Læs den officielle beskrivelse

Matematik og Datalogi programmer på Charles University Hvad kan vi tilbyde? Overkommelige treårig bachelor- og to-årige kandidatuddannelser høj kvalitet undervises på engelsk, på en af ​​de ældste og mest velanskrevne universiteter i Europa, i en af ​​de smukkeste byer i verden, hovedstad i en moderne og teknologisk avanceret land . Programmerne er blevet tilbudt til tjekkiske studerende i år med stor succes. Nu er de åbne for internationale studerende, også.

Hvem leder vi efter? Motiverede, flittige og begavede unge mennesker fra hele verden, der tør tænke og har en interesse i datalogi og matematik.

Curriculum Bacheloruddannelsen i datalogi Den Bachelor of General Computer Science Uddannelsen er beregnet til studerende, der gerne vil lære de varige grundlaget for datalogi og at blive dygtige i sine metoder og tilgange. Et solidt bygget teoretisk base er uvurderlig for at arbejde med programmer og software udvikling, og er en nødvendighed for yderligere undersøgelse og forskning i datalogi. Bacheloruddannelsen normalt tager tre år og slutter med en stat afsluttende eksamen, efter den vellykkede afslutning af hvor den studerende er tildelt titlen bachelor. Graden tildeles er akkrediteret af ministeriet for uddannelse, ungdom og sport, Den Tjekkiske Republik og er internationalt anerkendt. Undervisningssproget er engelsk.

Kandidatuddannelser I vores kandidatuddannelser, de studerende får et bredt overblik over deres felt, hjælpe dem til at tænke selvstændigt, at skelne mellem vigtige og marginale problemer, og for at imødekomme hurtigt til nye teknologier. Fokus er på at forstå de grundlæggende principper for, hvordan og hvorfor tingene fungerer, og om anvendelsen af ​​disse principper inden for moderne teknologi. Den stærke teoretiske grundlag Master studieprogram giver vores kandidater en konkurrencemæssig fordel i et dynamisk udviklende verden, hvor nutidens teknologi er ofte forældet i morgen.

Undersøgelser normalt tage to år, og slut af med en tilstand afsluttende eksamen og speciale forsvar. Efter en vellykket afslutning den studerende tildelt titlen Master of Science.

Optagelse Bachelor Adgangskrav At ansøge om Bachelor of Computer Science program leveret på engelsk skal du

holde eller være at arbejde hen imod et afgangsbevis (eksamensbevis) eller tilsvarende; i de tilfælde, der kræves ved lov, en certificering af ligestilling af uddannelserne skal vedlægges ansøgningen; mødes ræsonnementet Krav, og giver tilstrækkeligt bevis for engelsk sprogfærdighed.

Master 's Adgangskrav At ansøge om en kandidatuddannelse leveret på engelsk skal du

holde eller være at arbejde hen imod en bachelor eller kandidatuddannelse diplom og give en bekræftet kopi heraf; i de tilfælde, der kræves ved lov, må en certificering af ækvivalens for uddannelse vedlægges ansøgningen, har tilstrækkelig akademisk baggrund inden for de relevante områder (se nedenfor for detaljer); dette kan påvises ved at passere den specialiserede optagelsesprøve i juni 2015, Prag, der er arrangeret af fakultetet for Matematik og Fysik, eller ved at give udskrifter (akademiske records) i din tidligere uddannelse (helst ledsaget af pensum af de gennemførte kurser); lovende studerende, der ikke har denne baggrund kan optages med den bestemmelse, at de færdiggøre de manglende Bachelorkurser, har tilstrækkelig beherskelse af det engelske sprog; dette kan påvises ved at give dine resultater i et af de standardiserede engelske tests, at vi genkender (se nedenfor for detaljer).

Du er også velkommen til at ledsage din ansøgning

en redegørelse for formålet, hvor du beskriver dine grunde til at anvende til det foreslåede program, dit studie og muligvis også forskning interesser og fremtidige karriere planer, breve af anbefaling så sent som muligt fra professorer og arbejdsgivere, der kan kommentere på din seneste faglige resultater og dine kvalifikationer til at forfølge en kandidatgrad i matematik eller datalogi.

Der er to udvælgelsesrunder hvert år: en vinter rund med afleveringsfrist 29 feb 2016Og en fjeder rundt med afleveringsfrist 31 maj 2016. Den bedømmelsesudvalg vil udvælge de bedste ansøgere i hver runde. Målet med indlæggelser review-processen er at vælge fra puljen af ​​ansøgere de enkeltpersoner, der har bedst vist evne og flid forventes af Charles University studerende.

Ansøgningsgebyret for bachelor- og kandidatuddannelserne Alle ansøgere: 20 EUR (ca. 22 $) pr ansøgning bedes betale dette med kreditkort, efter anvisningerne i online-ansøgning.

Studieafgift for bachelor- og kandidatuddannelserne 140 000 CZK (5000 EUR); studerende fra EU er berettiget til en 40 procent rabat Gennemsnitlig leveomkostninger spænder fra 400 til 600 EUR omkring $ 440 til $ 660) per måned, herunder indkvartering, måltider, offentlig transport, og fritidsaktiviteter.

Programmer undervist i:
  • Engelsk

Denne skole tilbyder også:

Ledelseskurser

Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Formålet med Computational Lingvistik-programmet er at forberede eleverne til forskning inden for natursprogbehandling og udvikling af applikationer, der beskæftiger sig ... [+]

Formålet med Computational Lingvistik-programmet er at forberede eleverne til forskning inden for natursprogbehandling og udvikling af applikationer, der beskæftiger sig med både skriftligt og talet sprog. Eksempler på sådanne applikationer er systemer til informationsopsamling, maskinoversættelse, grammatikkontrol, tekstopsamling og informationsudvinding, automatisk talegenkendelse, talestyring, talede dialogsystemer og talesyntese.

Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Betingelser for optagelse

Formålet med indlæggelsen evalueringsprocessen er at vælge fra ansøgernes pulje de personer, der har vist den evne og flid, der forventes af Charles University-studerende. For at ansøge om vores computervidenskab eller matematik masteruddannelser på engelsk skal du... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Studieplanerne Diskret matematik og kombinatorisk optimering og matematiske strukturer i datalogi giver avanceret viden inden for anvendte matematik og datalogi. Der lægg ... [+]

Studieplanerne Diskret matematik og kombinatorisk optimering og matematiske strukturer i datalogi giver avanceret viden inden for anvendte matematik og datalogi. Der lægges vægt på up-to-date teoretiske og anvendte spørgsmål i området. Studieplanerne Optimering og matematisk økonomi giver færdigheder til at løse vanskelige tekniske og økonomiske problemer ved brug af optimeringsmetoder og egnede metoder fra matematisk økonomi.

Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Betingelser for optagelse

Formålet med indlæggelsen evalueringsprocessen er at vælge fra ansøgernes pulje de personer, der har vist den evne og flid, der forventes af Charles University-studerende. For at ansøge om vores computervidenskab eller matematik masteruddannelser på engelsk skal du... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Dette masterprogram fokuserer på dybere kendskab til forskellige matematiske discipliner og deres algoritmiske aspekter. Den studerende kan blive specialiseret enten i ma ... [+]

Denne kandidatuddannelse fokuserer på dybere kendskab til forskellige matematiske discipliner og deres algoritmiske aspekter. Den studerende kan specialisere sig enten i matematik til informationssikkerhed eller i computer geometri.

Matematik for informationssikkerhed fokuserer på uddybning af teoretisk viden om talteori, sandsynlighedsteori, teori om fejlkorrigeringskoder, kompleksitetsteori, teori for elliptiske kurver og computeralgebra anvendt på nogle af disse fag. Der tages også hensyn til praktiske aspekter som internet sikkerhed, standarder i kryptografi og juridiske aspekter af datasikkerhed.

Computer Geometry uddyber teoretisk viden i forskellige algebraiske og geometriske emner sammen med deres anvendelser inden for geometrien af computersyn og robotik, computergrafik og billedbehandling, optimeringsmetoder og numerisk lineær algebra.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Programmet er fokuseret på at udvide en generel matematisk baggrund (algebraisk geometri og topologi, Riemann geometri, universel algebra og model teori) til en dybere vi ... [+]

Programmet er fokuseret på at udvide en generel matematisk baggrund (algebraisk geometri og topologi, Riemann geometri, universel algebra og model teori) til en dybere viden inden for udvalgte emner af algebra, geometri, logik og combinatorics. Målet er at give tilstrækkelig generel viden om moderne strukturmatematik og at bringe eleverne til tærskel for selvstændig forskningsaktivitet. Der lægges vægt på emner undervist af instruktører, der har nået verdensomspændende anerkendelse inden for deres forskningsområder.

Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Betingelser for optagelse

Formålet med indlæggelsen evalueringsprocessen er at vælge fra ansøgernes pulje de personer, der har vist den evne og flid, der forventes af Charles University-studerende. For at ansøge om vores computervidenskab eller matematik masteruddannelser på engelsk skal du:... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk

MSc

Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Studieafdelingen består af to nært beslægtede specialer, Computer Graphics og Computer Game Development. Computer Graphics specialiseringen tilbyder træning i en bred vif ... [+]

Studieafdelingen består af to nært beslægtede specialer, Computer Graphics og Computer Game Development. Computer Graphics specialiseringen tilbyder træning i en bred vifte af visuelle videnskaber, herunder geometrisk modellering, gengivelse (billedsyntese) samt det grundlæggende i billedanalyse og computersyn.

Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Betingelser for optagelse

Formålet med indlæggelsen evalueringsprocessen er at vælge fra ansøgernes pulje de personer, der har vist den evne og flid, der forventes af Charles University-studerende. For at ansøge om vores computervidenskab eller matematik masteruddannelser på engelsk skal du:

holde eller arbejde mod et bachelor- eller kandidateksamen og fremlægge en bekræftet kopi herafhave tilstrækkelig kommando over det engelske sprog Dette kan demonstreres ved at give dine resultater i en af de standardiserede engelske tests, som vi genkender (se nedenfor for detaljer).... [-]
Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Dette program giver teoretisk og anvendt uddannelse i finansiel og forsikringsmatematik. En solid matematisk baggrund giver grundlaget for udvikling af fagområder inden f ... [+]

Dette program giver teoretisk og anvendt uddannelse i finansiel og forsikringsmatematik. En solid matematisk baggrund giver grundlaget for udvikling af fagområder inden for matematisk modellering i forsikrings- og banksektoren og andre finansielle områder. Den studerende kan udvikle finansielle og forsikringsprodukter og analysere deres rentabilitet og risiko.

Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Betingelser for optagelse

Formålet med indlæggelsen evalueringsprocessen er at vælge fra ansøgernes pulje de personer, der har vist den evne og flid, der forventes af Charles University-studerende. For at ansøge om vores computervidenskab eller matematik masteruddannelser på engelsk skal du:... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 find din doctor juris
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Studieafdelingen Kunstig intelligens giver en uddannelse inden for teoretisk og anvendt viden til design af intelligente systemer på forskellige områder, herunder dataana ... [+]

Studieafdelingen Kunstig intelligens giver en uddannelse inden for teoretisk og anvendt viden til design af intelligente systemer på forskellige områder, herunder dataanalyse, automatiseret problemløsning og robotapplikationer. Der lægges vægt på en dyb forståelse af formelle teoretiske fundamenter og deres praktiske anvendelighed. Studerende vil få viden om design af effektive datastrukturer; om den formelle modellering af problemer ved hjælp af teknikker til matematisk logik og sandsynlighedsteori; om algoritmer (klassisk og natur-inspireret) til problemløsning, kontrol af autonome agenter, maskinindlæring og data mining; og om kompleksitetsanalyse af beregningsmetoder. Studerende vil lære at anvende disse teknikker, og hvordan de skal udvides til både abstrakte (data) og fysiske (robot) verdener i single-agent og multi-agent miljøer. Studieafdelingen Artificial Intelligence kan studeres på tre kerneområder: intelligente agenter, maskinindlæring og robotik.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Programmet i matematisk analyse giver eleverne avanceret viden om traditionelle felter i matematisk analyse (reel funktionsteori, kompleks analyse, funktionel analyse, al ... [+]

Programmet i matematisk analyse giver eleverne avanceret viden om traditionelle felter i matematisk analyse (reel funktionsteori, kompleks analyse, funktionel analyse, almindelige og partielle differentialligninger). Det er kendetegnet ved en dybdegående indsigt i individuelle emner og en vægt på deres gensidige sammenkoblinger. Grundlæggende kendskab til disse emner på et avanceret niveau er givet af det sæt obligatoriske kurser. Valgfrie kurser uddyber kendskabet til udvalgte felter, især de relaterede til emnet for eksamensafhandlingen. Seminarer giver kontakt med nutidig matematisk forskning. Matematisk analyse har tætte relationer med andre matematiske discipliner, såsom sandsynlighedsteori, numerisk analyse og matematisk modellering. Studerende bliver bekendt med disse relationer i nogle af de valgfrie kurser.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Matematisk modellering er et tværfagligt felt, der forbinder matematisk analyse, numerisk matematik og fysik. Studieordningen er designet til at give fremragende grundlæg ... [+]

Matematisk modellering er et tværfagligt felt, der forbinder matematisk analyse, numerisk matematik og fysik. Studieordningen er designet til at give fremragende grundlæggende viden i alle disse discipliner og at tillade en fleksibel udvidelse af viden ved at studere specialiseret litteratur, når behovet opstår. Alle studerende tager obligatoriske kurser i kontinuummekanik, partielle differentialligninger og numerisk matematik.

Studerende erhverver evnen til at designe matematiske modeller af naturlige fænomener (især relateret til kontinuummekanik og termodynamik), analysere dem og foretage numeriske simuleringer. Efter at have bestået de obligatoriske klasser, bliver eleverne mere involveret i de fysiske aspekter af matematisk modellering (modeldesign), med matematisk analyse af partielle differentialligninger eller med metoder til beregning af matematiske modeller. Gruppen af alle niveauer af matematisk modellering (model, analyse, simuleringer) giver eleverne mulighed for at anvende moderne resultater fra alle relevante felter til at løse problemer i fysik, teknologi, biologi og medicin, der overgår omfanget af hvert enkelt felt.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Dette program fokuserer på design, analyse, algoritmisering og implementering af metoder til computerbehandling af matematiske modeller. Det repræsenterer en overgang fra ... [+]

Dette program fokuserer på design, analyse, algoritmisering og implementering af metoder til computerbehandling af matematiske modeller. Det repræsenterer en overgang fra teoretisk matematik til opnåelse af praktisk nyttige resultater. Der lægges vægt på den kreative anvendelse af informationsteknologi og produktion af programmeringsapplikationer.

En integreret del af programmet er verifikation af anvendte metoder. Eleverne vil studere moderne metoder til løsning af partielle differentialekvationer, den endelige elementmetode, lineær og ikke-lineær funktionel analyse og metoder til matrixberegning. De vælger valgfrie kurser alt efter emnet for deres kandidats speciale. De kan specialisere sig i industriel matematik, numerisk analyse eller matrixberegninger.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Programmet er rettet mod studerende, der ønsker at opnå teoretisk og praktisk viden om matematik af tilfældige begivenheder. Det er primært præget af en balance mellem st ... [+]

Programmet er rettet mod studerende, der ønsker at opnå teoretisk og praktisk viden om matematik af tilfældige begivenheder. Det er primært præget af en balance mellem streng matematisk teori, dybde af indsigt i forskellige fagområder (sandsynlighed, statistik, økonometri) og applikationer på forskellige områder. Eleverne vil få en generel baggrund ved at tage obligatoriske kurser i sandsynlighed, optimering, statistisk modellering og tilfældige processer.

