University of Economics in Bratislava

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Historie

Siden University of Economics in Bratislava har University of Economics in Bratislava gennemgået forskellige ændringer, hvad angår navn, fokus, indhold af studier samt organisationsstruktur.

Universitetets begyndelse dateres tilbage til oktober 1940, da handels- og industrikamre i byerne Bratislava, Banská Bystrica og Prešov etablerede et privat handelsskole i Bratislava (VOŠ), der fik status som en offentlig skole af regeringen .

Den kendsgerning, at i 1939 tjekkiske kollegier - bl.a. Handelsskolen i Prag, hvor også slovakiske studerende havde opnået økonomisk uddannelse - blev lukket, bidrog til nødvendigheden af ​​at etablere en skole med økonomisk fokus i Slovakiet . Handelsskolen i Bratislava brugte sit navn til slutningen af ​​akademiet 1944/45. Skolen blev nationaliseret og omdøbt til det slovakiske handelskammer ved dekret af det slovakiske nationale råd nr. 34/1945. Siden 1949 blev det kaldt College of Economic Sciences. Bekendtgørelse af regeringen Nr. 40/1952 ændrede navnet til College of Economics (VŠE). I henhold til loven fra det slovakiske nationale råd nr. 292/1992 af 28. april 1992 blev navnet ændret til University of Economics in Bratislava .

Skolens begyndelse har været forbundet med navne på væsentlige personligheder, såsom prof. Dr. Jur Hronec, prof. Július Pázman, prof. Vladimír Králiček, prof. Dr. Ladislav Cicvárek og andre. Takket være netop disse entusiaster blev fundamentet for den slovakiske økonomiske uddannelse lagt i 1940.

Handelskolen begyndte aktiviteten uden egne lokaler. Den pædagogiske proces fandt sted i lejede lokaler i forskellige dele af Bratislava. Med hjælp fra Handelskammeret i Bratislava var det muligt at købe to bygninger i Palisády-gaden til The College of Commerce.

Væsentlige forbedringer vedrørende lokaler kom i 1960, da College of Economics flyttede til en ny bygning ejet af Comenius University i Bratislava i Odbojárov street. Men nogle arbejdspladser forblev i de tidligere college lokaler i Palisády og Konventná street. Spørgsmålet om lokaler var fortsat hovedproblemet, derfor blev kollegiet tvunget til at foretage flere ændringer i placeringen af ​​sine arbejdspladser eller opbygge nye lokaler inden for campus i Odbojárov street

Den ubelejlige situation skulle løses ved at opbygge en ny campus for College of Economics i Bratislava-Petržalka i Dolnozemská cesta, der ville opfylde alle krav til undervisning, videnskab og forskning, indkvartering og catering inden for et enkelt kompleks. Konstruktionen begyndte i 1983. Fakultetet for nationaløkonomi og handelsfag flyttede til den første bygning, kaldet Výučba 1 (Undervisning 1), efter at den var færdig i 1991. Det Fakultet for Økonomisk Informatik, Det Erhvervsøkonomiske Fakultet og andre kollegiums arbejdspladser flyttede til den anden bygning, Výučba 2 (Undervisning 2) i 1996. Konstruktionen af ​​den nye universitetscampus i Petržalka gav University of Economics in Bratislava et respektabelt sæde, som det som en institution af slovakisk betydning fortjener med rette

Siden University of Economics in Bratislava har University of Economics in Bratislava uddannet mere end 100 tusind kandidater af hensyn til økonomisk videnskab, forretningspraksis og udvikling af den offentlige administration. De arbejder på alle områder af nationaløkonomien på alle niveauer af økonomisk forvaltning, hvoraf mange repræsenterer vores land med forskellige arbejdsstillinger i udlandet.

Over 8 tusinde studerende har i øjeblikket studeret på syv fakulteter i UE i Bratislava i forskellige typer studier. Mange af dem har fået udenlandske stipendier, hvilket viser godt niveau af deres forberedelse på University of Economics in Bratislava . En kandidat fra universitetet er en økonom, der pålægger generelle økonomiske teorier, styrker kendskabet til nationaløkonomisk politik, forretningsadministration, ledelse, markedsføring, økonomi, kvantitative metoder inden for økonomi, informatik, lov og andre discipliner, der anvendes i økonomiske praksisser og er kunne kommunikere på mindst to verdenssprog. En kandidat fra universitetet er en person, der efter at have tiltrådt arbejdsmarkedet, er en fleksibel og konstant lærer, der fortsat erhverver nødvendige arbejdsvaner samt ny teoretisk viden om emnet for arbejde i første omgang.

Grunddokumentet om økonomiens fungerende og juridiske status siden 1990 har været statutten for University of Economics in Bratislava . Det blev opdateret efter vedtagelsen af ​​ændringen af ​​Higher Education Act i 1996. Ifølge statutten er det universitetsøkonomiske mission at yde universitetsuddannelse og udvikle viden på grundlag af kreativ videnskabelig forskning inden for økonomi, humaniora og social videnskaber. Universitetets højeste selvstyrende organ er akademisk senat. Den akademiske senat består af valgte medlemmer, der tegner sig for UEBA's akademiske samfund, som de repræsenterer. UEBA's akademiske fællesskab, der består af lærere, videnskabelige og forskningsarbejde, specialister med universitetsgrad og studerende, vælger den akademiske senat. Den akademiske instans under ledelse af rektor som formand kaldes Videnskabelige Bestyrelse. Videnskabelige bestyrelsens mission og kompetencer bestemmes af statutten University of Economics in Bratislava . Den højeste repræsentant for universitetet og dets lovbestemte stedfortræder er rektor. Rektorens kollegium og UEBA's ledelse er rektorens rådgivende organer.

Mission

UEBA er en del af det europæiske område for videregående uddannelse og det fælles europæiske forskningsrum (ERA). Som en del af denne integration er dens opgave at yde en kvalitetshøj uddannelse på alle tre niveauer af universitetsstudier i komplekset af økonomiske og ledelsesmæssige læseplaner og udvalgte uddannelser inden for humaniora og informatik, for at udvikle viden baseret på kreativitetens frihed videnskabelig forskning inden for økonomi, informatik, humaniora og samfundsvidenskab og dermed bidrage til udviklingen af ​​vidensamfundet i Slovakiet og i det europæiske område.

Vision af universitetet

Den UEBA, som allerede har bekræftet og styrket sin stilling som leder inden for videregående uddannelse og forskning inden for økonomi og ledelse i Slovakiet, vil være i år 2019 baseret på det dokumenterede niveau og kvaliteten af ​​uddannelse, intensitet og kvalitet af forskningen succesen for sine kandidater på arbejdsmarkedet, især i Slovakiet og EU, om det aktive samarbejde med den socioøkonomiske praksis med henblik på at fremme gensidig fordelagtig videnoverførsel ved at skabe et kvalitets- og effektivt netværk af internationale relationer opnåelse af prestigefyldte tegn på kvalitet baseret på resultaterne af den nationale komplekse akkreditering af sine aktiviteter og de foreløbige resultater af den internationale akkreditering i systemet AACSB samt udseende og effektiv kommunikation af de opnåede resultater i et miljø af relevant samfund, opfattet og anerkendt som et moderne og dynamisk universitet, der kan sammenlignes med store og generelt respekterede institutioner af høj uddannelse og lignende faglig orientering i det mindste i regionen Centraleuropa med et højt fagligt og videnskabeligt niveau, der afspejler det sociale ansvar, der manifesterer sig i konkrete projekter for samarbejde med institutioner og organisationer i Slovakiet og i udlandet.

Principper og værdier

Ved udøvelsen af ​​sin mission anvender universitetet følgende principper for funktion:

 1. Socialt ansvar i forhold til Slovakiet og til fremmede lande
 2. Akademisk ekspertise og kvalitet på alle områder
 3. Internationalisering af aktiviteterne

UEBA proklamerer Magna Charta Universitatums værdier og principper. Hertil kommer, at universitetet støtter og værdsætter:

 • moralsk integritet,
 • bevidsthed om det sociale ansvar og dets aktive gennemførelse
 • anvende sans for pligt, ydeevne og kvalitet på arbejdspladsen og studere,
 • loyal holdning til universitetet, det institutionelle fællesskab og det offentlige forsvar af sine interesser,
 • udøvelsen af ​​løbende personlig udvikling og livslang læring uden sondring af stilling på universitetet,
 • innovation og kreativitet, en følelse af samarbejde,
 • overholdelse af principperne om faglig etik i forhold til universitetet såvel som til det eksterne miljø,
 • interpersonel empati, gensidig respekt og tolerance, vilje til at lede konstruktiv dialog og diskussion.

Strategiske mål

 • på nationalt plan at fremme universitetet som et universitet, der fremmer sin forskningskarakter
 • at internationalisere universitetet som en institution, der opfylder internationale standarder på alle områder af dets aktiviteter.

Universitetsprioriteter

 • løbende forbedring af kvaliteten i alle aktiviteter i overensstemmelse med internationale standarder,
 • internationalisering af universitetets uddannelse, videnskab, forskning og andre aktiviteter ved at aktivere partnerskaber og netværk,
 • at intensivere forbindelserne med nationale og internationale organer, institutioner og organisationer i staten og den offentlige sektor, økonomiske og sociale praksis,
 • At skabe og fremme et kreativt arbejdsmiljø og en atmosfære, at opbygge, opmuntre og uddybe peer-to-peer-relationer mellem medarbejdere og mellem universitetets medarbejdere og studerende,
 • at forbedre intern og ekstern kommunikation af universitetet og relæet på feedback fra de relevante grupper.
Denne skole tilbyder programmer i:
 • Engelsk

Se MSc » Se Naturvidenskabelige bachelorstudier »

Studier

Denne skole tilbyder også:

MSc

Master i General Management

på universitet Fuldtid 2 år September 2019 Slovakiet Petržalka

Vores MGM-program er for dem, der overvejer karriere i mellem og højere ledelse. Den tilbyder grundig akademisk grundforbindelse i strategisk og international ledelse og giver dig afgørende lederskabskompetence til at styre store grupper af mennesker i forskellige forretnings- og kulturelle rammer. Du vil være klar til at træffe informerede og ansvarlige ledelsesbeslutninger og starte din karriere i stort set alle ledelsesområder fra rådgivning og udvikling til projektledelse, menneskelige ressourcer og rekruttering. [+]

Oversigt

Vores MGM-program er for dem, der overvejer karriere i mellem og højere ledelse. Den tilbyder grundig akademisk grundforbindelse i strategisk og international ledelse og giver dig afgørende lederskabskompetence til at styre store grupper af mennesker i forskellige forretnings- og kulturelle rammer. Du vil være klar til at træffe informerede og ansvarlige ledelsesbeslutninger og starte din karriere i stort set alle ledelsesområder fra rådgivning og udvikling til projektledelse, menneskelige ressourcer og rekruttering.

Programstruktur

Studieordningens læseplan består af obligatoriske og valgfrie kurser. De obligatoriske kurser vil give dig et stærkt fundament i kerne discipliner en velbevandret leder skal beherske: økonomi, økonomi, ledelse, regnskab og fremmedsprog. De valgfrie kurser vil give dig en mulighed for at udvide din viden ved en række specialiseringer. Du kan også vælge mellem et udvalg af valgfrie kurser for at berige din studieoplevelse med forskellige perspektiver.... [-]


Master i Global Finance

på universitet Fuldtid 2 år September 2019 Slovakiet Petržalka

MGF er vores svar til dem, der er velbevidste om vigtigheden af ​​nye markeder i dagens verdensøkonomi. Drevet af erfarne internationale fakulteter, vil det give dig en dyb forståelse af globale finansielle trends og analytiske værktøjer, der er nødvendige for at kunne tage ansvarlige og vellykkede økonomiske beslutninger i en global sammenhæng. Programmet er designet til at forberede førende fagfolk inden for finansiering, bank og rådgivning. [+]

Oversigt

MGF er vores svar til dem, der er velbevidste om vigtigheden af ​​nye markeder i dagens verdensøkonomi. Drevet af erfarne internationale fakulteter, vil det give dig en dyb forståelse af globale finansielle trends og analytiske værktøjer, der er nødvendige for at kunne tage ansvarlige og vellykkede økonomiske beslutninger i en global sammenhæng. Programmet er designet til at forberede førende fagfolk inden for finansiering, bank og rådgivning.

Programstruktur

Studieordningens læseplan består af obligatoriske og valgfrie kurser. De obligatoriske kurser giver dig en stærk grundforbindelse i mikroøkonomi, økonomi, beskatning og kontrol. Dernæst får du mulighed for at specialisere efter dine ønsker at vælge nogle af valgfagene. Du kan også vælge mellem et udvalg af valgfrie kurser eller at bruge op til to semestre hos et af vores partneruniversiteter i udlandet.... [-]


Master i International Finance

på universitet Fuldtid 2 år September 2019 Slovakiet Petržalka

Er du stærk på tysk og ønsker at bruge alle de muligheder, som tysktalende verden har at byde på i erhvervslivet og økonomien? Vores tysk-uddannede program giver dig mulighed for at opbygge en solid base i regnskabs-, corporate finance og kapitalmarkeder. IFM-kandidater er meget eftertragtede af finansierings- og offentlige administrationsinstitutioner og har en stor fordel ved ansøgning om stillinger i tysktalende lande. [+]

Oversigt

Er du stærk på tysk og ønsker at bruge alle de muligheder, som tysktalende verden har at byde på i erhvervslivet og økonomien? Vores tysk-uddannede program giver dig mulighed for at opbygge en solid base i regnskabs-, corporate finance og kapitalmarkeder. IFM-kandidater er meget eftertragtede af finansierings- og offentlige administrationsinstitutioner og har en stor fordel ved ansøgning om stillinger i tysktalende lande.

Programstruktur

Studieordningens læseplan består af obligatoriske og valgfrie kurser. De obligatoriske kurser vil give dig et stærkt fundament i kerne discipliner en velbevandret leder skal beherske: økonomi, økonomi, ledelse, regnskab og fremmedsprog. De valgfrie kurser vil give dig en mulighed for at udvide din viden ved en række specialiseringer. Du kan også vælge mellem et udvalg af valgfrie kurser for at berige din studieoplevelse med forskellige perspektiver.... [-]


Master i Sales Management

på universitet Fuldtid 2 år September 2019 Slovakiet Petržalka

MSM er et franskuddannet program, der giver dig mulighed for at få viden og forbedre dine færdigheder inden for business, salg og marketing. Du får mulighed for at få et eksamensbevis fra to universiteter: en kandidatgrad fra universitetet for økonomi i Bratislava og master 1-diplom (ledelsespor) eller master 2-diplom (økonomisk forvaltning og europæisk spor) i europæiske studier uddelt af vores partner, universitetet i lorrainien. Hvis du ønsker at opbygge en vellykket international karriere, og fransk er din passion, så er MSM det rigtige valg for dig. [+]

Oversigt

MSM er et franskuddannet program, der giver dig mulighed for at få viden og forbedre dine færdigheder inden for business, salg og marketing. Du får mulighed for at få et eksamensbevis fra to universiteter: en kandidatgrad fra universitetet for økonomi i Bratislava og master 1-diplom (ledelsespor) eller master 2-diplom (økonomisk forvaltning og europæisk spor) i europæiske studier uddelt af vores partner, universitetet i lorrainien. Hvis du ønsker at opbygge en vellykket international karriere, og fransk er din passion, så er MSM det rigtige valg for dig.

Programstruktur

Studieordningens læseplan består af obligatoriske og valgfrie kurser. Dem, der ønsker at få den anden grad fra universitetet i Lorraine, skal tage yderligere specialiseringskurser. Disse undervises i samarbejde med det slovakisk-franske universitetsinstitut ved universitetet i Lorraine fakultet og kræver ikke studere i udlandet.... [-]


Master i økonomisk diplomati

på universitet Fuldtid 2 år September 2019 Slovakiet Petržalka

Et unikt program, der kombinerer økonomi og politik, bruger EDIPS innovative læringsmetoder til at give dig en dyb forståelse af dynamiske udviklinger i verden i dag. Programmet er designet til at forberede kompetente beslutningstagere til private virksomheder og statslige institutioner, medier og ngo'er, der ønsker at starte deres karriere internationalt. [+]

Oversigt

Et unikt program, der kombinerer økonomi og politik, bruger EDIPS innovative læringsmetoder til at give dig en dyb forståelse af dynamiske udviklinger i verden i dag. Programmet er designet til at forberede kompetente beslutningstagere til private virksomheder og statslige institutioner, medier og ngo'er, der ønsker at starte deres karriere internationalt.

Programstruktur

Studieordningens læseplan består af obligatoriske og valgfrie kurser. De obligatoriske kurser vil give dig et stærkt fundament i kerne discipliner en velbevandst diplomat og international økonom skal beherske: økonomi, økonomi, ledelse, diplomati, internationale relationer og fremmedsprog. De valgfrie kurser vil give dig en mulighed for at udvide din viden ved en række specialiseringer. Du kan også vælge mellem et udvalg af valgfrie kurser for at berige din studieoplevelse med forskellige perspektiver.... [-]


Kontakt

University of Economics in Bratlislava

Hjemmeside https://admission.euba.sk/
Telefon +421 2 6729 5514