Læs den officielle beskrivelse

Om Academy of Fine Arts i Katowice

Vi er kunstnere, designere og forskere. Kunstakademiet i Katowice er et mødested, et felt for udveksling af ideer omkring aktiv deltagelse i kultur, kritisk opfattelse og social forandring.

Vi skaber et forskelligartet samfund af mennesker, der ikke ønsker at være neutrale. Neutral er ikke naturlig.

Fra traditionen til det sted, hvor vi arbejder, trækker vi på arbejdsmoral og evnen til at forstå omdannelsens karakter.

figurer:

 • 70 års eksistens
 • 17 års uafhængighed
 • 2 fakulteter
 • 4 studieområder
 • 526 studerende
 • 28 ph.d.-studerende
 • 134 lærere
 • 212 ansatte i alt
 • 1 campus: 3 bygninger
 • Samlet areal på 21.141,60 m2

Historie

Kunstakademiet i Katowice har været en uafhængig statsinstitution for videregående uddannelser siden 2001.

Skolen blev grundlagt som en filial af en Wrocław-institution i 1947, og fungerede senere som en del af Polens ældste kunstuniversitet i Kraków.
Vigtigst er det i skolens vækst, at vi har bevaret sin intime atmosfære, udviklet en studentfokuseret uddannelsesform og defineret kunst og design som de vigtigste forskningsområder.

I 2017 meddelte han Ministeriet for Videnskab og Videregående Uddannelse resultaterne af polske akademiske skoler. Vores kunstfag er rangeret A, og fakultetet for design A. Ingen anden kunstskole i Polen er blevet placeret så højt.

114334_photo-1523240795612-9a054b0db644.jpgPriscilla Du Preez / Unsplash

Universitetsområde

ASP campus er et synligt tegn på vores integration.

Den ældste af de 3 bygninger - et ikon for modernistisk arkitektur - er i øjeblikket sæden for universitetsmyndighederne, administrationen og Designfakultetet. Grafisk Kunst og Grafisk Design er indrettet i en tilpasset militær kasernbygning og er forbundet med en moderne bygning mellem dem, der er udformet som et uddannelsessted og plads til kulturelle aktiviteter. Her finder du afdelingen for maleri og studier til rådighed for alle elever: maleri, tegning, skulptur, filmstudie, foredrag og computerværksteder, laboratorier til produktion af billeder, modellering og rum til rumlige aktiviteter, som også er et udstillingsrum til storformatværker, bibliotek, auditorium og biografrum, restaurant og en butik med kunstforsyninger.

Akademiens Rondo Sztuki Gallery ligger i centrum af Katowice.

Katowice

Katowice er i færd med at omdefinere: fra et center for tung industri bliver det et sted for kulturelle arrangementer, kongresser og forretningsmøder.

Overgangen er repræsenteret af Kulturzonen, der blev oprettet på stedet for den tidligere Katowice-kulminde og omfattede Silesian Museum, National Symphonic Orchestra of the Polish Radio og International Congress Centre.

Katowice's bybillede er en rumlig collage: familiehuse (gamle flerfamiliehuse til kulminearbejdere), modernistiske kvarterer og ikoner for nutidig arkitektur illustrerer alle byens dynamiske skiftende historie og dens mangfoldighed - dets lokale vedhæftninger og globale ambitioner.

I 2015 blev Katowice en UNESCO Creative City som Music City, vært for elektroniske og alternative musikfestivaler: Festival Tauron Nowa Muzyka, OFF Festival, Rawa Blues Festival. Byen har været hjemsted for berømte musikere og kunstnere: Wojciech Kilar, Henryk Mikołaj Górecki, Hans Bellmer, Konrad Swinarski.

Katowice er også stedet for store internationale arrangementer, herunder FN's klimatopmøde i 2018 (COP24).

Programmer undervist i:
 • Engelsk

Denne skole tilbyder også:

Ledelseskurser

Academy of Fine Arts, Katowice

Designing Reading Experience og Interactive Storytelling er et tværfagligt masteruddannelsesprogram på engelsk inden for rammerne af det grafiske designprogram, der tilby ... [+]

Oversigt

Designing Reading Experience og Interactive Storytelling er et tværfagligt masteruddannelsesprogram på engelsk inden for rammerne af det grafiske designprogram, der tilbydes af Academy of Fine Arts i Katowice. Den forbereder sine fremtidige kandidater til at møde og tackle komplekse designudfordringer relateret til oplevelsen af læsning, det vil sige analyse og forståelse af indhold og kommunikation af ideer, forestillinger og løsninger ved at anvende universelle teknikker til fortællingsbaseret på fortællinger og interaktion.

Studierne i Designing Reading Experience og Interactive Storytelling vil give dig den teoretiske baggrund, forskningsmetoder og værktøjer, der giver dig mulighed for at nærme sig design af grafisk kommunikation som både en teoretisk og praktisk færdighed. Du vil lære at definere designproblemer af afgørende betydning for dit publikum. Du vil få et bredt kulturelt perspektiv på grafisk design og drage fordel af vores højt kompetente fakultetets erfaringer og ekspertise, der er professionelt aktive på designmarkedet, samt fra vores eksterne eksperters knowhow. Du vil lære at reagere på udfordringerne i den moderne verden.... [-]

Polen Katowice
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Academy of Fine Arts, Katowice

Dette innovative og unikke toårige studieprogram er udformet af medarbejderne ved Det Naturvidenskabelige Fakultet i Katowice med bistand og råd fra eksterne eksperter fr ... [+]

Oversigt

Inclusive Design: Sundhed og Socialt Velbefindende er et nyt studieprogram, som forbereder sine fremtidige kandidater til at imødegå og tackle komplekse udfordringer relateret til designens rolle i forbedring af livskvalitet, trivsel og folkesundhed ved at inddrage brugere i design proces.

Dette innovative og unikke toårige studieprogram er udformet af medarbejderne ved Det Naturvidenskabelige Fakultet i Katowice med bistand og råd fra eksterne eksperter fra sådanne institutioner som Helen Hamlyn Center for Design, EIDD, TU Delft, Universitetet i Hasselt, Gehl People og andre eksperter inden for området.

Programmet vil hjælpe dig med at mestre de forskningsmetoder og værktøjer, der vil lette både en teoretisk og praktisk tilgang til moderne design. Du vil lære at definere nøglebegreber, hvordan du vælger de rigtige værktøjer og metoder til brugerne af dit arbejde, og hvordan man engagerer og indbefatter dem i hele processen. På den måde vil du drage nytte af de seneste tilgange til brugerorienteret, human-centreret og inklusiv design. Du vil også undersøge potentialet bag anvendelsen af integreret produktdesign, erfaring og interaktionsdesign og af social- og servicedesign.... [-]

Polen Katowice
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Address
Raciborska,37
40-074 Katowice, Schlesisk voivodeship, Polen