Saratov Socio-Economic Institute

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Økonomi: Fortid, nutid, fremtid

Dekret SNK fra 13. august 1931 №694 blev dannet Saratov finansielle og økonomiske institut (siden 1938 omdøbt kredit Saratov Økonomisk Institut).

Dekret af USSR ministerråd den 11. september 1946 №10992-P kredit Saratov Økonomisk Institut blev fusioneret med Saratov Planlægning Institut under navnet Saratov Økonomisk Institut. Dekret af Den Øverste Sovjet i USSR fra April 14, 1982 Instituttet blev tildelt Order "Badge of Honor".

Bekendtgørelse af statens udvalg af Rusland den 30 juni, 1994 №633 Saratov Økonomisk Institut blev omdøbt i Saratov State Academy of Economics.

Kendelse afsagt af russiske undervisningsministerium den 13. januar 1999 №45 Saratov State Academy of Economics omdøbt Saratov State Socio-Economic University. Det reorganiseret i overensstemmelse med rækkefølgen af ​​den føderale kontor for uddannelse af 20. august 2007. №1529 "om reorganisering af staten uddannelsesinstitution for videregående uddannelse" Saratov State Socio-Economic University "og de føderale statslige uddannelsesinstitutioner erhvervsfaglig uddannelse" Saratov teknisk skole gren Teknologi og Økonomi", ved at tiltræde den University College industri teknologi og finansiering.

Kendelse afsagt af Undervisningsministeriet i Rusland den 3. maj 2011 №1577 tilstand uddannelsesinstitution for videregående uddannelse "Saratov State Socio-Economic University" blev omdøbt til føderal stat budgetmæssige uddannelsesinstitution for videregående uddannelse "Saratov State Socio-Economic University."

I henhold til bekendtgørelse af det russiske ministerium for den 5. maj blev 2012 №381 SSSEU reorganiseret gennem sin overtagelse af russiske University of Economics opkaldt efter GV Plekhanov. Den 28. januar, blev 2014 uddannelsesinstitution kendt som Saratov socioøkonomiske institut (filial) VPO "russiske University of Economics opkaldt efter GV Plekhanov."

Russiske Føderation Ministeriet for uddannelse og videnskab fra 2015/08/19, den Saratov nummer 872 Social og Økonomisk Institut (filial) i delstaten budgetmæssige uddannelsesinstitution af højere faglig uddannelse "russiske Economic University opkaldt efter GV Plekhanov "blev omdøbt til den 13. oktober, 2015 Saratov Social og Økonomisk Institut (filial) i delstaten budgetmæssige uddannelsesinstitution for videregående uddannelse" russiske Economic University opkaldt efter GV Plekhanov".

Saratov sociale og økonomiske institut - en af ​​de ældste og samtidig rivende udvikling landets uddannelsesinstitutioner. I 2011 universitetet fejrede sit 80-års jubilæum. I øjeblikket Ssel er en tværfaglig pædagogisk kompleks, som består af 10 fakulteter, 34 afdelinger, tekniske industri teknologi og finans, Economic Lyceum, et center for informationsteknologi og certificering uddannelse med Virtual gren af ​​den russiske Museum i sin sammensætning. Instituttet aktivt at udvikle Master, den ordning for supplerende erhvervsuddannelse, fjernundervisning, uddannelse af lærerstaben.

Instituttet er konstant på udkig efter nye måder at organisere den pædagogiske proces, for at sikre overgangen fra princippet om "uddannelse for livet" til princippet om "uddannelse -. Gennem sit liv" I 2013/2014 skoleåret instituttet tilbyder uddannelse i følgende grundlæggende og supplerende uddannelsesprogrammer: - Sekundær (komplet) almen uddannelse (2,0 år) - 1-programmet; - erhvervsuddannelse - 8 programmer; - højere faglig uddannelse - 20 programmer (bachelor) program 32 (speciale), 7-software (MA); - Post-graduate faglig uddannelse - 8 programmer (ph.d.), 16 programmer (postgraduate); - supplerende faglig uddannelse - mere end 100 programmer.

Antallet af studerende på de grundlæggende uddannelser erhvervsfaglig og videregående uddannelse af 7283 mennesker, herunder fuld tid - 5142, deltid - 1424 deltid - 53.

Gennem årene har instituttet uddannet mere end 60.000 fagfolk, hvoraf mange er stolte af universitetet, indtager en fremtrædende position inden for videnskab, offentlig tjeneste, i politik og erhvervsliv: S.E.Prokofev - Ph.d., professor, vicedirektør statsfinanserne; N.P.Kondrakov - Doctor of Economics, professor, direktør for Center ekkauntinga og Revision - Graduate School of International Business RANHiGS; V.N.Nikitenko - formand for OJSC "Bank" Petrocommerce "; Sh Khalikov - Næstformand for Civil "Renova"; S. Viljanen - chefredaktør for bladet "PC World"; MA Fateev - formanden for handelskammeret i Saratov-regionen, er godkendt til at beskytte rettighederne for iværksættere under guvernøren i Saratov-regionen; A.S.Larionov - Ph.d., lektor, finansminister i Saratov-regionen; A.A.Anfinogentova - medlem af RAS, Doctor of Economics, professor, direktør for Institut for landbrugsreform Problemer, russiske videnskabsakademi og andre.

Høj kvalitet faglig viden giver kandidater kvalificeret fakultet af instituttet - hans "gyldne fond". I dag i økonomien opererer 107 læger af videnskaber og 276 kandidater af videnskaber. Blandt lærerne - to Hædret Scientist af Rusland; 11 hædret Worker for Videregående Skole; én vinder af prisen for præsidenten for Den Russiske Føderation inden for uddannelsesområdet. Andelen af ​​fuldtidsansatte lærere med akademiske grader og titler, er 83,4%, graden af ​​Doctor of Sciences og titlen på professor - 23,6%.

Instituttet aktivt udviklet og anvendt i undervisningen af ​​innovative pædagogiske teknologier. I februar 2010 har institutionen blevet certificeret og modtaget et dokument, der bekræfter overensstemmelse med alle kravene i et kvalitetsstyringssystem i forhold til uddannelse og træning. Løbende forbedring af kvaliteten i den pædagogiske proces og kvaliteten af ​​uddannelse er obligatorisk for en vellykket operation og videreudvikling af instituttet. Implementeret et integreret system for kvalitetssikring, herunder indførelsen af ​​nye pædagogiske og informationsteknologier, arbejder metodiske og metodologiske seminarer, uddannelse lærerstab og pædagogiske support personale, metodisk og metodologisk bistand til unge lærere, kvalitetskontrol i alle faser af den pædagogiske proces. Systemet er designet til den praktiske gennemførelse af instituttets strategier til at forbedre kvaliteten af ​​uddannelse for at øge kundetilfredsheden: elever, deres forældre, arbejdsgivere, regeringen og samfundet som helhed.

De vigtigste retninger af at sikre kvaliteten af ​​den pædagogiske proces af systemet i Saratov socioøkonomiske institut er: - systematisk overvågning og evaluering af programmer og kvalifikationer, niveau af elevernes viden og kompetence lærere, udvikling af processer, objektive kriterier og indikatorer, overensstemmelsesvurderingsprocedurer, kvaliteten af ​​uddannelse niveau og indførelse mekanismer korrigerende nødvendige foranstaltninger til at forbedre den og fjerne uoverensstemmelser; - skabe de nødvendige ressourcer til at sikre kvaliteten af ​​undervisningen i forhold til hver af uddannelsen; - oprettelse af dataindsamling, analyse og anvendelse af viden, sikre åbenhed af instituttets aktiviteter til offentligheden; - indførelse af informationssystemer for kvaliteten af ​​uddannelse, som bør dække alle aspekter af universitetet: akademisk niveau, efterspørgslen efter kandidater på arbejdsmarkedet, tilfredsstillelse af studerende, fakultet, personale, pædagogisk proces, undervisning effektivitet, de tilgængelige uddannelse ressourcer, de vigtigste indikatorer for universitetet, de vigtigste dokumenter universitetet, herunder lederuddannelse kvalitet.

