Læs den officielle beskrivelse

Om Institut for Arkæologi, Bevarelse og Historie

Institut for Arkæologi, Bevarelse og Historie (IAKH) består af tre discipliner, der på forskellige måder studerer fortiden. Afdelingen har internationalt orienterede arkæologer, det eneste bevaringsprogram i Norge og den største gruppe af historikere i Skandinavien. Afdelingen har tæt på 100 ansatte, herunder ikke-permanente stipendiater. Studierne spænder over arkæologi fra stenalderen til middelalderen, bevarelse af objekter og malerier og historie fra antikken til nutidens alder.

Fakta og tal

Nøgletal for 2016

Forskningsområder

  • arkæologi
  • bevarelse
  • historie

Nationale forpligtelser

Institut for Arkæologi, Bevarelse og Historie er involveret i flere nationale og internationale projekter, herunder:
  • Arkæologi: "Møder gør historie. Hunters Rock Art og Lands for Identitet i Mesolithic Nordeuropa"
  • Historie: "1814-projektet"
  • Bevarelse: "Efter den svarte død: Maleri og Polychromeskulptur i Norge, 1350-1550"
Programmer undervist i:
  • Engelsk

Denne skole tilbyder også:

Ledelseskurser

University of Oslo

Er verden bevæger sig tættere sammen eller går den i stykker? Historie som disciplin har i stigende grad nået ud over nationalstatens grænser for at studere dette spørgsm ... [+]

Hvorfor vælge dette program?

Er verden bevæger sig tættere sammen eller går den i stykker? Historie som disciplin har i stigende grad nået ud over nationalstatens grænser for at studere dette spørgsmål. Dette nye program udfordrer sine elever til at udforske internationale og tværnationale processer, institutioner og bevægelser ud fra flere perspektiver.

Ved at bygge på det brede udvalg af tematiske kompetencer, der præsenteres ved Institut for Arkæologi, Bevarelse og Historie og det inspirerende miljø fra University of Oslo og byen, opfordres de studerende til at studere de kræfter, der forbinder og adskiller mennesker på tværs af landegrænser.

Ved at fokusere på international og tværnational historie fra midten af 1800-tallet til den seneste tid, tilbyder programmet et bredt og globalt historisk perspektiv på politiske, kulturelle, sociale og økonomiske processer både mellem og ud over nationalstater. Det omfatter en kombination af tæt integrerede kerne- og specialkurser. I løbet af de første tre semestre vil eleverne være grundigt forberedt på at skrive deres endelige kandidatopgave gennem et praktisk orienteret "horisontalt" kursusmodul.... [-]

Norge Oslo
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Address
Niels Henrik Abels vei 36 Blindernveien 11 (kart)
0851 Oslo, Oslo, Norge