Læs den officielle beskrivelse

NMBUs mission er at bidrage til trivsel på planeten. Vores tværfaglige forskning og studieprogrammer skaber innovationer inden for mad, sundhed, miljøbeskyttelse, klima og bæredygtig udnyttelse af naturressourcer.

NMBUs forsknings- og uddannelsesprogrammer gør det muligt for folk over hele verden at tackle de store globale udfordringer vedrørende miljøet, bæredygtig udvikling, hvordan man forbedrer menneskers og dyrs sundhed, vedvarende energikilder, fødevareproduktion og land- og ressourceforvaltning.

Campus Ås

60573_as.jpg

Campus Ås huser Norges største tværfaglige akademiske miljø i biovidenskaberne.

Det Norske Universitets Life Sciences (NMBU) består af syv fakulteter, hvoraf seks er placeret på Campus Ås, og den ene er delvist placeret på Campus Adamstuen (indtil 2019):

 • Biosciences
 • Kemi, Bioteknologi, og Fødevarevidenskab
 • Miljøvidenskab og Naturressourceforvaltning
 • Landskab og Samfund
 • School of Economics and Business
 • Videnskab og teknologi
 • Veterinærmedicin

En ny forsknings- og undervisningsbygning for veterinærvidenskab åbnes i 2020, hvilket betyder, at alle syv fakulteter på NMBU vil blive konsolideret i Ås. Det Norske Veterinærinstitut vil samtidig flytte til Campus Ås.

Campus Ås er også hjemsted for en af ​​Norges smukkeste parker, med en række historiske bygninger samt Ås Farm, hvor forskning og undervisning på traditionelt husdyr udføres.

Campus Ås dækker et samlet areal på 600 hektar i Ås kommune.

To andre større institutioner er også sammen med NMBU på Campus Ås: nøgleområder af Norsk Institut for Fødevarer, Fiskeri og Akvakulturforskning (Nofima) og Norges Institut for Bioøkonomisk Forskning (NIBIO).

Campus Adamstuen

60572_adamstuem.jpg

Campus Adamstuen er hjemsted for Det Veterinærmedicinske Fakultet. Fakultetet er Norges eneste institution for videregående uddannelse for dyrlæger med kompetence på to forskellige fagområder: Veterinærmedicin og Veterinær Folkesundhed.

Veterinærmedicinen vedrører dyresundhed og trivsel. Nøgleområder omfatter viden om sygdomme, diagnostik og behandling. Feltet omfatter både produktionsdyr, herunder opdrættet fisk og ledsagende dyr.

Veterinær folkesundhed vedrører alle aspekter af forebyggelse af sygdomsudbredelse fra dyr til mennesker og er et felt, der er i stigende efterspørgsel.

Den 1. januar 2014 blev Norsk Veterinærhøgskole (NVH) og Universitetet for Biovidenskab (UMB) fusioneret til at danne det norske universitets biovidenskab (NMBU), der konsoliderer forskning og undervisning på hele den biologiske produktionskæde under en enkelt paraply.
Fakultet for Veterinærmedicin omfatter fire afdelinger på Campus Adamstuen:

 • Grundvidenskab og akvatisk medicin (basam)
 • Fødevaresikkerhed og infektionsbiologi (Matinf)
 • Produktion Animal Clinical Sciences (Prodmed)
 • Companion Animal Clinical Sciences (Sportfamed)

Campus Adamstuen er også hjemsted for University Animal Hospital, der består af Companion Animal Clinic, Equine Clinic og Production Animal Clinic.

Universitetsdyrhospitalet behandler syge dyr fra hele landet og er tæt knyttet til forsknings- og uddannelsesaktiviteterne på NMBU School of Veterinary Medicine.

Det Norske Veterinærinstitut er et biomedicinsk forskningsinstitut, der deler lokaler med Det Veterinærmedicinske Fakultet på Campus Adamstuen. Det Norske Veterinærhistoriemuseum ligger også her.

Campus Adamstuen er planlagt til at lukke i 2019, og NMBU Skole for Veterinærmedicin og Universitetsdyrhospitalet vil så flytte ind i topmoderne veterinærlokaler på Campus Ås, hvilket betyder, at alle tre fakulteter endelig vil være samlet på ét sted . Det Norske Veterinærinstitut vil samtidig flytte til Campus Ås.

En helt ny veterinærforskning og undervisningsbygning opbygges for tiden på Campus Ås.

Fakultetet for Veterinærmedicin har også en afdeling i det sydvestlige Norge: Sektionen for undersøgelse af småbedøvende planter i Høyland, Sandnes.

Programmer undervist i:
 • Engelsk

Denne skole tilbyder også:

Ledelseskurser

Norwegian University of Life Sciences NMBU

AQFood fokuserer på produktion af vandfood i hele produktions- og fødevareforsyningskæden, der forbinder primærproduktion, herunder akvakultur og vilde fangst med forarbe ... [+]

AQFood fokuserer på produktion af vandfood i hele produktions- og fødevareforsyningskæden, der forbinder primærproduktion, herunder akvakultur og vilde fangst med forarbejdning og distribution til forbrugerne med hensyn til kvalitet og sikkerhed.

Hvad kan du bruge denne kvalifikation til?En øget efterspørgsel efter vandlevende fødevarer i verden kræver højt kvalificerede kandidater i hele fødekæden. Den voksende akvatiske fødevareindustri bliver mere og mere integreret, hvilket betyder, at de enkelte virksomheder dækker flere dele af hele værdikæden.Hvad vil du lære?

Programmet giver dig en global forståelse af vandmiljøproduktionen. Du vil lære om hele værdikæden for akvatisk mad, fra fiskeri og akvakultur i hele forarbejdning, distributionen indtil produktet når forbrugeren. Programmet fokuserer på sikkerhed og kvalitet, fra hav til bord.... [-]

Norge As
August 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk

MSc

Norwegian University of Life Sciences NMBU

Hvad kan du bruge denne kvalifikation til? Program på 120 cr i alt, godkendt af rådgivere, kan også omfatte studier på samarbejdende universiteter. ... [+]

Hvad kan du bruge denne kvalifikation til?

Program på 120 cr i alt, godkendt af rådgivere, kan også omfatte studier på samarbejdende universiteter.

[-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Vi tilbyder kurser i fiskeavl, fiskernæring og planlægning og design af akvakulturplanter, og du vil få indsigt og viden om, hvordan disse komponenter / faktorer påvirker ... [+]

Hvad kan du bruge denne kvalifikation til? Manager i fiskeopdrætindustrien, kvalitetskontrol, statslige eller udvidelsesstillinger, udvikling af nye akvakulturarter, forvaltning af avlsprogrammer, salg eller administration. Kandidatuddannelsen er også en skridt til en akademisk karriere. Hvad vil du lære?

Programmet giver dig bred og tværfaglig styrke og specialisering inden for emner efter eget valg. Vi tilbyder kurser i fiskeavl, fiskernæring og planlægning og design af akvakulturplanter, og du vil få indsigt og viden om, hvordan disse komponenter / faktorer påvirker effektiviteten af ​​produktionen og påvirker det økonomiske udbytte.

OM

Studiet starter med indledende kurser inden for fysiologi, sundhedspleje og vandkvalitet, inden fundamentet for genetik og avl, fiskernæring og også praktiske og teoretiske aspekter af fiskeproduktion og teknologi er dækket. Formålet med studiet er at give eleverne bred praktisk og teoretisk viden inden for forskellige områder, inden de afslutter deres speciale inden for et fokusområde, der kan vælges fra fiskeavl, fiskeernæring, produktionsteknologi eller andet interesseområde, f.eks. vand eller produktkvalitet. Mastergeprojektet tager normalt over et år og giver stor fleksibilitet med hensyn til projekttype og placering.... [-]

Norge As
August 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Programmet giver en forståelse af globale sociale, politiske og økonomiske forandringer. Graden giver en kritisk forståelse af globaliseringens historie og nuværende dyna ... [+]

Programmet giver en forståelse af globale sociale, politiske og økonomiske forandringer. Graden giver en kritisk forståelse af globaliseringens historie og nuværende dynamik, og dens indvirkning på samfund og miljøer.

Hvad kan du bruge denne kvalifikation til?Studerende finder beskæftigelse i en bred vifte af nationale og internationale institutioner, offentlige myndigheder, ikke-statslige udviklingsorganisationer, multilaterale og bilaterale hjælpeorganisationer, virksomheder, forsknings- og undervisningsinstitutioner.Hvad vil du lære?

Graden kendetegnes ved den kombinerede brug af forskningsbaseret pædagogik og real-world studie og praksis som grundlag for at forstå, hvad udvikling betyder, og hvordan den praktiseres i en kompleks og skiftende global kontekst. Studerende vil få et solidt fundament i begreberne, teori og praksis med international udvikling og vil lære om forhold til menneskelig udvikling på lokalt og globalt plan samt forholdet mellem udvikling og økologiske processer.... [-]

Norge As
August 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Vil du forstå og analysere internationale relationer i dag med hensyn til diplomati, udvikling og miljømæssig bæredygtighed? Dette program giver mulighed for at tilpasse ... [+]

Vil du forstå og analysere internationale relationer i dag med hensyn til diplomati, udvikling og miljømæssig bæredygtighed? Dette program giver mulighed for at tilpasse sig den nye globale virkelighed.

Hvad kan du bruge denne kvalifikation til?Kandidater kan konkurrere om job inden for en civil administration, internationale organisationer, forsknings- og uddannelsesinstitutioner og inden for den private sektor, der arbejder i internationale miljøer. Dette program er i øjeblikket den eneste kandidatgrad i internationale relationer, der tilbydes på et norsk universitet.Hvad vil du lære?

Kandidater får en dybdegående forståelse af den politiske karakter af hvorfor og hvordan bilaterale og multilaterale institutioner fremmer visse udviklingspolitikker, både rumligt og tidligt.... [-]

Norge As
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Ønsker du at arbejde med et af de mest presserende miljøproblemer på verdensplan - vand og sanitet? Ønsker du at finde bæredygtige løsninger, der giver lavere klimaudtryk ... [+]

Ønsker du at arbejde med et af de mest presserende miljøproblemer på verdensplan - vand og sanitet? Ønsker du at finde bæredygtige løsninger, der giver lavere klimaudtryk, øget fødevaresikkerhed og klimabestandighed?

Hvad kan du bruge denne kvalifikation til? De Forenede Nationer retter sig mod adgang til sikkert drikkevand og passende sanitet for alle inden 2030. [-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Ansøgningsfrister for norske, nordiske, EU / EØS og schweiziske borgere: 1 juni ... [+]

Ansøgningsfrister for norske, nordiske, EU / EØS og schweiziske borgere:

1 juni [-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

Kurserne læres primært af lærere fra NMBU, men eksterne eksperter fra foderindustrien og internationale virksomheder og institutioner vil også blive indkaldt, når det er relevant.

Læringsresultater

En kandidat, der har afsluttet sin kvalifikation, skal have følgende læringsresultater defineret med hensyn til viden, færdigheder og almen kompetence:

Viden:

Kan drive forskellige teknologiske enheder i industrielt råmateriale og foderbehandling. Praktisk erfaring fra alle former for behandling, der almindeligvis anvendes i industriel produktion af foder. [-]
Norge As
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

Hvad kan du bruge denne kvalifikation til?

I din 30 ECTS speciale skal du anvende din datavidenskompetence til en bestemt opgave og finpudse dine problemløsende færdigheder.

[-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Økologi er en vigtig komponent i forståelsen af ​​globale miljømæssige udfordringer. Der er en voksende bekymring over menneskets indvirkning på miljøet, og behovet for ø ... [+]

Økologi er en vigtig komponent i forståelsen af ​​globale miljømæssige udfordringer. Der er en voksende bekymring over menneskets indvirkning på miljøet, og behovet for økologer har aldrig været større.

Hvad kan du bruge denne kvalifikation til? [-]
Norge As
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Dette gør økonomer velegnede til at arbejde med emner inden for miljøpolitik, energisystemer, udviklingsbistand, virksomhedsudvikling, handelspolitik og generel øko ... [+]

Dette gør økonomer velegnede til at arbejde med emner inden for miljøpolitik, energisystemer, udviklingsbistand, virksomhedsudvikling, handelspolitik og generel økonomisk politik. [-]
Norge As
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

Det kvalificerer også til job i udviklingsbistand, uddannelse, forskningsinstitutioner, medier, konsulentfirmaer og internationale ikke-statslige organisationer. Hvad vil du lære? [-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

Hvad kan du bruge denne kvalifikation til?

Plantebeskyttelse , med fokus på: • Biologi af plante skadedyr, sygdomme og ukrudt • Metoder og strategier til beskyttelse af planter fra skadegørere og reducere konkurrencen fra ukrudt

[-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Norwegian University of Life Sciences NMBU

... [+]

Kursusmodulerne afholdes på NMBU med støtte fra samarbejdende europæiske universiteter.

Hvorfor studere radioekologi? Der er et presserende behov for universitetsuddannede kandidater inden for nukleare videnskaber, herunder radioekologi. [-]
Norge As
August 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Address
Universitetstunet 3 1430 Ås
1432 As, Akershus, Norge