Norwegian University of Life Sciences NMBU

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

NMBUs forsknings- og studieprogrammer gør det muligt for mennesker over hele verden at tackle de store, globale udfordringer med hensyn til miljø, bæredygtig udvikling, hvordan man forbedrer menneskers og dyrs sundhed, vedvarende energikilder, fødevareproduktion og jord- og ressourceforvaltning.

Campus Ås

60573_as.jpg

Campus Ås huser Norges største tværfaglige akademiske miljø i biovidenskaberne.

Det Norske Universitets Life Sciences (NMBU) består af syv fakulteter, hvoraf seks er placeret på Campus Ås, og den ene er delvist placeret på Campus Adamstuen (indtil 2019):

 • Biosciences
 • Kemi, Bioteknologi, og Fødevarevidenskab
 • Miljøvidenskab og Naturressourceforvaltning
 • Landskab og Samfund
 • School of Economics and Business
 • Videnskab og teknologi
 • Veterinærmedicin

En ny forsknings- og undervisningsbygning for veterinærvidenskab åbnes i 2020, hvilket betyder, at alle syv fakulteter på NMBU vil blive konsolideret i Ås. Det Norske Veterinærinstitut vil samtidig flytte til Campus Ås.

Campus Ås er også hjemsted for en af ​​Norges smukkeste parker, med en række historiske bygninger samt Ås Farm, hvor forskning og undervisning på traditionelt husdyr udføres.

Campus Ås dækker et samlet areal på 600 hektar i Ås kommune.

To andre større institutioner er også sammen med NMBU på Campus Ås: nøgleområder af Norsk Institut for Fødevarer, Fiskeri og Akvakulturforskning (Nofima) og Norges Institut for Bioøkonomisk Forskning (NIBIO).

Campus Adamstuen

60572_adamstuem.jpg

Campus Adamstuen er hjemsted for Det Veterinærmedicinske Fakultet. Fakultetet er Norges eneste institution for videregående uddannelse for dyrlæger med kompetence på to forskellige fagområder: Veterinærmedicin og Veterinær Folkesundhed.

Veterinærmedicinen vedrører dyresundhed og trivsel. Nøgleområder omfatter viden om sygdomme, diagnostik og behandling. Feltet omfatter både produktionsdyr, herunder opdrættet fisk og ledsagende dyr.

Veterinær folkesundhed vedrører alle aspekter af forebyggelse af sygdomsudbredelse fra dyr til mennesker og er et felt, der er i stigende efterspørgsel.

Den 1. januar 2014 blev Norsk Veterinærhøgskole (NVH) og Universitetet for Biovidenskab (UMB) fusioneret til at danne det norske universitets biovidenskab (NMBU), der konsoliderer forskning og undervisning på hele den biologiske produktionskæde under en enkelt paraply.
Fakultet for Veterinærmedicin omfatter fire afdelinger på Campus Adamstuen:

 • Grundvidenskab og akvatisk medicin (basam)
 • Fødevaresikkerhed og infektionsbiologi (Matinf)
 • Produktion Animal Clinical Sciences (Prodmed)
 • Companion Animal Clinical Sciences (Sportfamed)

Campus Adamstuen er også hjemsted for University Animal Hospital, der består af Companion Animal Clinic, Equine Clinic og Production Animal Clinic.

Universitetsdyrhospitalet behandler syge dyr fra hele landet og er tæt knyttet til forsknings- og uddannelsesaktiviteterne på NMBU School of Veterinary Medicine.

Det Norske Veterinærinstitut er et biomedicinsk forskningsinstitut, der deler lokaler med Det Veterinærmedicinske Fakultet på Campus Adamstuen. Det Norske Veterinærhistoriemuseum ligger også her.

Campus Adamstuen er planlagt til at lukke i 2019, og NMBU Skole for Veterinærmedicin og Universitetsdyrhospitalet vil så flytte ind i topmoderne veterinærlokaler på Campus Ås, hvilket betyder, at alle tre fakulteter endelig vil være samlet på ét sted . Det Norske Veterinærinstitut vil samtidig flytte til Campus Ås.

En helt ny veterinærforskning og undervisningsbygning opbygges for tiden på Campus Ås.

Fakultetet for Veterinærmedicin har også en afdeling i det sydvestlige Norge: Sektionen for undersøgelse af småbedøvende planter i Høyland, Sandnes.

Placeringer

Som

Address
Universitetstunet 3
1430 Ås

1432 Som, Akershus, Norge

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig