University of Göttingen

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Georg-August-Universität Göttingen

Grundlagt i 1737, Georg-August-Universität Göttingen er en forskning universitet med internationalt ry med stærke fokuserer på forskning-ledede undervisning. Universitetet er kendetegnet ved den rige mangfoldighed af dens emne spektrum især inden for humaniora, sine fremragende faciliteter til udøvelse af videnskabelig forskning, og den fremragende kvalitet af de områder, der definerer dens profil. Fra 2007 til 2012 Georg-August-Universität Göttingen blev belønnet midler fra initiativet of Excellence af de tyske føderale og statslige regeringer med dets institutionelle strategi for fremtiden med titlen "Göttingen.Tradition - Innovation - Autonomy". Universitetet var i stand til at realisere alle foranstaltninger af konceptet. Nu Göttingen Universitet udvikler succes etablerede foranstaltninger yderligere til løbende fremme universitetets positive udvikling i forskning og undervisning.

En University med Tradition

Universitetet bærer navnet på dets grundlægger Georg August kong George II Storbritannien, kurfyrste og hertugen af ​​Braunschweig-Lüneburg, (Hannover). I affinitet med ånden i oplysningstiden, Göttingen opgav overherredømme teologi og sætte sine evner på lige fod. Som en akademisk sted Göttingen længe blev betragtet som centrum for den matematiske verden - en position tabt, men i 1933, da under nazistisk styre mere end 50 professorer og lektorer blev tvunget til at forlade universitetet, blandt dem flere af de 44 nobelpristagere, hvis navne er forbundet med byen. Efter afslutningen af ​​Anden Verdenskrig, Göttingen Universitet var den første i Tyskland for at genoptage sin undervisning operationer, og det gik på at blive en af ​​de største videregående uddannelsesinstitutioner i landet.

Universitet som en fond

Intensivering processen med internationalisering, fremme ekspertise inden for forskning og undervisning, vedtage bachelor- og kandidatgrad strukturer, der giver alle niveauer af universitetet større autonomi og selv-ansvar, optimere ressourceallokering: Disse trin karakteriserer de reformer nylig har på universitetet. I begyndelsen af ​​2003, Georg-August-Universität blev den første tyske universitet med en bred vifte af discipliner for at antage den juridiske status for et fundament under offentlig ret. Universitetet har siden udvidet sin forskningsprofil, skabt nye forskningsenheder såsom Courant forskningscentre og Lichtenberg-Kolleg, intensiveret samarbejde om Göttingen Campus, tiltrukket og fastholdt udestående akademikere og støttet rekruttering af fremragende studerende og unge akademikere fra udlandet .

Göttingen Campus

The University of Göttingen angår dens store forskningsmæssige tradition og emne mangfoldighed som udgør særlige styrker. Næsten alle akademiske discipliner, herunder medicin er repræsenteret i de 13 fakulteter, med undtagelse af tekniske videnskaber. Den Georg-August Universität er også kendetegnet ved at være tæt integreret i et netværk af første klasse ekstra universitet forskningsinstitutioner involverer, mest fremtrædende, Göttingen Academy of Sciences, den tyske Primate Center, den tyske Aerospace Center og fem Max Planck-institutter. Tilsammen udgør disse lokale partnere skaber med University en alliance for samarbejde i forskning og undervisning velsagtens unik i Forbundsrepublikken i form af dens dybde og bredde. Succesfulde elementer som omfatter fællesskab køre kollaborative forskningscentre, junior forskergrupper og infrastruktur samt kombineret professorale udnævnelser. Dette samarbejde har for nylig avlet fremragende forskningscentre, der har vundet støtte fra den tyske Research Foundation (DFG) og Forbundsministeriet for Uddannelse og Forskning. Inden for rammerne af den Excellence Initiative, fremme af Excellence Cluster "Nanoscale Microscopy og Molekylær Fysiologi af Brain (CNMPB)", og Göttingen Forskerskolen for Neurovidenskab; Biofysik og Molekylær Biosciences (GGNB) vil blive videreført i anden programm fase. På grund af den positive effekt på de studerendes undervisning og fremme af unge forskere udgår fra neuro- og biovidenskab i Göttingen, disse forsknings fokusområder, dyrkede sammen med universitetets institutionelle partnere på Göttingen campus, spille en vigtig rolle i at forme sin profil. Forskning ekspertise på internationalt plan vises også i kemi, fysik kondenseret stof og optik, biodiversitet og økologi, Geobiologi og ren matematik, samt i tysk sprog og litteraturstudier, orientalske og gamle verdens studier, og teologi. Som følge af integrationen af ​​den lokale forskning samfund, har muligheder specifikke for Göttingen opstået for fastholdelse af fremragende forskere fra både i og udenfor Tyskland, og top-kvalitet forskningsaktiviteter det tiltrække og er igangsat og udviklet. Ligeledes fremme af særligt talentfulde unge forskere og videnskabsmænd er et centralt strategisk mål på Georg-August-Universität.