Styrkelse af praktik i en større måde at tiltrække veletableret praksis at gennemføre kurser og store regeringsledere eksperter fra de Saratov region, virksomheder, virksomheder og organisationer.

På nuværende tidspunkt, med succes har gennemført dannelsen af ​​innovativ videnskabelig og uddannelsesmæssig kompleks, hovedelementerne i som er rygraden videnskabelige skoler og forskningsområder. I dag er universitet fire faglige skoler (historiske erfaringer og aktuelle tendenser i humanisering af det russiske samfund, det system af faktorer for den økonomiske vækst i forbindelse med i innovationsmiljøet social og økonomisk ustabilitet, forvaltning af virksomhedernes og de offentlige finanser, institutionelle struktur og institutionelle forvaltning) og fem forskningsområder (metodologi omstrukturering undersøgelse flere niveauer systemer, kvalitetsstyring metode til produktion og konkurrenceevne den reale sektor i EF Omy, bank- og konkurrencen bankmarkedet, forbedre skatte- og toldlovgivningen og dens anvendelse i betingelserne for Ruslands integration i verdensøkonomien, udvikling af matematiske modeller og værktøjer til de løsninger økonomi og virksomhedsledelse og prognoser opgaver).

Ssel etableret et netværk af strategisk partnerskab på grundlag af langsigtede omfattende programmer for gensidigt fordelagtigt samarbejde med virksomheder, virksomheder, organisationer og institutioner i regionen. Inden for disse rammer universitetet årligt konkluderer fra 20 til 30 anvendt forskning kontrakter.

Gennem det seneste årti, betydelige positive ændringer i organiseringen af ​​videnskabelig forskning: liste over forskning, danner en klynge som en form for tværfaglig forskning, har universitetet øget konkurrenceevne på markedet til uddannelserne og videnskabelige produkter, har der været udviklingen af ​​en innovativ orientering i aktiviteterne i alle afdelinger. Markant øget mængden af ​​anvendt forskning kontrakter med forretningsenheder og andre grundforskning, betalt fra budgettet, udvidede udgave af videnskabelige, uddannelse, undervisningsmaterialer, har forskningsbevillinger øges, støtteprogram for unge forskere, etc. Den samlede finansiering til 2001-2013 år var 194,8 million. . Rubler, herunder grundforskning - omkring 77 mio. gnide.

I løbet af de sidste tretten år, fakultetet ved universitetet offentliggjort 980 monografier, 933 lærebøger og manualer, gennemførte 499 konferencer (internationale - 135). Forskningsarbejdet af studerende er udviklet gennem deres deltagelse i afdelingerne og universitet konferencer, konkurrencer, olympiader. I overensstemmelse med moderne tendenser i udviklingen af ​​russisk videnskab i dannelsen Ssel aktivt udført forskning og uddannelsesmæssige centre (SEC). Til dato, følgende Ssel videnskabelige og uddannelsesmæssige centre (NOTsy): økonomisk historie; Anvendt Social Science; undersøgelse af sund levevis og forebyggelse af vanedannende adfærd ungdom; overvågning og analyse af den socioøkonomiske position Saratov-regionen.

Post-graduate uddannelse på instituttet foregår gennem postgraduate, ph.d. og seniorforskere i 10 videnskabelige retninger og 16 specialiteter. Det samlede antal studerende, ph.d.-studerende og 330 mennesker til dato. Under arbejdet med afhandling råd beskyttet næsten femtenhundrede teser, herunder 200 for graden af ​​Doctor of Science. Forberedelser ph.d.'er ikke kun for de universiteter og Saratov-regionen, men også for andre regioner i Rusland og CIS zarubezhya.V Ssel seneste år taget væsentlige skridt i udviklingen af ​​supplerende faglig uddannelse.

I dag er det et integreret system af uddannelse, omskoling og videreuddannelse af ledere og specialister i de regionale og kommunale myndigheder, organisationer og virksomheder i Volga-regionen, specialister i forskning og undervisning universiteter i Rusland, det administrative personale for Den Russiske Føderation nationale økonomi af præsidentens program af professionelle bogholdere og revisorer generel revision, specialister i "Banking" finansiel programmets anvendelsesområde, inden for oversættelse erhverv ionalnoy kommunikation, den øverste ledelse af virksomheder og organisationer i henhold til programmet "Master of Business Administration (MBA)," professionelle marketingfolk på programmet "Rom" international standard. I 10 år ved University of DPO program for yderligere faglig uddannelse blev trænet næsten 24.000 studerende.

Prioritet i udviklingen af ​​instituttet er indførelsen af ​​informationsteknologi i alle områder af dets aktiviteter, hvilket sikrer en høj grad af kvalitet og adgangen til uddannelse, effektivitet af videnskabelig forskning, oprettelse af et fælles videnskabeligt og pædagogisk rum, dannelsen af ​​netværket af pædagogiske fællesskaber. I centrum af informationsteknologi og certificering uddannelse Ssel udviklet og anvendt i praksis en unik form for videnskab, uddannelse og pædagogisk arbejde med anvendelse af informations- og fjernundervisningsteknologier, udviklet og testede metoder til udvikling af elektroniske uddannelsesmæssige ressourcer i forskellige retninger, skabt betingelser for at hæve det generelle kulturelle niveau lærere og studerende gennem den omfattende brug af IT i den virtuelle afdeling af det russiske museum i katten Oromo skabt et af Ruslands største kollegium og universitet mediebibliotek af digitale ressourcer i verden af ​​kultur, kunst og historie.

I juli 2004, blandt de første 40 universiteter i Rusland Økonomi modtog Microsoft IT Academy status, siden 2008 arbejder Academy Kaspersky, i 2012 Ssel åben Networking Academy Cisco, som gør det muligt ikke blot at give en høj uddannelse af studerende på moderne informationsteknologi kvalitet, men også kandidater får professionelle certifikater, der er internationalt anerkendte.

Saratov Social og Økonomisk Institut REU dem. GV Plekhanov anser internationale aktiviteter en prioritet af arbejdet og sælger det, udvikle internationale partnerskaber i de uddannelsesmæssige, videnskabelige og kulturelle område. Instituttet underskrevet og implementeret kontrakter (aftaler) med 30 videnskabelige og uddannelsesmæssige institutioner i Europa, Central- og Vestasien.

I løbet af sin lange historie Økonomi deltaget i mange internationale uddannelsesprogrammer og projekter, herunder projektet med Erasmus Mundus-programmet "Udvikling af studerendes mobilitet mekanismer og kvalitetssikringsordninger (FASTQUAD)». Konsortiepartnere - universiteter i Frankrig, Spanien, Italien, Finland, Rumænien, Rusland.

Som en del af det sjette rammeprogram for Den Europæiske Union College deltog i projektet CABRI-Volga "Samarbejde Langs en stor flod:. Institutionel koordinering blandt interessenterne for risikostyring miljøet i Volga-bækkenet"

I 2007-2008 en bevilling fra British Council under broen projekt blev støttet af Post Graduate Education Programme for International menedzhmentu.V sluttede i juni 2013. Tempus ERAMIS projektet "Innovation Master of Science program som en dobbelt kompetence", hvor budgettet var fra december 2009. Konsortiet består af universiteter i Frankrig, Tyskland, Spanien, Finland, Polen, Kasakhstan, Kirgisistan og Rusland. I 2013 den blev udført Mesterens udgave af programmet, er i øjeblikket i gang optagelse på kandidatuddannelsen i dette område.

I juli 2013 på grundlag af at spare sammen med REU dem. GV Plekhanov blev afholdt en international sommerskole "Forvaltning af selskabets aktiviteter:. Højre og økonomien" Skolen blev overværet af lærere og studerende fra Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Kroatien, Holland, Rusland.

Siden 2009 Ssel udleveres i den europæiske prøve (Diploma Supplement) diplom. Dette er den officielle dokument om uddannelse, udviklet inden for rammerne af integrationsprocessen inden for videregående uddannelse (Bologna-processen) for kandidater i europæiske universiteter af Europa-Kommissionen standarder, Europarådet og UNESCO. Ansøgningen er udstedt til den internationale anerkendelse af akademiske programmer Ssel og øge konkurrenceevnen for kandidater i den internationale og hjemlige arbejdsmarkeder og uddannelsesmæssige tjenester. I 2013 den 12 ansøgninger til eksamensbeviset blev udstedt.

Ssel forskerhold, der består af førende forskere fra universitetet, studerende og ældre studerende, er unik blandt universiteter i landet i maj 2013 blev inkorporeret i Interpares projekt Europa Forskningskonsortium involverer mere end tyve førende universiteter i Europa. Formålet med forskningsprojektet er at udvikle en teoretisk og metodisk ramme for brugen af ​​digital teknologi for at skabe, administrere, bevare og give adgang til rapporter og optegnelser online. Holdet bør udvikle en teoretisk og metodisk ramme for forskning, anvende denne erfaring i hypoteser og -resultater for at formidle resultaterne blandt dem, der vil bruge dem i praksis.

Også Ssel henhold til aftalen om ledelse modernisering partnerskab med byrådet og byen Stuttgart (Tyskland) deltager i den russisk-tyske forskningsprojekt "Støtte til små og mellemstore virksomheder på det kommunale niveau." Projektet er et produkt af gennemførelsen af ​​partnerskabet mellem de to byer i Stuttgart og Samara.

Siden begyndelsen af ​​skoleåret i 2013 for at spare på en regelmæssig basis, holder møder med repræsentanter for forskellige fremmede kulturer i en samtale CultureShock klubber, som er organiseret sammen med Den Internationale ungdomsorganisation AIESEC. I samarbejde med denne organisation, kan eleverne også modtage volontøruddannelse i et fremmed land.

I 2013-2014 akademiske år, instituttet uddannet mere end 40 udenlandske studerende fra nabolandene, der giver de studerende mulighed for at udvide deres horisont og etablere internationale kontakter. Hvert år i økonomien er vært for festivalen af ​​kulturer, hvor eleverne repræsenterer de traditioner og skikke i staten.

Inden for rammerne af begrebet udvikling af internationale aktiviteter og udviklingsprogrammer fra Institut for 2013-2014 planer i den forbindelse at udvide internationaliseringen af ​​læringsprocessen vil blive gennemført af en række store internationale begivenheder.

I april 2014 Studerende vil have mulighed for at deltage i en international engelsksproget undervisningsforløb "Et kig på økonomiske forandringer» (Forståelse økonomiske forandringer). Studerende kommer til os fra udenlandske partner universiteter (hovedsagelig i Europa), der sammen med de studerende i vores institut at studere økonomi og til at komme i nærkontakt med Rusland. Dette er en glimrende mulighed for at få viden, forbedre dit engelsk og deltage i en interessant international begivenhed. I juli 2014 Studerende vil deltage i en international sommerskole på den maleriske bredden af ​​Volga, som vil blive afholdt i samarbejde med lærerne i den russiske økonomiske Universitet. Plekhanov (Mr. Moskva) og University of Konstanz (DE).

