FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Film- og tv-skole (FAMU)

Film- og tv-skolen (FAMU) er en integreret del af The Academy of Performing Arts, der blev grundlagt efter Anden Verdenskrig, i 1947. Det er den femte ældste filmskole i verden. Dens kandidater omfatter mange indflydelsesrige filmskabere og manusforfattere.

Studier hos Famu = Filmskabelse Skrive faglige discipliner

FAMU International har forskellige programmer på engelsk, fra en til seks uger sommer workshops til et semester programmer organiseret i udlandet til etårige programmer til fulde kandidatuddannelser.

Hvert program består af en varierende andel af praktisk filmskabelse, skrivefærdigheder forbundet med praktiske processer og akademiske discipliner relateret til det audiovisuelle område med deres refleksioner og metoder. Hvert program har forskellige betingelser for optagelse.

At studere hos FAMU betyder også at bruge dit liv i hjertet af en af de smukkeste byer i verden. Prag er et vidunderligt sted for elevens liv, fuld af kultur og sjov. Mindre end 5 timer fra Wien / Berlin / München / Budapest og andre store byer i Centraleuropa.

Historie

1960'erne var måske den mest strålende periode i historien om både tjekkisk biograf og FAMU. Eleverne og professorerne tilbød de mest progressive og udfordrende ideer til tidenes overordnede sociale diskurs.

Efter besættelsen af Tjekkoslovakiet i august 1968 måtte flere FAMU professorer og kandidater forlade landet, blandt dem Miloš Forman eller Frank Daniel. Nogle af dem bidrog til udviklingen af filmkunst og industri i verden og spillede en betydelig rolle i udviklingen af filmundervisning. Efter kommunismens fald i Europa fastholdt FAMU sin status som den nationale filmskole, men på samme tid åbnede portene for internationale studerende fra hele verden.

FAMU er stiftende medlem af CILECT (World Association of Film Schools), European League of Institutes of Arts (ELIA) og European Association of Cinema and Television Schools GEECT. Works af sine kandidater har modtaget mange priser på internationale festivaler og har ofte været co-produceret med indenlandske tv-netværk og udsendt over hele landet.

FAMU3

Placeringer

Prag

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Address
FAMU International
Smetanovo nábřeží 2

11665 Prag, Prag, Tjekkiet
Telefonnummer
+420 234 244 311

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig