Læs den officielle beskrivelse

Om os

Det østlige og sydlige afrikanske ledelsesinstitut (ESAMI) er et mellemstatsligt regionalt ledelsesudviklingscenter. ESAMI's hovedkontor ligger i Arusha, Tanzania.

Instituttet blev oprettet med det primære mål at give regionen et uddannet personale inden for en række kritiske områder, herunder politikstyring, transportstyring, økonomistyring, informationsteknologiledelse, sundhedsstyring, human resource management, projektledelse, energi- og miljøstyring og kønsledelse blandt andre.

Fokuset var at uddanne mellemled til seniorledere fra regionen for at forbedre deres ledelsesmæssige præstation under hensyntagen til de globale problemer, men med et regionalt fokus relevant for det afrikanske miljø.

ESAMIs mandat, mission, vision og filosofi

Det østlige og sydlige afrikanske ledelsesinstitut (ESAMI) er et panafrikansk regionalt ledelsesudviklingscenter, der ejes af ti medlemsregeringer fra den østlige og sydlige afrikanske region. Disse er Kenya, Malawi, Mozambique, Namibia, Seychellerne, Swaziland, Tanzania, Uganda, Zambia og Zimbabwe. Det er en service- og markedsorienteret institution, der tilbyder specialiseret ledelsestræning på højt plan, konsulentbistand, uddannelsesprogrammer og aktionsorienterede ledelsesforskningstjenester. Andre lande, der regelmæssigt deltager i ESAMI's udviklingsprogrammer, omfatter Lesotho, Botswana, Sydafrika, Angola, Rwanda, Sierra Leone, Nigeria, Eritrea, Elfenbenskysten, Liberia, Ghana, Gambia, Sudan, Etiopien og Burkina Faso.

I maj 1997 udpegede FN's Økonomiske Kommission for Afrika officielt ESAMI som Det Afrikanske Centres of Excellence i Management Development. Denne anerkendelse har nødvendiggjort, at ESAMI udvider sine tjenester til alle lande i Afrika. For at imødekomme Afrikas ledelsesudfordring i det nye årtusinde tilbyder ESAMI fortsat højkvalitets, kundecentrerede udviklingsudviklingsinterventioner i hele Afrika.

Mandat

ESAMI's mandat er at forbedre effektiviteten af ​​offentlige, private og internationale organisationer i Afrika. Dette vil ske gennem:

 • Ledelsestræning og uddannelse;
 • Konsulentrådgivning og rådgivning;
 • Ledelsesforskning, vidensgenerering og publikationer;
 • Fremme af bedste praksis i ledelsen.

Vision

I 2020 er ESAMI et internationalt anerkendt ledelses- og business transformationscenter

Mission

Vores mission er at transformere institutioner gennem ledelsesudvikling, innovativ uddannelse, ledelsestræning, ny videngenerering og rådgivning.

Vores univers af kunder vil være private, offentlige, private og internationale organisationer.

ESAMI: Tidligere og nutidige

Siden etableringen i 1980 har ESAMI ydet betydelige bidrag inden for menneskelige ressourcer og ledelsesudvikling i regionen. Dets rolle som et førende regionalt ledelsesudviklingsinstitut har udvidet sig væsentligt som et resultat af øget efterspørgsel fra kunder fra lande i regionen og videre. Hidtil har over 75, 000 mellem- og topniveau personale i regeringen deltog i offentlige ledelsesudviklingsprogrammer, der tilbydes af instituttet, offentlige, private og civile organisationer.

ESAMI's strategiske kraft

ESAMI-programmer er baseret på klientens nye behov i hele kontinentet. Instituttet har fortsat sørget for, at programmerne nyder godt af forskning udført i form af behovs vurdering og deltagernes feedback. Programvurdering, sporingsundersøgelser og konsekvensanalyser udgør en vigtig del af ESAMIs trænings- og kapacitetsopbygningsproces. De uddannelsesprogrammer, der præsenteres i dette prospekt, vil have en stærk sammenhæng mellem ledelse og præstationsforbedring på individuel og organisatorisk plan.

Skræddersyede programmer vil blive gennemført for at løse klientens specifikke problemer og problemer. Disse udføres normalt på anmodning og på steder og datoer, der er bekvemme for kunden.

ESAMI lancerede et Executive MBA-program, der har vist sig at være ret succesfuldt. Til dato står Business School-tilmelding på 3600 studerende fordelt på ti campusser i Afrika.