De fortsætter med at tage valgfrie kurser for at udvide deres ekspertise og vælge en specialisering, de gerne vil studere mere dybt. På seminarer lærer de at arbejde selvstændigt såvel som at samarbejde om komplekse projekter. Der lægges stor vægt på udvikling af uafhængig analytisk tænkning. Sandsynlighed, statistik og økonometri har et nært forhold til andre matematiske fag (matematisk analyse, numerisk matematik, diskret matematik). Ansøgninger er inspireret af reelle problemer fra økonomi, medicin, teknologi, naturvidenskab, fysik og informatik.... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Studieafdelingen Software and Data Engineering sigter mod ekspertise inden for analyse, design og udvikling af komplekse software løsninger og systemer fokuseret på stor ... [+]

Studieafdelingen Software and Data Engineering sigter mod ekspertise inden for analyse, design og udvikling af komplekse software løsninger og systemer fokuseret på stor databehandling. Den portefølje af kurser, der tilbydes i undersøgelsen, dækker en række teknologiske platforme, fra klassisk, web-baseret, til den moderne sky og distribuerede løsninger. Krævet som led i kurset er at arbejde på et stort softwareprojekt, hvor eleverne ikke kun anvender teoretisk viden og tekniske færdigheder, men også teamwork evner.

Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Betingelser for optagelse

Formålet med indlæggelsen evalueringsprocessen er at vælge fra ansøgernes pulje de personer, der har vist den evne og flid, der forventes af Charles University-studerende. For at ansøge om vores computervidenskab eller matematik masteruddannelser på engelsk skal du:... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Studieafdelingen Software Systems lægger vægt på systemorienteret programmering i et af tre fokusområder. Systemprogrammeringsdomænet fokuserer på kodning af de grundlægg ... [+]

Studieafdelingen Software Systems lægger vægt på systemorienteret programmering i et af tre fokusområder. Systemprogrammeringsdomænet fokuserer på kodning af de grundlæggende lag i et computersystem (middleware, operativsystem). I området Dependable Systems behandler læreplanen systematisk opbygning af systemer med høj pålidelighed, såsom indlejrede og realtidssystemer. High Performance Computing-branchen introducerer teknikker til softwareudvikling på højtydende computersystemer (højt parallelle systemer, distribuerede systemer, skyer). Alle fokusområder er opmærksomme på både programmeringsværktøjerne og metoderne og den tilhørende arkitektoniske viden.

Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier... [-]
Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk
Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Målet med studieprogrammet Theoretical Computer Science er at forberede kandidater med en dyb og tilstrækkelig bred baggrund inden for datalogi, der er baseret på at mest ... [+]

Målet med studieprogrammet Theoretical Computer Science er at forberede kandidater med en dyb og tilstrækkelig bred baggrund inden for datalogi, der er baseret på at mestre sine teoretiske fundamenter. Disse fundament er udvidet med specialiserede kurser, der giver kandidater et godt overblik over områder inden for datalogi som kompleksitet og beregnelighed, design og analyse af algoritmer og kunstig intelligens. Denne dybe teoretiske viden giver derefter kandidater mulighed for hurtigere at absorbere nye fund i udviklingsområderne computervidenskab og aktivt at bidrage til fremskridt inden for state-of-the-art.

Beskrivelse af verifikation og evalueringskriterier

Betingelser for optagelse... [-]

Tjekkiet Prague
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk

Testimonials