Friedensau Adventist University

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Friedensau har været et uddannelsessted siden 1899. Den 19. november 1899 påbegyndte det institut, der gik forud for universitetet, ”Industri og missionskole”, operationer med kun syv elever under meget basale forhold. Skolen blev huse i en gammel mølle ved floden Ihle, nævnt for første gang i 1306.

I de næste ti år blev der opført et ensemble af store undervisnings- og boligbygninger, der stadig definerer campusets udseende i dag. Der blev også bygget et sanatorium, værksteder og en madfabrik i tråd med skolens holistiske pædagogiske model, der gav både praktisk undervisning og muligheder for at tjene penge. Før 2. verdenskrig benyttede jeg op til 250 mennesker om året de tilbudte uddannelsesmuligheder.

Under første verdenskrig oprettede krigsministeriet et militært hospital i bygningerne. Først i 1919 kunne uddannelsen genoptages og udvides i de efterfølgende år med nye kurser (hjemmeøkonomiskole, en forberedende skole til sygepleje, kurser på videregående niveau i naturvidenskab og teknologi, erhvervs- og børnepasningskurser). I 1923 blev institutionens navn ændret til “Friedensau Mission Seminary”. I 1930 modtog seminaret statsakkreditering fra Magdeburgs administrative distriktsleder for dets økonomi og erhvervskurser i hjemmet.

Den nazistiske periode bragte mange begrænsninger, som kulminerede med lukningen af seminaret i Anden verdenskrig. Igen blev undervisningsbygningerne brugt til pleje af syge og sårede soldater, først fra Wehrmacht og fra 1945 fra den sovjetiske hær.

Gennem forbøn fra minister-præsidenten for Sachsen-Anhalt, Erhard Hübener, lod den sovjetiske militæradministration skolen åbne i 1947. Dette gjorde Friedensau Seminarium til den første og eneste kirkeuddannelsesfacilitet, der fik lov til at genoptage sin undervisningsoperation i Sovjetisk besættelseszone.

I løbet af DDR-perioden tilladte SED-regeringen (kommunistpartiet) kun uddannelse af kirkemedarbejdere. Ud over træning for præster var der et års kurser for diakoner. I 1981 førte de høje standarder og kvalitet af uddannelsen til det nye navn, “Friedensau Theological Seminary”. To år senere akkrediterede syvendedagsadventists generalkonference seminaret som Senior College. Fra 1980'erne kunne studerende fra andre socialistiske stater i Østeuropa og Afrika trænes som præster i Friedensau.

Den 15. september 1990 blev Theological Seminary et statligt akkrediteret universitet efter en beslutning truffet af Ministerrådet for DDR. Senere blev der oprettet en skole for samfundsvidenskab ved siden af Teologeskolen, der siden 1992 havde tilbudt diplom- og kandidatuddannelser i teologi.

I dag tildeler Friedensau Adventist University , som et akademisk orienteret, kirkedrevet universitet, universitetets kvalifikationer. Friedensau er et etableret sted for stipendium og har forskningssamarbejder, der forbinder det med institutioner på flere kontinenter.123392_028A9844.JPG

Universitetsområde

Friedensau campus adskiller sig fra andre universitetssteder i mange områder.

Campus er tæt på naturen, og faciliteterne er inden for rækkevidde af hinanden, hvilket sparer tid og reducerer stress. Nærheden mellem studerende og undervisningspersonale giver plads til gensidig tillid og en afslappet sameksistens. Ved siden af studieprogrammerne er der adskillige åndelige, kulturelle, kunstneriske og sportslige muligheder for et aktivt undervisningsliv i Friedensau.123394_180626_Friedensau_001.jpg

Mission statement

Vores universitets mission er at yde et bidrag inden for uddannelse og stipendium for kirken og samfundet. Som frikirke, adventistisk institution er vi på linje med reformatorisk tradition og innovativ tænkning. Vores forskning og undervisning er således baseret på videnskabelige metoder, en grundlæggende åbenhed overfor uforudsete resultater og ansvar overfor Gud og menneskeheden.

Profil

Som et universitet med en særlig profil koncentrerer vi os om de discipliner, der beskæftiger sig med service over for mennesker. Vores fokusområder er teologi, samfundsvidenskab, udviklingssamarbejde og sundhedsvidenskab. Vi ser os selv som et internationalt universitet, forpligtet til interkulturalisme og lige muligheder og viderefører en historie med langvarige forhold til lande på hvert kontinent.

Fællesskab

Vi er et campusuniversitet. Dette betyder, at vores lærere, ansatte og studerende danner et tillidsfuldt, tolerant, multikulturelt og samarbejdsvilligt samfund. Vi ønsker at give holistisk støtte til alle medlemmer af dette samfund. Her er ligestilling mellem mænd og kvinder en grundlæggende kendsgerning, ligesom respekt for andre religioner, verdensbilleder og kulturer. Som et familievenligt universitet ønsker vi at skabe forhold, der gør det lettere at forene studium, erhverv og familie. Campus 'rummelige indretning med dens naturlige omgivelser bidrager også til dette.

Vi forpligter os til at undervise de studerende i de grundlæggende elementer i det relevante fagfelt samt behandle aktuelle bidrag til forskning. Målet med vores undervisning er at kombinere færdigheder inden for forskning og anvendelse og sikre, at vores kandidater altid arbejder efter høje standarder og opfylder kravene i deres ansvarsområder. Vi tilbyder også videreuddannelse og faglig udvikling efter princippet om livslang læring. Universitetslærere og studerende bidrager til den videnskabelige diskurs med publikationer. Vores undervisning og forskning, der udgør en enkelt enhed, er baseret på kristen etik og har et holistisk, tværfagligt fokus.

Samfund og spiritualitet

Vi er overbeviste om, at tro, uddannelse og livsstil er uadskillelige. Vi stræber efter at reflektere i vores handlinger en spiritualitet baseret på Jesu Kristi evangelium. Vi fremmer derfor den personlige udvikling af identitet ved at tilskynde og muliggøre selvreflektion. Vores mål er også at give en konstruktiv og kritisk kommentar til kirkens og samfundets udvikling. Dette er vores omfattende forståelse af vores mission og den måde, vi som universitetssamfund søger at udføre.123395_Wittenberg.jpg

Placeringer

Möckern

Address
Friedensau Adventist University
An der Ihle 19

D-39291 Möckern, Sachsen-Anhalt, Tyskland