Læs den officielle beskrivelse

Grundlagt i 1964, som en "National School of Engineering", etablerede Offenburg University of Applied Sciences sig hurtigt som en højtydende uddannelsesinstitution med praktisk orientering. I dag udgør vores universitet et blomstrende fællesskab med over 4.300 studerende på to universiteter. Vi tilbyder bachelor- og kandidatuddannelser i fire afdelinger: Erhvervsøkonomi og Industri, Elektroteknik og Informationsteknologi, Maskinteknik og Process Engineering, og Medier og Information.

85108_Offenburg-University---Campus-Offenburg.jpg

International profil

Offenburg Universitet er stolt af den internationale orientering af sine programmer. I 1998 var det en af ​​de første højere læreanstalter i Tyskland at indføre internationale kandidatuddannelser gennem Graduate School. I dag tilbyder vi fem engelsklærte programmer, der især imødekommer internationale studerende, som udgør omkring tolv procent af den samlede elevkrop. Derudover opretholder International Office aktive udvekslingsprogrammer med mere end 50 partneruniversiteter verden over, hvilket giver vores studerende masser af muligheder for at studere og praktikophold i udlandet. Takket være vores nærhed til den franske grænse kan vi også tilbyde to-graders programmer med prestigefyldte franske universiteter.

Fremragende undersøgelsesforhold

Offenburg Universitet tilbyder en mindre campus, og studerende drager fordel af en mere intim oplevelse med mindre klasser, individuel vejledning og støtte fra fakultet og personale samt fra praktisk undervisning og tæt integrering med den regionale økonomi. Universitetet har høj placering og blev endda tildelt af Foreningen for Bevidstgørelse for Videnskab og Humaniora i Tyskland for at være et reformeret teknisk college.

Økonomiske partnerskaber

Universitetet opretholder gode forbindelser med regionale og nationale virksomheder, og der er en konstant udveksling af information mellem fakultetets medlemmer og branchefolk, der giver fortsat adgang til nuværende knowhow inden for ingeniørfag. De omfattende forretningspartnerskaber giver også ressourcer til studerende med hensyn til erhvervserfaring, forskning eller endda til fremtidig beskæftigelse.

Forskning og Teknologi

Universitetets Institut for Anvendt Forskning (IAF) tilbyder en kombination af forskning og teknologioverførsel. IAF hoveder teknologi og innovative ideer fra områderne solenergi, medicin, robotik og elektrisk mobilitet. Hele universitetet er der en stor tværfaglig blanding af eksperter fra forskellige teknologiske felter med særlig viden og moderne laboratorier. De applikationsorienterede forskningsaktiviteter og praktiske erfaringer, som universitetet tilbyder, er et testamente for dets høj ydeevne.

85107_Offenburg-University--students.jpg

Tjenester til internationale studerende

Offenburg University internationale center tilbyder en række tjenester til sine internationale studerende. Hver af Graduate School's uddannelser har en koordinator, der tilbyder omfattende service og rådgivning.

Det Internationale Center opmuntrer også og giver mulighed for, at eleverne møder uden for klasseværelset. En række arrangementer og udflugter tilbydes i løbet af det akademiske år.

Særlige ydelser til internationale studerende omfatter:

 • Indkvartering service
 • Buddy program
 • Orienteringsprogram
 • Sommer sprog kursus
 • Kulturelt program
 • Senior Service

Omkostninger og udgifter

Gebyrer

Der er gebyrer, der skal betales, som inkluderer:

 • Statens administrationsgebyr per semester: € 70
 • Studiestøttegebyr per semester: € 46
 • Studentrepræsentant Organisation Gebyrer per semester: € 18
 • Tjenestebidrag pr. Semester: € 150 (kun for studerende, der studerer i en af de engelske kandidatuddannelser på Graduate School).
 • IBC-program Studiegebyrer: € 10.400 (for studerende, der studerer i MBA-programmet International Business Consulting).
 • Statskurser for en anden grad: 650 € (kun for studerende, der allerede har fået en kandidatgrad fra et tysk universitet.
 • Statskurser for ikke-EU-borgere: € 1.500

Leveomkostninger

Afhængig af din foretrukne livsstil udgør de gennemsnitlige leveomkostninger ca. 750 euro pr. Måned. Her er en oversigt over månedlige udgifter:

 • Leje: 300
 • Sundhedsforsikring (obligatorisk): 80
 • Studiematerialer: 40
 • Levnedsmidler: 200
 • Beklædning, offentlig transport, andre: 130
 • Samlede månedlige udgifter: 750

Bevis for økonomisk støtte

For at få et studentevisum skal udenlandske studerende være i stand til at bevise for tyske myndigheder, at de har tilstrækkelig økonomisk støtte under deres studier. Det betyder, at du skal bevise at du er i stand til at dække mindst dit første studieår. I øjeblikket beløber det sig til € 735 pr. Måned eller i alt € 8.820 for et studieår.

GEZ Fee

Vær opmærksom på, at du som hjemmehørende i Tyskland er lovligt forpligtet til at betale et månedligt gebyr på 17,50 € pr. Husstand (f.eks. Pr. Delt lejlighed) til Gebühreneinzugszentrale der Öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten (GEZ), en fælles organisation af tyske offentlige radio- og tv- .

"Per husstand" i denne sammenhæng betyder, at hvis du deler en lejlighed, skal kun en af ​​lejerne betale, og det er op til husstandens medlemmer at bestemme, hvordan de deler op omkostningerne. Således skal du først forklare, om en af ​​de øvrige husstandsmedlemmer allerede betaler GEZ-gebyret, hvis du flytter ind på et fælles sted.

85105_OffenburgUniversity-StudentsoftheInternationalMastersPrograms.jpg

Finansiering og stipendier

I Tyskland ydes stipendier normalt ikke af universiteterne selv, men af ​​uafhængige institutioner og fonde. Den tyske fagudvekslingsservice (DAAD) tilbyder en omfattende database med stipendier og stipendier, som skal søges fra dit hjemland før din ankomst. Oplysninger om finansieringsmuligheder findes også i den europæiske finansieringsvejledning.

Detaljerede oplysninger er også tilgængelige via DAAD regionale kontorer, den tyske ambassade, tyske konsulat eller tyske officielle repræsentationer i dit hjemland samt fra de specifikke organisationer, der yder stipendier.

På Offenburg er der også et meget begrænset antal delstipendier til rådighed; Ansøgninger til disse er kun åbne for studerende, der har optaget højt akademisk præstationer og socialt engagement uden for klassen.

Jobmuligheder

Studerende, der er EU-borgere, kan arbejde i Tyskland uden arbejdstilladelse.

Ikke-EU-studerende har to muligheder:

 • Off-campus: 120 dage om året, i henhold til visumbestemmelser for udenlandske studerende.
 • På campus: Der er et begrænset antal assistentskibe og vejledningsjob.

Grundlæggende kendskab til tysk er påkrævet for de fleste job.

Programmer undervist i:
 • Engelsk
 • Tysk

Denne skole tilbyder også:

Ledelseskurser

Offenburg University

Information lige ved hånden, mobil computing, internet af ting, multimedie netværk - mange tendenser fremskynder dagens liv. De er drivkraften bag de globale markeder for ... [+]

Kommunikation og Medieteknologi (CME)

Information lige ved hånden, mobil computing, internet af ting, multimedie netværk - mange tendenser fremskynder dagens liv. De er drivkraften bag de globale markeder for telekommunikation, datalogi og medieteknologi.

Den internationale kandidatuddannelse i Kommunikation og Medieteknologi (CME) er skræddersyet til at imødekomme udfordringerne i multimediealderen. Udviklet i 1998 af afdelingerne Elektroteknologi og Informationsteknologi og Medier og Informationsteknologi, kombinerer det væsentlige elementer inden for kommunikationsteknologi med innovative multimedieproblemer. Studieordningen er løbende opdateret til moderne behov og fortsætter med at kombinere disse to felter.... [-]

Engelsk
Fuldtid
4 semestre
på universitet
Læs mere på dansk
Offenburg University

I tre semestre udstærker Master of Process Engineering programmet elever med avanceret viden inden for kemiteknik, miljøteknik og termisk processteknologi, bioteknologi e ... [+]

Master i procesteknik

Offenburg University har et fremragende ry og konsekvent høje ratings i landsdækkende placeringer. Offenburg er et mindre universitet, og derfor har de studerende fordelene ved en håndterbar uddannelsesinstitution med personlig opmærksomhed fra instruktører. Offenburg University tilbyder også omfattende tjenester og tæt integration med den regionale økonomi.

Kandidatuddannelsen Process Engineering (MPE) er organiseret i fællesskab af Offenburg University og Universitetet i Warmia og Mazury (UWM) i Olsztyn - et traditionelt universitet med et stærkt fokus på forskning i Polen.

I tre semestre udstyrer MPE-programmet studerende med avanceret viden inden for kemisk og termisk processteknologi, bioteknologi eller fødevareteknologi. Derudover modtager de uddannelse i de interkulturelle kompetencer, der er væsentlige kvalifikationer inden for procesteknikens stadig mere multikulturelle miljø.... [-]

Engelsk
Fuldtid
3 semestre
på universitet
Læs mere på dansk
Offenburg University

Gør dig klar til at forme fremtidens energisektor! Energisektoren står over for store udfordringer: Stigende efterspørgsel efter energi, mere distribuerede og vedvarende ... [+]

Renewable Energy and Data Engineering (RED)

Energikonvertering og ledelse

Gør dig klar til at forme fremtidens energisektor!

Energisektoren står over for store udfordringer:

Stigende efterspørgsel efter energi, mere distribuerede og vedvarende energikilder, mindre centraliserede og fossile kilder.

Energisektoren bliver mere kompleks:

Liberaliserede energimarkeder med flere interessenter, flere systemer og ny teknologi til at styre og sammenkoble.

Løsningen - Power

Styring af den voksende kompleksitet kræver en kombination af dyb strømsystemforståelse og moderne IT- og datatekniske metoder - præcis hvad du opnår ved at studere M.Sc. Power and Data Engineering.... [-]

Engelsk,Tysk
Fuldtid
3 semestre
på universitet
Læs mere på dansk
Offenburg University

Enterprise og IT Security (ENITS) er et avanceret, omfattende kandidatuddannelse, der er velegnet til studerende, der leder efter ledende stillinger i forretningsinformat ... [+]

Enterprise og IT Security (ENITS) er et avanceret, omfattende kandidatuddannelse, der er velegnet til studerende, der leder efter ledende stillinger inden for forskellige IT-sikkerhedsområder.

Program indhold

Programmets læseplan fokuserer på nuværende og praksisorienterede indhold. På grund af den stærke dynamik i it-sektoren og den deraf følgende korte levetid for viden inden for dette område skal læseplanen løbende tilpasses. Udover forelæsninger, laboratorier, seminarer og undersøgelser er eleverne involveret i forskningsprojekter og er effektivt forberedt på arbejdspladsen gennem samarbejde R

Studerende vil erhverve følgende kompetencer:

Fagspecifikke kompetencer... [-]

Engelsk
Fuldtid
3 semestre
på universitet
Læs mere på dansk

MSc

Offenburg University

Den engelsklærte kandidatuddannelse i bioteknologi (MBT) giver dig kvalifikationer til at deltage i løsningsudviklingen for afgørende spørgsmål om vores fremtid. ... [+]

Master of Science i bioteknologi (MBT)

Deltag i overgangen fra en oliebaseret til biobaseret industri og bæredygtig energiforsyning eller find for eksempel en innovativ løsning for at sikre fødevareforsyningen til verdens befolkning! Den engelsklærte kandidatuddannelse i bioteknologi (MBT) giver dig kvalifikationer til at deltage i løsningsudviklingen for afgørende spørgsmål om vores fremtid. Programmets fokus er på bioøkonomi, især inden for miljø og ernæring. Det er designet til tre semestre fuldtidsstudier og udnævner titlen Master of Science.

MBT-programmet er organiseret i fællesskab af Offenburg University of Applied Sciences og Universitetet i Warmia og Mazury (UWM) i Olsztyn / Polen. Det er det eneste internationalt samarbejdskandidatuddannelse i bioteknologi i delstaten Baden-Württemberg og giver mulighed for at optjene en dobbeltgrad fra de to partneruniversiteter.... [-]

Engelsk,Tysk,Polere
Fuldtid
3 - 4 semestre
på universitet
Læs mere på dansk
Offenburg University of Applied Sciences
Address
Campus Offenburg Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg Bad­straße 24
77652 Offenburg, Baden-Württemberg, Tyskland
Hjemmeside
Telefonnummer
+49 781 2050
Address
Campus Gengenbach Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg Kloster­straße 14
77723 Gengenbach, Baden-Württemberg, Tyskland