Julius Maximilians Universität Würzburg

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

133816_university.jpgfoto høflighed Julius Maximilians Universität Würzburg

Historie

Julius-Maximilians-Universität Würzburg (JMU) , der blev grundlagt i 1402, er et af universiteterne i den tysktalende verden, der har en lang og rig tradition. Adskillige berømte forskere og videnskabsfolk har markeret sig her, såsom Carl Siebold, Rudolf Virchow og Franz Brentano.

Indtil videre har 14 nobelprisvindere udført deres forskning her, herunder Wilhelm Conrad Röntgen, der opdagede røntgenstråler i Würzburg. I 1985 modtog fysikeren Klaus von Klitzing denne sondring for sin opdagelse af kvante Hall-effekten. Harald zur Hausen blev tildelt Nobelprisen i medicin i 2008 for at opdage, at vira udløser livmoderhalskræft.

Derudover har elleve forskere fra University of Würzburg modtaget en Leibniz-pris - den mest prestigefyldte tyske forskningspris.

Julius-Maximilians-Universität udvides hele tiden: Siden 1960'erne har den spredt sig ud på en bakke i den østlige kant af byen, kaldet Hubland. Der er sprunget op et grønt campus der samler store dele af videnskab og humaniora. Dette er også hjemsted for universitetsbiblioteket, kantinen og universitetssportfaciliteterne. I 2011 blev dette område udvidet med yderligere 39 ha, hvilket giver en enorm mængde plads til nye institutilokaler og seminarværelser.

Outlook

Nye studieprogrammer og tilstrømningen af nye studerende fortsætter med at stimulere væksten. Nye bygninger til Rudolf Virchow Center for Experimental Biomedicine og Universitetshospitalet, en ny central forelæsningssal og seminarbygning for alle fakulteter, en videnskabslaboratorium, en ny kantine og renovering af fakultetet Kemi og Apotek viser alle, at JMU bevæger sig fremad.

Fakta og tal

Mere end 28.000 studerende, herunder ca. 2.300 unge fra udlandet, er registreret på ti fakulteter. Disse kan opdeles i fire hovedområder: Humaniora, jura og økonomi, biovidenskab og naturvidenskab og teknologi. Universitetet og dets hospital sørger for beskæftigelse for 10.000 mennesker. Cirka 3.000 er på det akademiske personale, mere end 400 som professorer.

Fakulteter og centre

Fakulteter

 • Katolsk teologi
 • Lov
 • Medicin
 • Kunst, historiske, filologiske, kulturelle og geografiske studier
 • Human Sciences
 • Biologi
 • Kemi og apotek
 • Matematik og datalogi
 • Fysik og astronomi
 • Forretningsstyring og økonomi

Centrale videnskabelige enheder

 • Botanisk Have
 • Graduate Schools
 • Martin von Wagner Museum
 • Mineralogisk museum
 • Rudolf Virchow Center
 • Forskningscenter for infektionssygdomme
 • Professional School of Education
 • Center for mediedidaktik
 • Psykologisk rådgivning Center for begavelse

Servicecentre

 • Universitetsbibliotek
 • Informationsteknologicenter
 • Center for Sport og Fysisk uddannelse
 • Sprogcenter

133817_university_springtime.jpgfoto høflighed Julius Maximilians Universität Würzburg

Undersøgelser

Studiemuligheder

JMU tilbyder mere end 250 studieprogrammer. Bachelor- og kandidatstudierne inkluderer følgende programmer:

Kunstundervisning, Kunsthistorie, Luftfarts- og ruminformationsteknologi, Biokemi, Biologi, Biomedicin, Erhvervsadministration, Virksomhedsinformationsteknologi, Virksomhedsmatematik, Katolsk teologi, Kemi, Klassiske studier, Beregningsmatematik, Computervidenskab, Kulturlandskaber, Digital humaniora, Uddannelse, Engelsk / amerikanske studier, europæisk etnologi / etniske studier, evangelisk teologi, fødevarekemi, funktionelle materialer, geografi, tyske studier, historie, menneskelige faktorer i computersystemer, indologi / sydasiatiske studier, biovidenskab, sprogvidenskab, matematisk fysik, matematik, medier Kommunikation, Moderne Kina / Kinesiske studier, Museologi, Musikundervisning, Musikologi, Nanostrukturteknologi, Filosofi, Filosofi & Religion, Fysik, Politiske og sociale studier, Privatret, Psykologi, Offentlig ret, Romantik Sprog og litteratur, Russisk sprog og kultur, Videnskab og teknologi, specialundervisning og sportsvidenskab. Programmer i medicin, tandlæge, apotek, jura og læreruddannelse i næsten alle skoletyper kulminerer med statseksamen.

