Læs den officielle beskrivelse

Umeå Universitet, Umeå Institut for Design

Umeå Institut for Design tilbyder fem akademiske programmer, der udelukkende fokuserer på industrielt design og beslægtede specialiseringer. Programmer spænder fra bachelor til master og ph.d.-niveauer. Vi tilbyder konkurrencedygtige, professionelle og internationale industrielle uddannelsesprogrammer understøttet af exceptionelle tekniske faciliteter og ressourcer.

Instituttet er organiseret inden for Det Naturvidenskabelige Fakultet ved Umeå Universitet .

Bacheloruddannelse


Instituttet tilbyder et treårigt industrielt designprogram, der fører til en bachelorgrad på 180 ECTS-point.

Dette program er kørt på svensk og har ingen studieafgift.

Master programmer


På kandidatniveau er der tre internationalt orienterede og specialiserede toårige programmer, der fører til en kandidatgrad på 120 ECTS-point.

De tre discipliner er:

  • Avanceret produktdesign
  • Interaktionsdesign
  • Transport Design

Masteruddannelserne køres på engelsk og er åbne for internationale studerende.

Internationale studerende


Studerende fra hele verden er i øjeblikket indskrevet i vores kandidatuddannelser, der skaber en unik blanding af kreativ energi og tværkulturel berigelse.

I øjeblikket har vi studerende fra 29 lande, herunder Norge, Canada, Danmark, Storbritannien, Indien, Tyrkiet, Japan, Brasilien, Mexico, Sverige, Finland, Korea, Kina, Tyskland og USA.

Mere end halvdelen af ​​MA-studerende kommer fra andre lande end Sverige. Ca. 30% af alle vores studerende er kvinder.

Samarbejde med industrien


I alle fire programmer samarbejder instituttet regelmæssigt med en række virksomheder og organisationer, herunder Saab, Volvo Trucks, Volvo Cars, Ericsson, Nokia, ABB, Electrolux og Husqvarna, hvoraf flere også er stærkt involveret i instituttets forskningsprogrammer.

Enkeltfagskurser


Umeå Institut for Design tilbyder også en række enkeltfag kurser inden for industrielt design og beslægtede emner, og disse kurser er tilgængelige for studerende fra andre afdelinger på universitetet.

Forskning og ph.d.-studier


Instituttet har gennem en årrække gennemført anvendt forskning og udviklingsarbejde, der er organiseret i to områder: Interaction Design Lab (IDL) og Volvo Research Program (SET). Siden efteråret 2001 tilbyder vi også ph.d.-studier inden for industrielt design.

Programmer undervist i:
  • Engelsk

Denne skole tilbyder også:

MA

Umeå Institute of Design - Umeå University

Den MA i Advanced Product Design-programmet er en løsning drevet undervisning, der fokuserer på den avancerede behandling af design - ved hjælp af brugerundersøgelser, id ... [+]

MA i Advanced Product Design

Masters program, 120 ECTS-point

Da innovation og nye teknologier bliver mere markant i designprocessen, er den industrielle designer rolle som koordinator for problemløsning proces bliver mere vigtigt. De stigende kompleksitet og krav til tværfaglig teamwork i produktudviklingsprocessen kræver en mere holistisk tilgang, som er en af ​​de moderne industrielle designeres største attributter, og grundlaget for Avanceret Product Design-programmet.

Advanced Product Design-programmet er en løsning drevet undervisning, der fokuserer på den avancerede behandling af design - ved hjælp af brugerundersøgelser, identifikation og analyse problem, nye teknologier og materialer, og frem for alt, en vægt på innovativ og nytænkning - at finde den bedste mulig løsning for et givet problem eller identificeret design muligheder.... [-]

Sverige Umeå
September 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Umeå Institute of Design - Umeå University

Den MA i Interaction Design Programme beskæftiger sig med forholdet mellem mennesker og informationsteknologi med særlig fokus på samspillet mellem produkt og bruger. ... [+]

MA i Interaction Design

Masters program, 120 ECTS-point

Udviklingen i informationsteknologi har udfordret industriel design tradition ved at kræve et skift i fokus fra tanken om "produkt-som-objekt" i retning af begrebet "produkt-as-event", hvor de dynamiske og interaktive kvaliteter af produkter og ydelser skal være forstås bedre i forbindelse med menneskelig adfærd. Dette skift af fokus har inspireret os til at udvikle vores Interaction Design-programmet og til at iværksætte nye forskningsområder på designområdet.

Vores Interaction Design Programme beskæftiger sig med forholdet mellem mennesker og informationsteknologi med særlig fokus på samspillet mellem produkt og bruger. Vi ser disciplinen Interaction Design som evnen til at designe både kognitive og fysiske interface og integrere dem i en vellykket helhed. Vores mål er at gøre det muligt for designere at skabe bæredygtige, forståelige og behagelige oplysninger baserede produkter, tjenester og miljøer.... [-]

Sverige Umeå
September 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Umeå Institute of Design - Umeå University

Den MA i Transport Design-programmet er enestående i sin rækkevidde af interesse, der beskæftiger sig med hele transport feltet design i samarbejde med industrien. Studer ... [+]

MA i Transport Design

Masters program, 120 ECTS-point

I løbet af sidste århundrede manden er kommet til at afhænge af transport som en social og livsstil nødvendighed. Verden har udviklet sig med ønsket om og behovet for at benytte køretøjer. Biler, for eksempel, er blevet en integreret del af vores kultur.

Vores Transport Design-programmet er enestående i sin rækkevidde af interesse, der beskæftiger sig med hele transport feltet design i samarbejde med industrien. Studerende er uddannet til at have et åbent sind på både konceptuelle ideer og detaljerede realistiske designløsninger. De opfordres til at have en afbalanceret tænkning proces, hvor form og funktion arbejder sammen.... [-]

Sverige Umeå
September 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Location address
Umeå Institute of Design
Umeå University
Östra Strandgatan 30

Umeå, Västerbotten Amt, SE-903 33 SE
Social Media