ESAMI har også introduceret certifikat-, diplom- og bacheloruddannelser i erhvervsøkonomi.

ESAMIs evne og sammenligningsfordele

Som et ledelsesudviklingscenter har ESAMI været et konvergerende center, hvor folk fra forskellige lande mødes for at dele og udveksle erfaringer i en regional ramme. Instituttet har til formål at forbedre denne interaktion for at lette forbedringer i ledelsesmæssige præstationer og effektivitet hos klientorganisationer. Som en af ​​de største regionale institutioner i Afrika og en førende inden for ledelsesudvikling er ESAMIs kapacitet i høj grad indvækst i følgende kvaliteter:

 • Dens kerne af forskellige, indfødte, højtuddannede og erfarne fagfolk, der forstår de lande, de arbejder med godt
 • En vellykket institution, som forvaltes af afrikanske fagfolk, der kender det afrikanske miljø og er forpligtet til at yde service.
 • ESAMIs brede og fleksible mandat styret af et dynamisk styrelsesråd
 • ESAMIs grad af økonomisk selvforsyning fra trænings- og konsulentindtægter, som ikke afhænger af tilskud til overlevelse
 • Et personale med vilje og engagement til effektiv forbedring og innovation.
 • ESAMIs evne til hurtigt at udnytte sit faglige personale, der suppleres af et netværk af feltkontorer tæt på sine kunder
 • Et væld af erfaringer opnået gennem årene fra interaktioner med en kundekreds med varierede baggrunde og lande
 • Et netværk af institutionelle og individuelle kontakter
 • Fleksibilitet og beredskab til at justere i overensstemmelse med de skiftende omgivelser og forventninger
 • Regional smag og karakter til at matche instituttets aktiviteter og reagere hurtigt på specifikke krav, bekymringer og prioriteter.
Programmer undervist i:
 • Engelsk

Denne skole tilbyder også:

Ledelseskurser

Esami Business School

Programmet er struktureret på en sådan måde at kombinere læringsaktiviteter på stedet med off-site aktiviteter. De intensive læringsaktiviteter på stedet foregår af forbe ... [+]

mål

Programmet er designet til at gavne individuelle, organisationer og hele samfundet i Afrika. Iværksætteraktiviteter er stærkt fremme verden over. I ethvert samfund kan behovet for ny forretning ikke overskrides. Eksisterende organisationer kræver også kreative ideer og innovationer, der vil gøre dem i stand til at udnytte og udvikle nye forretningsmæssige tilgange såvel som udvidelse, diversificering og forbedring af konkurrencevilkår. Alt dette er karrieremuligheder for studerende i dette program.

Programstruktur

Programmet er struktureret på en sådan måde at kombinere læringsaktiviteter på stedet med off-site aktiviteter. De intensive læringsaktiviteter på stedet foregår af forberedende læsning og beslægtede øvelser til indsendelse til skolen. Der er også post-session opfølgningsarbejde, der involverer aktiviteter som problemløsende opgave, papirskrivning baseret på feltforskning og uafhængig læsning.... [-]

Tanzania Arusha Kenya Nairobi Dar es Salaam Zambia Lusaka Uganda Kampala Namibia Windhoek Swaziland Mbabane Zimbabwe Harare Mozambique Maputo Malawi Lilongwe  + 15 Mere
Februar 2020
Engelsk
Deltid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Esami Business School

Aften-MPA-programmet er specielt designet til ledelsesledere, der arbejder i den offentlige sektor. Det giver mulighed for udvikling af junior og senior ledere, der er en ... [+]

Struktur

Aften-MPA-programmet er specielt designet til ledelsesledere, der arbejder i den offentlige sektor. Det giver mulighed for udvikling af junior og senior ledere, der er en del af successionsplanen for ledende lederskab.

MPA-programmerne tilbydes om aftenen fra kl. 17.00 til 22.00. Klasser løber i to til tre uger i hver anden og en halv til tre måneder.

Programlokaler

Aftenklassen MPA tilbydes i ESAMI-medlemslandene på følgende steder: - Arusha, Dar es Salaam og Mwanza, Tanzania; Nairobi, Kenya; Kampala, Uganda; Lusaka, Zambia; Lilongwe og Blantyre, Malawi; Harare, Zimbabwe; Windhoek og Oshakati, Namibia; Mbabane, Swaziland; Maputo, Mozambique; Mahe, Seychellerne.

Gebyrstruktur... [-]
Tanzania Arusha Kenya Nairobi Dar es Salaam Zambia Lusaka Uganda Kampala Namibia Windhoek Swaziland Mbabane Zimbabwe Harare Mozambique Maputo Malawi Lilongwe  + 15 Mere
Februar 2020
Engelsk
2 år
på universitet
Læs mere på dansk

MSc

Esami Business School

Dette program sigter mod at imødekomme de voksende behov hos de afrikanske offentlige og private virksomheder inden for projektledelse. Investorer og ledere bliver mere b ... [+]

Struktur

Dette program sigter mod at imødekomme de voksende behov hos de afrikanske offentlige og private virksomheder inden for projektledelse. Investorer og ledere bliver mere bekymrede over brugen af ​​knappe og ofte vanskelige at mobilisere finansielle ressourcer. I mellemtiden er der sket en stigning i efterspørgslen efter og forvaltning af offentlige og private investeringer i høj kvalitet. Dette kursus vil udvikle en dybdegående forståelse af forskellige tilgange til udviklingsplanlægning og økonomiske politiske spørgsmål med grundig uddannelse i teknikker til planlægning, design og økonomisk analyse af afrikanske udviklingsprojekter og programmer. Der er stor vægt på problemstillinger og analytiske teknikker i forbindelse med valg i projektdesign og costbenefitanalyse. Miljøanalyser vil blive behandlet detaljeret for at afspejle behovet for bedre forvaltning af naturressourcerne.... [-]

Tanzania Arusha Kenya Nairobi Dar es Salaam Zambia Lusaka Uganda Kampala Namibia Windhoek Swaziland Mbabane Zimbabwe Harare Mozambique Maputo Malawi Lilongwe  + 15 Mere
Februar 2020
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Esami Business School
Address
Headquarters P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia
Arusha, Arusha Region, Tanzania
Hjemmeside
Telefonnummer
+255 27 297 0070/1/2/3
ESAMI KENYA
Address
ESAMI KENYA 4th Floor International House P. O. Box 566628 – 00200
Nairobi, Nairobi County, Kenya
Hjemmeside
Telefonnummer
+254 20 222 8233
ESAMI DAR ES SALAAM
Address
ESAMI DAR ES SALAAM 3rd Floor, NIC Investment House P.O. Box 22290
Dar es Salaam, Dar es Salaam, Tanzania
Hjemmeside
Telefonnummer
+255 22 211 2670/ 213 5046
ESAMI - ZAMBIA
Address
ESAMI - ZAMBIA 2ND Floor, Superannuation House Ben Bella Road P.O. Box 32132
Lusaka, Lusaka-provinsen, Zambia
Hjemmeside
Telefonnummer
+260 211 222937
ESAMI – UGANDA
Address
ESAMI – UGANDA ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road P.O. Box 824
Kampala, Central Region, Uganda
Hjemmeside
Telefonnummer
+256 41 4 254 222 / 343 397
ESAMI – NAMIBIA
Address
ESAMI – NAMIBIA Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma HIDAS Centre P.O. Box 1836,
9000 Windhoek, Khomas-regionen, Namibia
Hjemmeside
Telefonnummer
+264 61 236 965/6
ESAMI – eSWATINI
Address
ESAMI – eSWATINI 3RD Floor, Lilunga House Somhlolo Rd P.O. Box 4234
Mbabane, Hhohho Region, Swaziland
Hjemmeside
Telefonnummer
+268 240 48494
ESAMI – ZIMBABWE
Address
ESAMI – ZIMBABWE 6 Bantry Road, Alexandra Park P.O. Box 2627
Harare, Harare-provinsen, Zimbabwe
Hjemmeside
Telefonnummer
+263 242 744364/ 744935
ESAMI MOZAMBIQUE
Address
ESAMI MOZAMBIQUE No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere P.O. Box 2077
Maputo, Maputo, Mozambique
Hjemmeside
Telefonnummer
+ 258 21 487375
ESAMI MALAWI
Address
ESAMI MALAWI 1st Floor, Development House, City Centre P.O. Box 31127 Lilongwe 3
Lilongwe, Central Region, Malawi
Hjemmeside
Telefonnummer
+265 1 774423/770253