Faculty of Law and Business Studies Dr Lazar Vrkatić

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Om fakultetet

Dr. Lazar Vrkatic Fakultet for ret og erhvervsstudier er en akkrediteret institution for videregående uddannelser, der leverer studenterprogrammer inden for jura, engelsk sprog, sikkerhed og kriminalitetsvidenskab og forretningspsykologi. Der er også et kandidatuddannelse i psykoterapi.

119949_pexels-photo-1179804.jpeg

I løbet af mere end ti år har dets fremragende undervisningspersonale, moderne tilgang til undervisning og pleje af de studerende etableret fakultetet som en førende uafhængig akademisk institution i landet.

Det beskæftiger over 100 fuldtids- og deltidsprofessorer og assistenter i fem studieprogrammer. Studenterorganisationen har cirka 1400 fordelt mellem to undervisningscentre i Novi Sad og Nis. Siden 2006 er over 2.000 studerende uddannet fra fakultetet, og næsten halvdelen af dem har modtaget kandidatuddannelser.

Instruktion finder sted i overensstemmelse med Bologna-erklæringen. Vi dyrker princippet om at studere og arbejde i små grupper med vægt på praktisk anvendelse. Faciliteterne i Novi Sad og Nis er opdaterede og tilpasset behovene i de enkelte uddannelser.

Ud over regelmæssige klasser organiserer vi forskellige foredrag, fora og konferencer, der er til stor fordel ikke kun for vores studerende men for det bredere akademiske samfund. Fritidsaktiviteter har gjort fakultetet til et forum for udveksling af ideer, et sted, der tilskynder til videnskabelig tilgang, samtale og debat om vigtige sociale spørgsmål.

Indtil videre har fakultetet udgivet over hundrede lærebøger, monografier og tidsskrifter inden for samfundsvidenskab og humaniora.

Vores særlige fokus er på pleje af vores studerende. Vores mål er at give dem en uddannelse på topniveau, hjælpe dem med at nå deres fulde potentiale og forberede sig bedst muligt på deres fremtidige karriere.

Historie

Dr. Lazar Vrkatic fakultet for ret- og forretningsundersøgelser påbegyndte sin drift den 1. oktober 2006 i bygningen af den tidligere Privredna Banka AD i Novi Sad - på hjørnet af gaderne Miletic og Grckockolska. Professor Vrkatic's idé var, at en velrenommeret institution kun kunne huse i en bygning, der ville gøre retfærdigt mod dens mål og ambitioner. Valget faldt på en af de fineste nybarokke bygninger i Novi Sad. Oprindeligt blev kun venstreorienteret mod Grckoskolska Street lejet, men efterhånden som antallet af studerende steg, to år senere blev dette udvidet til at besætte hele bygningen.

Licenser til at deltage i uddannelse blev udstedt af Provinssekretariatet for videnskab og uddannelse. De forskellige studieprogrammer - Law, Business Psychology, Business Management, Corporate and Civilian Security Management og English Language fik alle licenser. Da disse imidlertid kun var gyldige indtil akkreditering, koncentrerede Fakultetet fra starten om at opnå kvaliteten, standarderne og niveauerne i undervisningen, der er fastsat i lov om videregående uddannelser. Indsatsen gav snart de ønskede resultater. Den 12. april 2008 udstedte Kommissionen for akkreditering og kvalitetssikring et akkrediteringscertifikat, hvilket gjorde fakultetet til den første private institution for videregående uddannelser i Serbien, efter at have opfyldt alle krav med hensyn til tekniske, akademiske og personalestandarder. Efter akkreditering som institution blev der også givet godkendelse til alle uddannelser på bachelor- og kandidatniveau.119950_pexels-photo-1925536.jpeg

Undervisning foregik også uden for fakultetshovedkvarteret: i Nis, hvor en bygning blev lejet på nr. 17 General Milojko Lesjanin Street beliggende i byens centrum. Parallelt med Novi Sad gik der forberedelser til akkreditering af den videregående uddannelsesenhed i Nis, som også blev akkrediteret som den første af sin art i landet.

Den underliggende idé for grundlæggeren, professor Vrkatic, var at sikre, at højtydende ville blive belønnet for deres indsats og således stimulere dem til yderligere bestræbelser, mens andre ville blive opmuntret til at se, at erhvervelse af viden var nyttig, ønskelig og kunne være rentabel. Samtidig blev der oprettet et prisordningssystem for indkommende nybegynder, det vil sige studerende med fremragende gymnasierekorder, der vælger at tilmelde sig fakultetet og andre, der kommer fra plejepleje eller børnehjem. Professor Vrkatic mente, at dette ville demonstrere, at fakultetet satte en værdi på det tidligere arbejde og engagement fra studerende, der havde bestræbt sig på at udmærke sig selv på gymnasiet.

Efter professor Vrkatic's tragiske død besluttede hans familie i juni 2008 at oprette et fundament i hans navn, der ville fortsætte hans banebrydende mission, bevare mindet om sit arbejde som akademikere og pædagoger og frem for alt ære hans menneskehed. Professor Dr. Lazar Vrkatic Foundation tildeler i dag tre typer stipendier: den første til de bedste gymnasiekandidater, den anden for de bedste studerende ved fakultetet og den tredje for de bedste kandidater fra Republikken Serbien inden for filosofi. Fonden har til hensigt at fremme professor Vrkatic's idealer, herunder hans tro på de unges store intellektuelle og kognitive potentiale gennem deres arbejde i uddannelse og træning, samtidig med at han tilskynder til viden og forskning som en måde til personlig forbedring og bidrager til bredere sociale og humanitære indsats. Stipendiecertifikater uddeles traditionelt på fakultetsdagen, den 12. februar.

119948_pexels-photo-1122865.jpeg

Da loven om videregående uddannelse forudser re-akkreditering hvert femte år, blev Dr. Lazar Vrkatic fakultet for ret og erhvervsstudier den første re-akkrediterede institution i Serbien den 21. juni 2013, mens den fik et komplet "nyt look". I begyndelsen af 2011 opstod det nemlig en mulighed, som ikke skulle gå glip af: Fakultetet svarede på et tilbud fra Intesa Bank om at købe bygningen i 76 Bulevar Oslobodjenja, så sommersemesteret for studieåret 2010/2011 begyndte i en ny, veludstyret bygning.

Fakultetet fungerede som en uafhængig institution for videregående uddannelser frem til 2014, da det blev besluttet at integrere det med Union University of Belgrade. Fordelen var gensidig - Universitetet hilste en prestigefyldt og hæderlig institution velkommen, og fakultetet overvinde de administrative problemer i forbindelse med dets navn.

Under re-akkrediteringscyklussen (2013-2015) udstedte Kommissionen for akkreditering og kvalitetssikring certifikater for bachelor- og kandidatuddannelser i følgende studieprogrammer: Jura, erhvervspsykologi, engelsk sprog og sikkerhed og kriminalitetsvidenskab, hvor sidstnævnte er re - akkrediteret under sit nye navn (tidligere Corporate and Civilian Security Management). Erhvervsøkonomi og psykoterapi blev akkrediteret senere og skal akkrediteres, når femårsperioden udløber.

Der gik også forberedelser til akkreditering af videnskabelige forskningsaktiviteter. Efter at have opfyldt kriterierne og betingelserne i reglerne for evaluering af videnskabeligt forskningsarbejde den 10. marts 2015 godkendte Udvalget for Akkreditering af videnskabelige forskningsorganisationer i Republikken Serbien fakultetet til forskningsarbejde inden for samfundsvidenskab og humaniora, specielt - Jura, psykologi, økonomi og engelsk sprog.

I løbet af de ti år, det eksisterede, tog 2.006 studerende kandidat med en BA-grad, hvoraf 891 modtog en kandidatgrad. Fakultetet har fortsat været i tæt kontakt med de fleste af dem, hvilket hjælper dem med at opbygge succesrige professionelle karrierer. Fakultetet har tilsluttet sig First Employment Service's første chanceprogram, som gør det muligt for de mest succesrige studerende at få indledende arbejdserfaring på den institution, hvorfra de udeksamineres.

For sit bidrag til samfundet inden for uddannelse og social aktivitet generelt har Dr. Lazar Vrkatic fakultet for ret og erhvervsstudier modtaget mange priser, blandt andet kaptajn Misa Anastasijevic charter, Ljubomir Ljuba Stojic Award, et brev med anerkendelse fra Serbiens nationalbank m.fl.

Endelig vurderer Dr. Lazar Vrkatic Fakultet for Juridisk og Erhvervsstudier, som reflekterer over de første ti år af dens eksistens, ikke at det er nået slutningen af sin vej "per Aspera ad Astra". Tværtimod bliver den nødt til at klare de mange udfordringer, der ligger foran os, men med tillid til dens evne til at overvinde dem og i den ånd, der har ledet det indtil videre.

Placeringer

Novi Sad

Address
Bulevar oslobođenja 76
21000 Novi Sad, Vojvodina, Serbien

Niš

Address
Vojvode Mišića 48
18000 Niš, Nišava District, Serbien

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Programmer