Videreuddannelse

Derudover er der parallelle kurser og postgraduate kurser i eksperimentel medicin, europæisk ret og andre studieretninger. Universitetet tilbyder også nogle videreuddannelseskurser, såsom Psykologisk psykoterapi, Indkøb & Supply Management og Executive Master of Business Integration (MBA). Center for efteruddannelse koordinerer deltidsuddannelseskurser for fagfolk, der udvides løbende.

Doktorgrader og kandidatstudier

Som et vigtigt element i fremme af unge talenter tilbyder JMU doktorgrader på alle studieområder, også inden for tværfaglige områder, med intensiv vejledning og supplerende multidisciplinære kurser. University of Würzburg Graduate Schools for ph.d.-studerende fra alle discipliner blev oprettet til dette formål.

Forskning

Øverst i Tyskland og verden

2018 har Julius-Maximilians-Universität Würzburg lykkedes i konkurrencen om de mest innovative forskningskoncepter i Tyskland med sit fælles forslag til Cluster of Excellence "Kompleksitet og topologi i kvantematerialer", der drives kooperativt af fysikhold fra JMU og TU Dresden.

Universitetet kan prale af adskillige samarbejdende forskningscentre, forskerskoler og forskergrupper, der finansieres af det tyske forskningsfond (DFG). Disse forskningsfaciliteter på topniveau er sikret for Würzburg på trods af hård konkurrence fra andre videregående uddannelsesinstitutioner.

Julius-Maximilians-Universität er blandt de mest succesrige tyske videregående uddannelsesinstitutioner. Dette kan tilskrives dets videnskabelige videnskabsfolk og videnskabsfolk såvel som dets tværfaglige forskningscentre, der er oprettet inden for områderne medicin, videnskab og humaniora.

Succes i placeringer

Akademiske placeringer bekræfter fortsat universitetets førende position. I det samlede resultat af Shanghai Ranking 2018 er JMU et af de 200 bedste universiteter i verden og i top 14 i Tyskland; i Biomedicine har Shanghai Ranking placeret JMU blandt de 100 førende universiteter i verden i sin kategori "Biomedical Engineering".

Og den seneste Times Higher Education World University Ranking sætter universitetet i Würzburg på 159. plads på verdensplan blandt de 1.258 universiteter, der vurderes over hele verden.

Universitetshospital

Fremragende medicinsk behandling og forskning på topniveau til fordel for patienter: Dette er mottoet for Universitetshospitalet. Videnskab og behandling af patienter er så tæt sammenflettet her, at patienterne altid drager fordel af de nyeste standarder inden for medicinsk terapi.

Hospitalet kom 14. ud af 1.100 hospitaler i hele Tyskland i FOCUS Ranking. 2017 Universitetshospitalet leverer in-patient-behandling til omkring 62.000 mennesker og ser 261.000 udenfor-patienter. Et nyt Center for Operativ Medicin (ZOM) blev åbnet på det udvidede Medical Campus i 2004. Dette blev fulgt i 2009 af det nye Center for Internal Medicine (ZIM). I 2017 flyttede Comprehensive Heart Failure Center University Würzburg ind i en ny forskningsbygning nær ZIM. Forberedelser pågår for flere nye bygninger.

Kosmopolitisk og familievenlig

Internationale bånd

Julius-Maximilians-Universität opretholder adskillige partnerskaber med universiteter i Afrika, Amerika, Asien, Australien og Europa og styrker disse forhold kontinuerligt. Derudover er der betydelige relationer på institutter og afdelingers niveau. Internationalisering er en højeste prioritet for JMU. Dets studerende får forskellige muligheder for at fortsætte nogle af deres studier i udlandet. Til gengæld har unge fra udenlandske partneruniversiteter chancen for at studere i Würzburg.

Alumni

Universitetsalumnenetværket samler en ekstremt mangfoldig blanding af mennesker. Dets medlemmer har et væld af erfaringer, der er til gavn for både studerende og undervisere.

Formålet med alumni-arbejde er at bevare en sådan oplevelse for universitetet og at gøre det muligt for vores alumner at deltage i universitetslivet. Alle vores alumner såvel som alle vores nuværende mennesker inviteres til at registrere sig i alumniportalen på universitetets hjemmeside.

Familie og børn

JMU blev igen certificeret som et familievenligt universitet i 2015. Det arbejder kontinuerligt på at forbedre balancen mellem studier eller karriere og familie. Universitetets familietjeneste giver råd og information om alle aspekter af dette emne. Det hjælper med at arrangere dagplejepladser og børnepasning og arrangerer et heldags program for skolebørn i løbet af ferien. Det driver også en facilitet, der giver kortvarig pleje af spædbørn.

Universitet og industri

Universitetet er vigtigt for erhvervslivet: som partner i applikationsorienterede forskningsprojekter og som uddannelse af morgendagens ledere. Universitetet opretholder tæt bånd mellem akademia og industri, så de nyeste teknologier hurtigt og direkte finder vej fra laboratoriet til erhvervslivet.

Universitetet beskytter opfindelser og forskningsresultater med ejendomsrettigheder og giver licenser. Og det giver støtte til dets lærde og videnskabsmænd, der ønsker at starte deres eget firma.

133818_campus.jpgfoto høflighed Julius Maximilians Universität Würzburg

Universitetsområde

Ung og levende

Universitetet og byen Würzburg har altid været tæt forbundet. I en befolkning på omkring 125.000 sikrer studerende fra JMU, University of Applied Sciences og University of Music sammen med omkring 34.000 mennesker, at Würzburg forbliver ung og levende. Würzburg ligger i et kuperet vindyrkningsområde, der minder om Middelhavsområdet. River Main strømmer gennem byen og giver en romantisk atmosfære til mange af dens seværdigheder. Tag for eksempel den gamle hovedbro: de imponerende stenstatuer, den smukke udsigt over fæstningen og det historiske centrum - alt dette giver en god stemning!

Livet langs floden

En masse studerende finder sted langs floden Main med dens promenader, enge og ølhave: opdage musikken og kulturen i vores nabokontinent på Main-engene under Europas største Afrikafestival, gå barfodet i sandet ved bystranden eller nyder koncerter og teaterforestillinger på en flydende scene under Würzburg Docks Festival - alt dette og mere tilbydes i Würzburg. En anden populær begivenhed er Mozart-festivalen, hvor "Serenade nr. 13" fremføres i en afslappet atmosfære i Domstolens Have.

Om byen

Afstande inden for Würzburg centrum kan let dækkes til fods. Sportslige mennesker kan nå alle destinationer på cykel. Der mangler ingen sportsmuligheder i byen; der er cykel-, løb- og rulleskøjteløb, der fører langs floden Main eller gennem vinmarkerne. Universitetet tilbyder et bredt spektrum af sportsaktiviteter, lige fra capoeira til yoga.

Kulturelt bidrag fra universitetet

JMU drager også kulturelt fordel for byen og regionen: koncerter fra Institute of Music Research eller udstillinger på universitetets museer beriger den kulturelle scene. For offentligheden arrangerer universitetet foredrag, læsninger og andre offentlige begivenheder. Derudover er der laboratorier for skoleelever, et børneuniversitet, et skoleeleveruniversitet og studieprogrammer for ældre. Alle disse begivenheder kombineret med andre kulturelle tilbud og fritidsfaciliteter i Würzburg - teatre, koncerter, friluftsfestivaler og vinfestivaler - for at skabe et attraktivt miljø, hvor man kan leve og arbejde.

133815_Wurzburg.jpgfoto høflighed Julius Maximilians Universität Würzburg

Placeringer

Würzburg

Address
Sanderring 2
D-97070 Würzburg, Bayern, Tyskland

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig