Princess Nourah Bint Abdulrahman University

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Introduktion til universitetet

Kvinderuddannelsen i Kongeriget Saudi-Arabien har fået stor opmærksomhed, og det har gjort det muligt for saudiske kvinder at gøre konkrete fremskridt hen imod at nå deres ambitioner og afsløre deres unikke på forskellige områder. Den saudiske kvinde er kommet frem, ikke kun lokalt, men også internationalt. Vi ser eksempler på saudiske kvinder inden for kultur og specialiseret forskning. Eksempler, der respekteres og anerkendes på internationale arenaer og inden for de forskellige fagområder, viser deres succes og deres værdighed, som konkurrerer med deres jævnaldrende i andre avancerede lande.

PNU er et af resultaterne af den opmærksomhed, der gives til kvindernes højere uddannelse. Denne opmærksomhed begyndte tidligt, da Det Generelle Præsidentskab for Uddannelse af Piger etablerede første kollegium for kvinder i 1390 AH, svarende til 1970 CE. Indvielsen af ​​flere gymnasier fulgte og nåede 102, lige fra universitetshøjskoler til mellemhøjskoler og samfundskollegier. Disse blev fordelt over 72 saudiske byer og omfattede 600.000 studerende.

I Riyadh alene er der seks gymnasier; nemlig College of Education for Liberal Arts Disciplines, College of Education for Scientific Disciplines, College of Education for the Development of Teachers, College of Social Services, College of Home Economics og College of Fine Arts.

I 1427 AH blev der udstedt en kongelig bekendtgørelse om oprettelsen af ​​det første universitet for kvinder i Riyad, under tilsyn af Ministeriet for Videregående Uddannelse. Dette omfattede de seks gymnasier i Riyadh, ud over en række nye kollegier etableret med henblik på kvinders uddannelse og udvikling i Kongeriget.

Universitetet blev indviet i 1428 AH med udnævnelsen af ​​sin første rektor, HH Dr. Al-Jawhara bint Fahd Al-Saud.

På onsdag den 29/10/1429 AH blev universitetet hædret med deputeringen af ​​de to hellige moskeerer, der udgjorde hjørnestenen på universitetets campus. Hans Majestæt på det tidspunkt så det bedst at ændre navnet til Princess Nourah Bint Abdulrahman University (PNU); Prinsesse Nourah er søster til grundlæggeren af ​​Kongeriget Saudi Arabien, den sene kong Abdul Aziz bin Abdulrahman.

Vision, Mission og Værdier

Vision:

At blive et styr på viden og etisk praksis for kvinder.

Mission:

At blive et omfattende universitet for kvinder, kendetegnet ved dets akademiske ledelse og videnskabelig forskning, der bidrager til at opbygge en vidensøkonomi med samfundsmæssige og internationale partnerskaber.

Værdier:

Loyalitet, integritet, selvtillid, ekspertise, sondring, engagement i kvalitet og professionalisme.

Placeringer

Riyadh

Address
Riyadh, Riyadh-provinsen, Saudi-Arabien