Studere med Excellence

Göttingen har mange fordele som et sted for universitetsstudier, som Georg-August-Universität er forbedrer ved at udvikle innovative uddannelser, bachelor- og kandidatuddannelser strukturer, udfører en systematisk internationalisering af sine uddannelser og gennemføre kvalitetssikring foranstaltninger. Ca. 30 000 unge i øjeblikket studerer her, nogle elleve procent af dem er fra udlandet - en klar demonstration af trækket, at universitetet længe har udøvet internationalt. Rækken af ​​uddannelser på tilbud skiller sig ud både for fremragende gode studiefaciliteter i det naturlige og biovidenskab og for bredden af ​​emnet mangfoldighed i humaniora og samfundsvidenskab, et valg findes på kun et lille antal af universiteter i Tyskland. En sådan et spektrum af emner giver overordnede spørgsmål, der skal løses med et tværfagligt perspektiv, selv på bachelorniveau. Med 80 emner at vælge imellem, nogle tusind kombinationer er mulige på vej til eksamen med en bachelorgrad. I sin konstant voksende sortiment af kandidat- og ph.d. programmer universitetet dyrker ekspertise og tilbyder nærhed til forskningen. Uddannelser kører på engelsk, bi-national grader og obligatoriske udlandsophold forberede kandidater til det internationale jobmarked. The University of Göttingen internationale position bliver yderligere styrket ved udvidelse af partnerskaber. Ud over den tæt kompleks af europæiske universiteter inden for rammerne af Erasmus-programmet, mange samarbejder på University, fakultet og institut niveau letter studiebesøg i hele verden, på en eller anden tilfælde også gøre stipendier til rådighed. I 2011 universitetet i Göttingen var succes med sine forslag til yderligere at forbedre kvaliteten af ​​undersøgelser og undervisning inden for rammerne af "Kvalitet i undervisningen pagten" af de tyske føderale og statslige regeringer. Siden da har Göttingen Universitet været voksende de akademiske programmer, det giver, og yderligere at optimere kvaliteten af ​​undersøgelsens betingelser. vil blive udviklet Disse foranstaltninger i samarbejde med de studerende.

Fremme af Forskere og Lærde of Tomorrow

Ph.d.-uddannelse i Göttingen er koncentreret i strukturerede programmer baseret på fire Graduate Schools: Georg August-universitet School of Science (GAUSS) - Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften (GGG) - Graduiertenschule für Geisteswissenschaften Göttingen (GSGG) - Graduate School Skov og JordbrugsForskning (GFA) ( se: www.graduiertenschulen.uni-goettingen.de). De fire ph.d.-skoler giver den organisatoriske overbygning for forskning uddannelse grupper, ph.d.-programmer og International Max-Planck Research Schools. Formålet med disse skoler er at optimere forsknings- og læring-vilkår for ph.d.-studerende, der tilbyder intensiv overvågning og en række seminarer med henblik på at fremme uddannelsen af ​​førsteklasses videnskabsfolk og forskere. Den Göttingen Graduate School of Neuroscience, Biofysik og Molekylær Biosciences, der opererer under taget af Georg August-universitet School of Science (GAUSS), får midler inden for Excellence initiativet siden 2007. Finansieret af den tyske Research Foundation, er Forskeruddannelse grupper (GRK) oprettet for en begrænset periode med det formål at fremme unge forskere og forbereder dem til deres doktorgrad. På den internationale Max Planck Research Schools, Max-Planck-Gesellschaft i samarbejde med partnere på universitetet er engageret i at fremme unge forskere og tilbyder særligt dygtige studerende fra Tyskland og i udlandet mulighed for at få en doktorgrad af særlig forskel.

En verdensklasse Universitetsbibliotek

Grundlæggelsen af ​​Göttingen Universitetsbibliotek i 1734 var en milepæl: For første gang i biblioteket historie begrebet en moderne forskningsbibliotek blev omsat til praksis, og institutionen blev den første omfattende akademiske bibliotek af europæisk stående. I dag, den Göttingen Statsbiblioteket Niedersachsen (Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen, SUB) fortsætter med at holde en pole position. Med over 7,8 mio mediale enheder, er det i øjeblikket en af ​​Tysklands største biblioteker. Beholdningerne omfatter 5,8 millioner bind, 1,5 millioner mikrofilm, 31.000 elektroniske tidsskrifter under licens, 316.000 kort, 14.000 tidsskrifter i trykt form, 14.000 manuskripter, mere end 3.100 inkunabler, 395 arv og et væld af digitale elementer. Derudover er der yderligere 138 uafhængige filialer på de institutter og afdelinger. En digitale bibliotek kompetencecenter af verdensomspændende berømmelse, SUB leder eller deltager i en lang række forsknings- og udviklingsprojekter på dette område.

Placeringer

Göttingen

University of Göttingen

Address
University of Göttingen
Wilhelmsplatz 1

37073 Göttingen, Niedersachsen, Tyskland
Telefonnummer
+49 551 390

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig