerne processer - fra tilgangen af ​​nye elever til certificering af sine kandidater. Vores bacheloruddannelser er designet til at passe til behovene i samfundet og erhvervslivet. Vores stærke fokus på teknologi har tildelt os den prestigefyldte Multimedia Super Corridor (MSC) status den 17. november 2003. Prisen blev givet for vores rolle og evne til at udvikle arbejdskraft til MSC og relaterede behov, gennem vores strategiske lærings-og uddannelsesprogrammer.

UNIMAS har vundet Premiere Information Technology Award fra den malaysiske regering, Den kategori af AFACT s eAsia Award "Bridging the Digital Divide". Det har også vundet Industri Innovators Award for System Udvikling og anvendelse fra den amerikansk-baserede Society of Satellite Professionals International (SSPI), for dens succes i oprettelsen af ​​en telecenter i det fjerntliggende samfund af Bario, Sarawak, til at bistå Fællesskabet i kommunikation , uddannelse, e-handel, sundhed og offentlige serviceydelser.

UNIMAS har været en succes i købet af forskningsbevillinger, Der kommer op med publikationer og brugbare videnskabelige resultater. Universitetets Institute for Health and Community Medicine har med succes udviklet en kandidat vaccine til dengue gennem samarbejde med en international virksomhed, Bavarian Nordic. Derudover har Det Naturvidenskabelige Resource Videnskab og Teknologi succes udviklet en proces for at omdanne marv stivelse til mælkesyre til produktion af miljøvenlig plast.

Den viden discovery initiativer på UNIMAS er der bygger dels på den rigdom af naturressourcer og forskelligartede socio-kulturelle make up i staten Sarawak. Mens UNIMAS er stærk i studiet biodiversiteten, bliver denne og de fleste af andre forskningsaktiviteter på dette universitet solidt baseret på moderne teknologier. For eksempel bevarelsen af ​​de naturlige ressourcer i staten, gennem kombineret styrke i datalogi og IT, med ekspertise i molekylær biologi og bioteknologi, har reelt synergieffekt flere forskningssamarbejde, både lokalt og internationalt. Den kulturelle diversitet og social entydighed af Sarawak samfund tilbyder muligheder for studier i sundhed og medicin, ved at tilbyde et kig på den indflydelse miljøfaktorer og sociokulturelle praksis på samspillet mellem forskellige patogener; samt andre spørgsmål i relation til samfund sundhed.

UNIMAS engagement i forskning er allerede blevet anerkendt af de berørte parter og partnere i branchen ved tilvejebringelse af begavelser for etablering af otte forskningsprojekter stole; disse omfatter Tun Zaidi Chair for Medicinalkemi, Tun Openg stol til Sago Technology, skalstol for Environmental Studies, og Sapura stol til IKT.

I dag er UNIMAS styrke i forskning blive anerkendt af fagfæller i mindst tre niche forskningsområder: - Den bioteknologiske forskning i epidemiologi (dengue, JE, FMHD, malaria), biogeografi (fylogeni) og landbrug (marv); - Ikt, specifikt på landdistrikterne kommunikation og billedanalyse; og - Biodiversitet, naturressource og miljøledelse.

Universitetsledelsen har opgraderet, baseret på deres styrke i forskning, status for nogle af deres forskergrupper på UNIMAS til Centres of Excellence, som er: - Malaria Research Centre - Center for Water Research - Rural Informatik - billedanalyse og Rumlig Technologies - Semantic Technology og Augmented Reality - Vedvarende Energi - Sago Forskning - Disability Studies

I 2012 UNIMAS modtaget national anerkendelse ved at vinde 4 guld, 3 sølv og 10 bronze priser på MTE 2012. UNIMAS også sække 11 guldmedaljer ved BIS 2012 en international expo afholdt i London. Prof. Dr. Balbir Singh fra fakultetet for Medicin og Sundhedsvidenskab var blandt flere modtagere på Best malaysiske Scientist prisen givet ved Akademi Sains Malaysia for hans bemærkelsesværdige og enestående bidrag i Malaria forskningsaktiviteter.

Sidste år UNIMAS sikret 44 projekter under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Innovation (Mosti) Fund Science tilskud, med en samlet beløber sig til RM7.59 mio. En yderligere RM2.88 million blev sikret fra Ministeriet for Videregående Uddannelser (MOHE) til 81 forskningsprojekter.

Placeringer

Kuching

Address
94300 Kota Samarahan
Kuching, Sarawak, Malaysia

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig