Læs den officielle beskrivelse

Historie MUL Det medicinske universitet i Lodz blev indviet den 1. oktober 2002 som en fusion af to medicinske skoler: Medical Academy of Lodz og Military Medical Academy of Lodz ved lov af det polske parlament 27 Juli 2002. Medical Academy of Lodz blev stiftet i januar 1,1950 ved at adskille fra University of Lodz tre fakulteter: læger, tandlæger og Pharmaceutical. Military Medical Academy of Lodz blev etableret af bekendtgørelse af Ministeriet for National Defense maj 1958 men dets traditioner dateres tilbage til 1922. I løbet af deres eksistens, har Medical Academy og Military Medical Academy uddannet mere end 34.000 læger, tandlæger, apotekere og andre medicinske specialister. Det medicinske universitet fortsætter traditionen med både medicinske skoler, som er efterfølgeren til deres rige kulturarv. Det medicinske universitet i Lodz er det største statsejede medicinske universitet i Polen, hvis mission er:

uddanne studerende inden for medicin, odontologi, farmaci og medicin-allierede discipliner; uddanne forskningspersonale og udføre forskning arbejde; gennemføre postgraduat uddannelse af højt kvalificeret sundhedsvæsen personale; deltager i sundhedsprogrammer fastsat af det sociale sundhedssystem.

Struktur og infrastruktur

Sundhedsvidenskabelige Fakultet med afdelingen for Tandpleje; Fakultet for Farmaci; Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet med afdelingen for Sygepleje og jordemødre Fakultet Biomedicinsk Institut og Posgraduate Uddannelse; Faculty of Military Medicine, med afdelingen for Studier i engelsk og afdelingen for Fysioterapi; generelle universitet insitutions, tværfakultære institutioner;

4 universitetshospitaler; 77 afdelinger. MUL har for nylig indviet et nyt klinisk og uddannelse center med et hospital, hotel og konferencecenter samt undervisningslokaler og laboratorier. Konferencen auditorium kan rumme op til 1.000 gæster.

Programmer undervist i:
  • Engelsk