Også, som en del af kontrakten mellem rejsebureauet og Ssel Catttour, sommer 2014 Studerende vil være i stand til at passere den besparelse uddannelse i Tyrkiet, som vil beløbe sig til praktisk undervisning ved pensum. Af særlig interesse i dette program er for studerende Profil "hoteldrift og turistbranchen," 3 og 4 kurser.

I det kommende skoleår sigter instituttet til at udvikle inkluderende undervisning med universiteter i Vesteuropa (Tyskland, Slovakiet, Tjekkiet, og andre.). Studerende vil blive udsat for den pædagogiske tur til High School of Riedlingen, undervisning for et semester på Graduate School of Economics and Technology, den Aalen (kræver kendskab til det tyske sprog), uddannelse i 1 semester på Graduate School of Koblenz (kræver kendskab til det engelske sprog), deltagelse i stipendieprogram "Walter Halshtayn" for en praktikplads i Tyskland, uddannelse på universiteter i Slovakiet, Tjekkiet, uddannelse i Tyrkiet og andre årlige udveksling af studerende.

I de senere år væsentligt forbedret den materielle og tekniske basis af universitetet: bestilt bygningen af ​​videnskabelige bibliotek, 10-etagers uddannelsesmæssige og administrative, uddannelsesmæssige og laboratorie bygninger, en sports-kompleks med swimmingpool, renoveret og udstyret med moderne faciliteter festsal. Det har sin egen kraftværk og kaffe buffeter i undervisnings- og laboratorie bygninger, et sundhedscenter, der er udstyret med moderne faciliteter, sport lejr "The Economist".

Instituttet fokuserer på at styrke den studerendes regeringen, patriotisk uddannelse af unge mænd og kvinder til at udvikle deres kunstneriske og sportslige evner.

Ssel studerende klub - en af ​​de bedste i området. Den samler omkring 300 studerende, der udøver deres kreative evner i dusinvis af hold: KVN hold "Team besparelse", "garner" Art Studio, drama studie; dans kollektiver "Elegance", "Motion", "Eylau", et ensemble af balsal dans, break-dance, pop vokal studie, klub, etnisk kultur, "Fun", folkemusik og pop ensembler, dukketeater, og mange andre.

Hvert år studerende hold af amatør tage aktiv del i den lyse, længe ventede, uforglemmelige begivenhed i livet for alle studerende - festivalen "Student Spring". Vindere tværministerielt fase repræsenterer universitetet i den regionale konkurrence "Student forår" og bliver ofte sine vindere og deltagere i alrussiske konkurrence, som finder sted i forskellige byer i Rusland.

Club munter og ressourcestærke Ssel også en af ​​de bedste i Saratov. KVN hold "Team af økonomi" i de seneste år er en regelmæssig finalist Saratov regional liga af KVN, efterår og forår kopper drik, vindere af "KVN på Volga" festival, deltagere i internationale festivaler i KVN i Sochi, vinderne af festivalen "russiske Student Spring".

God tradition blev afholdt på University of "Miss" Economy af konkurrencen. " Denne identifikation af de mest charmerende og yndefuld, den mest intelligente og talentfulde piger i gymnasiet. Vinderne af konkurrencen deltager i en regional skønhedskonkurrence "Frøken forår" og All-russiske konkurrence "Miss Rusland".

En af de mest sjove helligdage en studerende Tatiana dag. Det er en tradition at fejre dagen af ​​russiske studerende udmærkede sig i de sidste år, studerende og lærere fra University eksamensbeviser og takkede direktør for instituttet.

Der lægges særlig vægt på gymnasieelever i ritualet indledningsmeddelelsen. Den højtidelighed af denne begivenhed giver hilsen direktør freshmen og overdrage dem en symbolsk rekord bog.

Placeringer

Saratov

Address
89, Radischeva str.
410003 Saratov, Saratov Oblast, Rusland

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Programmer

Denne skole tilbyder også: