Umeå University Faculty of Medicine

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Om os

I mere end et halvt århundrede har Umeå Universitet udviklet sig som den førende destination for videregående uddannelse i Nordsverige. I hele vores stolte historie har vi fortsat forpligtet os til at levere et undervisnings- og forskningsmiljø i verdensklasse, der præget af ekspertise, innovation, åbenhed og mangfoldighed.

  • Formelt oprettet i 1965
  • 34.000 indskrevne studerende
  • 60 nationaliteter repræsenteret
  • 40 internationale uddannelser
  • UID klassificeret som bedste designskole i verden
  • Over 900 udvekslingsaftaler
rawpixel / Unsplash

Fakta og tal

Vidste du, at Umeå Universitet blev Sveriges femte universitet? Det blev til stor del opnået med Gösta Skoglunds markedsføringsindsats, en lokalpolitiker og medlem af det svenske parlament fra 1940-1970.

  • Formelt oprettet i 1965
  • 33.979 indskrevne studerende
  • Over 60 nationaliteter

Politikerne måtte vælge mellem Härnösand og Umeå. De besluttede på Umeå i 1963 og ændrede byens historie.

I 1956 var det tandskolen, der førte vejen til videregående uddannelse i Umeå. I 1958 lancerede Umeå et undervisningssygehus. Og i 1963 blev der besluttet at etablere et universitet i Umeå, og Umeå Universitet blev indviet den 17. september 1965 af den daværende kong Gustav VI Adolf.

I 1965 var der kun ca. 2.000 studerende. I dag er antallet af studerende - inklusive dem på postgraduate niveau - cirka 32.000. Mange af disse studerende tager kurser via fjernundervisning eller onlineindlæring. Derudover er der 2.113 lærere og forskere ansat ved universitetet.

Marcelo Leal / Unsplash

Vision og strategier

Umeå Universitets vision er at have en stærk international stilling som et af Sveriges førende universiteter, og at universitetet vil have udviklet samspil mellem forskning, uddannelse, samarbejde og innovation, der udfordrer grænser og spiller en afgørende rolle i den regionale udvikling.

Studerende og medarbejdere vil have unikke muligheder for faglig og personlig udvikling, samtidig med at samfundet får ny viden og kreative mennesker, både lokalt og globalt.

Placeringer

Umeå

Umea University Faculty of Medicine

Telefonnummer
+46 90-786 50 00

Programmer

Denne skole tilbyder også: