University of Wroclaw - Institute of Sociology

Institute of Sociology

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

University of Wrocław

Universitetet i Wrocław har en rig historie på mere end tre århundreder. Grundlagt af Leopold I Habsburg udviklede universitetet sig fra en beskeden skole, der drives af jesuitterne, til en af ​​de største akademiske institutioner i Polen. I begyndelsen af ​​1800-tallet havde universitetet fem fakulteter: filosofi, katolsk teologi, evangelisk teologi, lov og medicin. Senere blev det udvidet af mange sektioner, laboratorier og et naturmuseum, der eksisterer indtil i dag.

Efter Anden Verdenskrig startede en gruppe polske professorer, tidligere fra Lvov, undervisning og forskningsaktiviteter ved universitetet i Wrocław. I starten oprettede de fakulteter for lov og administration, kunst, naturvidenskab, landbrug, veterinærmedicin, matematik, fysik og kemi. Nogle af disse fakulteter blev hurtigt omdannet til andre universiteter.

Universitetet i Wrocław har siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede produceret 9 Nobelprisvindere, såsom Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern og Max Born.

I dag er det første og fremmest fokus på universitetet i Wrocław videnskabelig forskning. Vores lærde har mange forbindelser med deres medforskere fra andre højere læreanstalter i Polen og i hele verden. Vores forskeres succes er for nylig blevet anerkendt af polske myndigheder, der har øget bevillingen for både udstyr og forskning på vores universitet betydeligt med 80% i forhold til tidligere år.

Som i de fleste lande er det nationale kvalitetsvurderingssystem i Polen en del af en national strategi til forbedring af uddannelsens kvalitet. Hvert fjerde år evaluerer undervisningsministeriet fakulteter for alle polske universiteter. Sidste år var 9 ud af 10 af vores fakulteter kvalificeret i den højeste kategori, og den ene var næsthøjeste.

Academic Incubator of Entrepreneurship er en ny enhed af Wroclaw Universitet, der er designet til at hjælpe eleverne med at starte deres egne virksomheder ved at yde gratis iværksætterrådgivning, organisere konferencer, seminarer, subsidiere udvalgte investeringer og tilbyde kontorlokaler. Academic Incubator of Entrepreneurship samarbejder med Wrocław Technology Park, et teknologisk center med laboratorier, kontorlokaler, konferencecenter og moderne multimedieudstyr. Formålet med teknologiparken er at skabe betingelser for brugen af ​​videnskabeligt og industrielt potentiale i Wrocław og regionen og at stimulere den avancerede teknologibranche. Universitetet i Wrocław er stolt af at være en af ​​sine aktionærer.

I dag er universitetet i Wrocław det største universitet i regionen og underviser over 26.000 studerende og omkring 1300 ph.d.-studerende på 10 fakulteter. 9000 studerende uddyber hvert år universitetet.

Samfundsvidenskab

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet er en af ​​de bedste i Polen, ifølge ministeriet for videregående uddannelser. Det er organiseret i fem afdelinger og kører bachelor-, kandidat- og ph.d.-kurser, der fører til ph.d.-, MA- og BA-grader. Omkring 6000 studerende og 200 ph.d.-studerende er under tilsyn af over 200 fakultetsmedlemmer.

Studieretninger:

 • Europæiske studier
 • Filosofi
 • Statskundskab
 • Internationale forbindelser
 • Sociologi

Forskning:

Ekspertområder omfatter:

 • Filosofiens historie
 • Tysk filosofi
 • Moderne filosofi
 • Etik og æstetik
 • Logik i filosofi
 • Globalisering og europæiske integrationsprocesser
 • Regionale studier
 • Politiske og mediasystemer
 • Demokratiske processer
 • Etniske og sociale mindretal
 • Politisk kommunikation
 • Sociologi

Fakultetsmedlemmerne er en del af mange nationale og internationale sammenslutninger, udvalg, ekspertgrupper og redaktionsgrupper. De modtager adskillige forskningsbevillinger og organiserer og deltager i mange konferencer og kongresser.

Internationale links:

Fakultetet samarbejder i mange forskningsprojekter og udvekslingsprogrammer med internationale institutioner fra Europa, Asien og USA, for eksempel:

 • Interreg
 • COST A 30
 • Jean Monnet

Faciliteter:

bibliotek, ny campus med særlige faciliteter til europæiske studier

Denne skole tilbyder programmer i:
 • Engelsk

Se Kandidatuddanninger »

Studier

Denne skole tilbyder også:

Master

Masterprogram i Sociologi, Specialisering Interkulturel Mægling

på universitet Fuldtid 4 semestre October 2019 Polen Wrocław

MA i Sociology Intercultural Mediation-programmet giver dig en enestående chance for at spørge og søge svar på de store spørgsmål om sociale ændringer, der finder sted hver dag omkring dig (tænk over migrationer, sociale ovaler, kulturelle forandringer og mange flere). Hvad er årsagerne til disse ændringer? Hvad er deres konsekvenser for den enkelte og for hele samfundet? MA i Sociology Intercultural Mediation program er en fantastisk mulighed for at studere i et kulturelt åbent og intellektuelt stimulerende miljø med vejledning af lærde og eksperter på en bred vifte af forskningsområder og social praksis af interkulturel kommunikation. [+]

Masterprogram i Sociologi, Specialisering Interkulturel Mægling

Vi lægger stor vægt på emnet interkulturel mægling, hvilket betyder, at vi hjælper dig med at forstå, hvordan kultur (i sin store mangfoldighed) informerer om samfundsmæssige ændringer og hvordan det kan lettes ved at bruge viden om, hvordan folk skaber sociale grupper, hvordan de kommunikerer, hvilken slags interne og eksterne faktorer påvirker hvordan samfundet virker.

Masteruddannelsen i sociologi, specialisering "Interkulturel mægling" tilbydes af Institut for Sociologi ved universitetet i Wroclaw. Det er det ældste forsknings-og uddannelsescenter i Wrocław, der tilbyder BA og MA-programmer i sociologi baseret på højt kvalificeret personale.... [-]


Kontakt

Adresse, linje 1 Pl. Uniwersytecki 1
50-137 Wrocław, Lower Silesian Voivodeship, Polen